15 τρόποι για να χάσεις 1000 θερμίδες χωρίς να το καταλάβεις

15 δραστηριότητες που κάνουν δουλίτσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 07 Φεβρουαρίου 2023

Η γυμναστική είναι πολύ πιο εύκολη όταν δε μοιάζει με καταναγκαστικά έργα. Ευτυχώς, το πόσο σκληρά γυμναζόμαστε και το πόσο σκληρά νομίζουμε ότι γυμναζόμαστε είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Θεωρητικά λοιπόν είναι αρκετά εύκολο να χάσει κανείς 1000 θερμίδες σε μικρό σχετικά διάστημα, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με την γυμναστική. Παρακάτω διαβάζεις για 15 τρόπους  με τους οποίους μπορείς να τα καταφέρεις.

1. Πεζοπορία

Ποτάμια, βουνά και απλοί δρόμοι. Το καλοκαίρι στις ορεινές περιοχές είναι υπέροχο για πεζοπορίες σε κάθε επιφάνεια. Μεταξύ της συνεχούς ανάκλισης, των ποικίλων βημάτων και του σακιδίου που σε βαραίνει, η προπόνηση των ποδιών και του καρδιαγγειακού συστήματος ισοδυναμεί με τεράστια καύση θερμίδων. Απαιτείται φυσικά προσοχή στον ήλιο.

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 120 λεπτά

2. Mountain Bike

Η ορεινή ποδηλασία σε αναγκάζει να δουλέψεις γλουτούς, τετρακέφαλους, τον κορμό και πλάτη πιο σκληρά από ό,τι θα κάνεις ποτέ σε ένα στατικό ποδήλατο. Επιπλέον, το τοπίο είναι πολύ καλύτερο.

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 80 λεπτά.

3. Ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο βελτιώνει ταχύτητα και ευκινησία, ενώ απαιτεί γρήγορες εκρήξεις ενέργειας και εκρηκτικές κινήσεις που καίνε θερμίδες και χτίζουν μυς. Αποτελεί το τέλειο παιχνίδι για κάθε άνδρα από πολύ μικρή ηλικία και σίγουρα δε θα καταλάβεις τίποτα.

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 85 λεπτά.

4. Καγιάκ

Το καγιάκ γυμνάζει το πάνω μέρος του σώματος και τη δύναμη του κορμού σε όλη τη διαδρομή. Το μισό σώμα είναι λίγο πολύ βγαλμένο από την εξίσωση, οπότε πρέπει να ισορροπήσεις το καγιάκ στο νερό, ενώ ταυτόχρονα οδεύεις προς τα μπρος. Και όταν κουραστείς, ρίχνεις και μια βουτιά.

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον: 135 λεπτά

5. Αναρρίχηση 

Λίγο πιο risky σαν προπόνηση, αλλά πολύ πιο αποδοτική. Όλοι οι μύες του σώματος παίρνουν φωτιά και το κάψιμο ξεπερνά κάθε προσδοκία. Επιπλέον, η εστίαση στη δύναμη της λαβής μπορεί να βελτιώσει σοβαρά τις επιδόσεις σου και στο γυμναστήριο.

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 60 λεπτά

6. Μπάσκετ

Στο μπάσκετ δε μπορείς ποτέ να σταθείς ακίνητος. Η αδρεναλίνη είναι μόνιμα στα ύψη, όπως επίσης και η ένταση. Την ίδια στιγμή, οι γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης γυμνάζουν τους προσαγωγούς σου και ανεβάζουν επίπεδο τον συντονισμό όλου του σώματος. 

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 90 λεπτά 

7. Σκι

Η κατάβαση από το βουνό (χωρίς να πέσεις) απαιτεί σοβαρή προσπάθεια, και ισοδυναμεί με 10 θερμίδες ανά λεπτό. Η δε ανάβαση είναι ακόμη πιο δύσκολη. Το cross-country σκι σε ανηφόρα μπορεί να κάψει έως και 25 θερμίδες κάθε λεπτό.

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 200 λεπτά 

8. Κολύμπι

Ο Michael Phelps φέρεται να κατανάλωνε 12.000 θερμίδες την ημέρα κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της καριέρας του. Ο ίδιος διέψευσε αυτό το νούμερο στην αυτοβιογραφία του, λέγοντας ότι τα κατάφερνε με μόλις 8.000 έως 10.000 θερμίδες ημερησίως. Δε χρειάζεται να κολυμπάς τόσο πολύ ή τόσο δυνατά όσο ο GOAT, ακόμη και με μέτριο ρυθμό σε μια πισίνα ή σε ανοιχτό νερό γίνεται δουλίτσα. Το ελεύθερο στυλ και η πεταλούδα καίνε περισσότερες θερμίδες από το ύπτιο ή το πρόσθιο, αλλά όλα είναι σχετικά. 

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 95 λεπτά.

9. SUP

Το SUP χτίζει τη δύναμη του κορμού, την ισορροπία και την περιστροφική δύναμη. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι ό,τι πιο κοντινό στο περπάτημα πάνω στο νερό.

15 τρόποι για να χάσεις 1000 θερμίδες χωρίς να το καταλάβειςiStock

Όπως η κολύμβηση και άλλα αθλήματα με κουπί, ο ρυθμός καύσης θερμίδων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσπάθεια.

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 120 λεπτά.

10. Εργασία στην αυλή

Αντί να κάνεις βάρη σε ένα κλιματιζόμενο γυμναστήριο, ίσως προτιμήσεις τις δουλειές στην αυλή όταν μάθεις πόσο αποτελεσματικές είναι. Το ξεχορτάριασμα και το σκούπισμα των φύλλων για παράδειγμα είναι ισοδύναμο με μέτρια άσκηση, ενώ η μεταφύτευση και η μεταφορά χώματος και εργαλείων μπορεί να είναι εφάμιλλη μίας σοβαρής προπόνησης ανάλογα με τη συχνότητα και την έντασή της. 

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 110 λεπτά.

11. Γκολφ

Μη γελάς καθόλου. Το περπάτημα -χωρίς αμαξίδιο του γκολφ- ισοδυναμεί με βόλτα 3,5 χιλιομέτρων. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι παίκτες κάνουν πολύ περισσότερα από τα 65 έως 75 χτυπήματα ανά γύρο από αυτά των επαγγελματιών, μπορείς να υπολογίζεις σε πολλές χαμένες θερμίδες. Ένας μέσος γύρος διαρκεί τέσσερις ώρες, χρόνος που είναι υπεραρκετός για να κάψεις 1.000 θερμίδες.

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 180 λεπτά.

12. Μετακίνηση επίπλων

Την επόμενη φορά που θα σου ζητηθεί να βοηθήσεις κάποιον να μετακομίσει, αντιμετώπισέ το ως ευκαιρία για γυμναστική. Η μετακίνηση επίπλων και κιβωτίων απαιτεί δύναμη, αντοχή και επιδεξιότητα -ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προσαρμογή σε γωνίες και στενούς χώρους. Σε αντίθεση με μια προπόνηση στο γυμναστήριο, όπου η ποσότητα του βάρους παραμένει σταθερή ή αυξάνεται σταδιακά, το βάρος μετατοπίζεται δραματικά κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης. 

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 120 λεπτά.

> Διάβασε ακόμη: Ο ιδανικός τρόπος να μετράς τις θερμίδες που χρειάζεσαι

13. Πλύσιμο/κερί αυτοκινήτων

Ο Daniel LaRusso κατέκτησε το καράτε και έκανε τη συλλογή παλαιών αυτοκινήτων του κ. Miyagi να μοιάζει ολοκαίνουργια, περνώντας ώρες πλένοντας και κερώνοντας αυτοκίνητα. Οι περιστροφικές κινήσεις και το συνεχές λύγισμα καίνε θερμίδες, αν και θα χρειαστεί να αφιερώσεις τόσο χρόνο στη δουλειά όσο το Karate Kid για να φτάσεις τις 1.000 θερμίδες, οπότε μάλλον θα χρειαστείς τα αυτοκίνητα όλης της οικογένειάς σου.

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 200 λεπτά.

14. Χορός

Αυτός μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάψεις θερμίδες, ειδικά σε ένα γεμάτο, νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, εφόσον δεν πίνεις αλκοολούχα ποτά με πολλές θερμίδες. Υπάρχει λόγος που οι καλλιτέχνες του Broadway και οι επαγγελματίες έχουν τόσο λεπτή, σμιλεμένη σωματική διάπλαση: Ο χορός καίει θερμίδες.

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 150 λεπτά.

15. Βόλεϊ

Είτε παίζεται στην άμμο είτε στο γυμναστήριο, το βόλεϊ απαιτεί εξαντλητική, προσπάθεια που περιλαμβάνει άλματα, τραβήγματα, γρήγορα αντανακλαστικά και κινήσεις. Το βόλεϊ στην παραλία τείνει να καίει περισσότερες θερμίδες εξαιτίας της ζέστης και της άμμου.

  • Χρόνος για να κάψεις 1.000 θερμίδες: τουλάχιστον 100 λεπτά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.