Τα 7 superfoods της Σαρακοστής

Επτά τροφές που πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου αυτή την περίοδο.

Γράφει: Esquire Editors 18 Μαρτίου 2024

Η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να αποτοξινωθείς και να νιώσεις πιο ανάλαφρος και υγιής. Ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, η νηστεία ή έστω μία μικρή αλλαγή στη διατροφή σου μέσω των superfoods– θα σε βοηθήσει να διώξεις τις τοξίνες, να βελτιώσεις την υγεία σου και να νιώσεις πιο καλά με το σώμα σου.

Ακόμα κι αν δεν θέλεις να αποκλείσεις τις ζωικές τροφές από το διατροφικό σου πλάνο, μπορείς απλά να το ενισχύσεις με φυτικές επιλογές που έχουν να σου προσφέρουν μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά, αρκεί να βάλεις στο πρόγραμμα τις τακτικές επισκέψεις στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σου και τα μικρά προσεγμένα παντοπωλεία, προκειμένου να εξασφαλίσεις την καλύτερη ποιότητα σε λογικές τιμές.

Ελαιόλαδο

Αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής και όχι άδικα. Πρόκειται για μία πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, με συστατικά που έχουν παρουσιάσει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν εκατοντάδες μελέτες που παρουσιάζουν τα πολλαπλά οφέλη του ελαιόλαδου, τονίζοντας τις ιδιότητές του για την προστασία της καρδιάς, τη βελτίωση της όψης του δέρματος και την ενίσχυση της καλής υγείας στο σύνολο.

Ταχίνι

Το βασικό συστατικό των σαρακοστιανών γλυκών και σνακ, γίνεται επίσης ένα υπέροχο συστατικό για το dressing της σαλάτας. Θα το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις το επίσης θρεπτικό χούμους, χαλβά αλλά θα το απλώσεις μόνο του πάνω στο ψωμί. Αποτελείται από πολτοποιημένους σπόρους σουσαμιού, και δεδομένου ότι το σουσάμι έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, βιταμίνες και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, το ταχίνι κατατάσσεται πρώτο στη λίστα των σούπερ τροφών.

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου