Γίνεται να τρως τα πάντα και να παραμένεις fit;

Κάποιοι μύθοι για το αδυνάτισμα και η πραγματικότητα.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 03 Ιανουαρίου 2023

Στο διαδίκτυο –και όχι μόνο- υπάρχει αφθονία ανοησιών περί της διατροφής. Βρήκαμε μερικές από τις πιο τρανταχτούς μύθους για την απώλεια βάρους και τους αναθεωρούμε, όπως πραγματικά τους αξίζει. Αδυνάτισμα λοιπόν, με τον ορθό τρόπο. Και ασφαλώς όχι με τον γρήγορο.

Παραλείποντας το πρωινό, κερδίζεις θερμίδες

Λάθος! Η παράλειψη του πρώτου γεύματος της ημέρας, μόνο να σαμποτάρει τις προσπάθειές σου για αδυνάτισμα μπορεί. Οι άνθρωποι που τρώνε συστηματικά το πρωινό τους, αδυνατίζουν. Οι υπόλοιποι, παχαίνουν. Είναι τόσο απλό.

Γίνεται να τρως τα πάντα και να παραμένεις fit;iStock

Ένα πρωινό υψηλής θρεπτικής ουσίας δίνει τη δυνατότητα στο σώμα σου να καίει γρηγορότερα τις θερμίδες από όλα τα άλλα γεύματα της ημέρας, γιατί απλά, αυξάνει το μεταβολισμό σου. Μετάφραση: Ναι στα αυγά, αλλά όχι στα τηγανητά.

> Διάβασε ακόμη: Πώς θα χάσεις μέχρι 6 κιλά σε έναν μήνα

Δεν πρέπει να τρως μετά τις 7 το απόγευμα

Δεν υπάρχει μαγική ώρα για να σταματήσει τρως. Απλά, σταμάτα να τρως παχυντικές τροφές το βράδυ. Σίγουρα, κανείς δεν ποθεί μια σαλάτα σπανάκι για δείπνο –παγωτό, τσιπς, ή άλλα άχρηστα ακούγονται πολύ νοστιμότερα.

ΠΡΩΙΝΟ, ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ NETFLIX

Αλλά με λίγη δύναμη από τον εαυτό σου θα βρεις τις καλύτερες επιλογές. Παράδειγμα: σαλάτα σπανάκι, με ανθότυρο, κομματάκια στήθους κοτόπουλου, ελαιόλαδο, ντοματίνια και για ντρέσινγκ ξύδι μπαλσάμικο.

> Διάβασε ακόμη: Ξεπερνώντας το hangover αλλιώς

Μια τροφή "Χωρίς λιπαρά" σημαίνει ότι έχει "μπόλικο από όλα τα άλλα"

Προσπέρασε τους τσαρλατάνους: δεν μπορείς να βγάλεις το λίπος από ένα "λιπαρό" τρόφιμο και να αδυνατίσεις –ούτε καν να μείνεις υγιής. Αγοράζοντας, ας πούμε, ένα γλύκισμα "χωρίς λιπαρά", το λίπος μπορεί να λείπει αλλά στη θέση του θα καταναλώσεις τόνους επιπλέον υδατανθράκων και ζάχαρης, τα οποία προσπαθούν να κάνουν την ψεύτικη γεύση των τροφίμων, πραγματική.

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΤΥΡΙ

Φάε το λιπαρό σνακ που σου αρέσει πού και πού. Δεν θα πάθεις τίποτε χειρότερο από την "χωρίς λιπαρά" επιλογή. Αρκεί να μείνεις στη μικρότερη δυνατή ποσότητα.

> Διάβασε ακόμη: Πώς επιδρά η άσκηση στην ψυχολογία και στην καθημερινότητα

Χρειάζεσαι ένα λιποτροπικό συμπλήρωμα για να ρίξεις τα κιλά σου

Τα συμπληρώματα είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει η ονομασία τους: συμπληρώματα μιας ισορροπημένης και έξυπνης διατροφής. Δεν υπάρχουν θαυματουργά χάπια, φίλτρα, κρέμες (ή ακόμη και παπούτσια), που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις μυς στη θέση του λίπους που υπάρχει στο σώμα σου.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Το σωστό συμπλήρωμα με τους ασφαλείς λιποδιαλύτες από φυτικά εκχυλίσματα (όπως η καψαϊκίνη της κόκκινης πιπεριάς) μπορεί να βοηθήσει, αλλά η σκληρή προπόνηση και η σωστή διατροφή είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για να χτίσεις όγκο και να κάψεις όλο το περιττό λίπος.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης