3 τρόποι για να δώσεις τέλος στην τριχόπτωση και την αραίωση μαλλιών

Αν η τριχόπτωση και η αραίωση μαλλιών έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους στη ζωή σου, ώρα για δράση.

Γράφει: Esquire Editors 07 Ιουλίου 2022

Με το καθημερινό στρες και την κληρονομικότητα να βάλλουν την υγεία των μαλλιών, όλο και περισσότεροι άνδρες, ακόμη και πολύ νεαρής ηλικίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με την έντονη τριχόπτωση, η οποία αν δεν αναχαιτιστεί εγκαίρως τελικά οδηγεί σε αραίωση. Αποτέλεσμα; Η αυτοπεποίθηση, η κοινωνική και η προσωπική ζωή τους επηρεάζονται βαθιά, ενώ τα μαλλιά τους χάνουν την δύναμη και την πυκνότητά τους. Τα καλά νέα είναι ότι η επιστήμη βρίσκεται στο πλευρό κάθε άνδρα. Σύμφωνα με τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ. Αναστάσιο Βεκρή, αυτές είναι οι πιο σύγχρονες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπευτικές λύσεις.

Φαρμακευτική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης με Μινοξιδίλη

Η μινοξιδίλη εφαρμόζεται διεθνώς με απόλυτη ασφάλεια τα τελευταία 20+ χρόνια και είναι εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) και τον FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ). Η συγκεκριμένη θεραπεία συγκαταλέγεται στις λίγες φαρμακευτικές θεραπείες με αποδεδειγμένα αποτελέσματα άνω του 90%-95%, η οποία ενδείκνυται κυρίως σε νέους ασθενείς με εξελισσόμενη αραίωση μαλλιών, χωρίς να αποκλείεται η χρήση της και από μεγαλύτερες ηλικίες.

Μη επεμβατική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες

Η αναίμακτη, συντηρητική θεραπεία τριχόπτωσης με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες (PRP) θεωρείται η πλέον εξελιγμένη λύση για όσους πάσχουν από αλωπεκία, αλλά και όσους αντιμετωπίζουν ήπια ή εποχιακή τριχόπτωση. Αναστέλλει την τριχόπτωση και την περαιτέρω απώλεια των μαλλιών, ενισχύει την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων και ενδυναμώνει τα υπάρχοντα μαλλιά.

Οριστική αποκατάσταση της αραίωσης μαλλιών με Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Στη μεταμόσχευση μαλλιών FUE καταφεύγει ένας ασθενής όταν πλέον η αραίωση μαλλιών είναι εμφανής και επιθυμεί πλήρη αποκατάστασή της. Η διαδικασία έχει ως εξής: Υπό τοπική αναισθησία, εξάγονται ένα προς ένα τα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή του τριχωτού, με χρήση μικροσκοπικών εργαλείων, διαμέτρου μικρότερης του 1 χιλιοστού, τα οποία εμφυτεύονται ένα προς ένα στη λήπτρια περιοχή που παρουσιάζει αραίωση. Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική, δεν αφήνει γραμμικές ουλές και σημάδια στην περιοχή, επιτρέποντας στον ασθενή την άμεση επιστροφή στην εργασία και τις δραστηριότητές του, ενώ τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και γίνονται ορατά σταδιακά, για να ολοκληρωθούν στους 12 μήνες. Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται με ασφάλεια όλο τον χρόνο, ακόμη και τώρα το καλοκαίρι. Για μεγιστοποίηση και ενίσχυση του αποτελέσματος συνιστάται στους ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μαλλιών να εφαρμόσουν και συντηρητική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης.

 

3 τρόποι για να δώσεις τέλος στην τριχόπτωση και την αραίωση μαλλιών

Ευχαριστούμε τον Πλαστικό Χειρουργό Δρ. Αναστάσιο Βεκρή (Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού ISHRS, Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής της εξειδικευμένης κλινικής μαλλιών Advanced Hair Clinics)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πώς η Julia Roberts κατάφερε να αμείβεται το ίδιο με τους άνδρες ηθοποιούς;

Η ηθοποιός είχε πάρει 20 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο της στην ταινία 'Erin Brockovich'.

Η άγνωστη σχέση του Colin Farrell με την Elizabeth Taylor

O Ιρλανδός ηθοποιός μίλησε για τη σχέση που είχε με τη θρυλική σταρ τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Οι συσκευές που δε θα έχουν WhatsApp προσεχώς

Οι νέες ενημερώσεις αποκλείουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα από συγκεκριμένες συσκευές.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η υβριδική προπόνηση ενός θρύλου του τρεξίματος

Προπόνηση με αντιστάσεις και cardio, σε συνδυασμό, για τον θρυλικό Ryan Hall, τον μεγάλο Αμερικανό δρομέα μεγάλων αποστάσεων.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Porsche 911 κι ένα μυστήριο που πλανάται 60 χρόνια

Μια δικαστική διαμάχη με πολλά εκατομμύρια για το ιστορικό μοντέλο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μηνιαία αποχή από τον αυνανισμό, ένα νέο κίνημα

Γιατί δεν ωφελεί το να κρατάς τα χέρια σου μακριά από το εργαλείο σου για έναν ολόκληρο μήνα.

Γραφει Πωλινα Φραγκου