Το καρπούζι δεν είναι μια τροφή που θα βρεις συχνά στα διατροφικά πλάνα αθλητών ή bodybuilders. Αυτοί, προτιμούν να φορτώνουν υδατάνθρακες από αμυλούχες πηγές όπως το ρύζι και το πλιγούρι βρώμης και λιγότερο από φρούτα. Όμως αυτό αποδεικνύεται λάθος. Φρούτα σαν το καρπούζι θεωρούνται από τους επιστήμονες της αθλητικής διατροφής ως άριστο μέσο για δημιουργία μεγαλύτερης αντοχής των μυών.
Μια μελέτη από το Universidad Politécnica de Cartagena στην Ισπανία έλεγξε τις επιδράσεις του χυμού καρπουζιού στη μυϊκή αποθεραπεία μετά την άσκηση, αποκαλύπτοντας πως το αμινοξύ κιτρουλίνη που περιέχει το καρπούζι, βοηθά στην ταχύτερη μείωση του καρδιακού ρυθμού και των επιπέδων μυϊκής κόπωσης.
> Διάβασε ακόμη: Ο ιδανικός τρόπος να μετράς τις θερμίδες που χρειάζεσαι
Οι εθελοντές έλαβαν 500 ml χυμού καρπουζιού μία ώρα πριν την προπόνηση, ωστόσο, η έρευνα μιλά και για άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείς να καταναλώσεις την πολύτιμη κιτρουλίνη:
> Παγάκια καρπουζιού: Κόψε ένα καρπούζι σε κύβους και τοποθέτησέ τους στην κατάψυξη μέσα σε πλαστικές σακούλες. Μια ώρα πριν πας γυμναστήριο βάλε μερικά κυβάκια σε ένα σέικερ, χτύπα γερά και απόλαυσε ένα καρπούζι σε μορφή παγωμένου long drink.
> Χυμός: Φρέσκο, άσπορο, παγωμένο καρπούζι στο μπλέντερ. Το πίνεις μονορούφι, σαν ρευστό smoothie.
Η συνέχεια στο gr.AskMen.com