Αρχικά να τονίσουμε ότι δεν είναι κάτι που προτείνουμε. Είναι όμως μια κατάσταση που όλοι μας έχουμε βρεθεί και έχουμε χιλιοσκεφτεί τρόπους αντιμετώπισης. Το αλκοόλ, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, διαταράσσει επίσης τον ύπνο και, σε μια σκληρή ειρωνεία, μετά από όλο αυτό το ποτό, αφυδατωνόμαστε. Τι πρέπει να κάνουμε όμως όταν έχουμε και γυμναστική στο πρόγραμμα;

Πρωινό και νερό είναι σίγουρα σύμμαχοί μας

Αρχικά αν είμαστε μισομεθυσμένοι, ας περιμένουμε μέχρι να γίνουμε νηφάλιοι. Μόλις το κεφάλι είναι καθαρό, ακόμη κι αν πονάει, έχουμε το πράσινο φως. Τα οφέλη είναι πολύ μεγαλύτερα από το να κάψεις τις τέσσερις μπύρες σου: η έξαρση των ενδορφινών που παίρνεις από την άσκηση θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου σου για να καταπολεμήσεις την καταθλιπτική επίδραση του αλκοόλ, καθιστώντας την καλύτερη θεραπεία από οποιοδήποτε σάντουιτς με μπέικον.

Ο Matt Gardner, διατροφολόγος επιδόσεων και οικοδεσπότης του podcast Big Feed Up HQ, αναφέρει ότι ακόμα και με hangover, μια άσκηση με "λίγη αερόβια ένταση, για να υπενθυμίζετε στο σώμα σας ότι πρέπει να δουλέψει ακόμα". Η καρδιοαναπνευστική δραστηριότητα σε σταθερή κατάσταση είναι η εντολή της ημέρας και για αυτό συνιστάται πολύ νερό. Επίσης, ακόμη κι αν το αλκοόλ ερεθίζει το στομάχι, πρέπει να αντισταθούμε.

> Διάβασε ακόμη: Οι 10 πιο Charlie Sheen ιστορίες του Charlie Sheen

Ο Gardner αναφέρει ότι πρέπει να αντισταθούμε στον πειρασμό να βάλουμε πολλά λιπαρά (δεν είναι καλό ούτε για τους στόχους απώλειας βάρους) και να μείνουμε στο κανονικό μας πρωινό, έχοντας υπολογίσει και κάποιον χρόνο γαστρικής κένωσης.  Ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες γεύμα, όπως τα αυγά με τοστ, θα ήταν υπέροχο αν έχουμε χρόνο για την προπόνηση. Αν πάλι το διάστημα είναι μικρό, τότε ιδανικά πρέπει να επιλέξουμε κάτι που να απορροφάται άμεσα, όπως μια μπανάνα.

Τα καλά νέα είναι ότι το Πανεπιστήμιο Boulder έχει συνδέσει ακόμη και την ελαφριά αερόβια προπόνηση με την αναστροφή της εγκεφαλικής βλάβης που προκαλείται από το αλκοόλ. 

Πώς να ξεκινήσεις μια προπόνηση όταν έχεις πονοκέφαλο

  • Ακύρωσε την πρωινή προπόνηση και πιες όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
  • Συνέχισε την κανονική σου διατροφή εάν και εφόσον μπορείς να αντέξεις. Σε αντίθετη περίπτωση, φάε μια μπανάνα.
  • Η αερόβια άσκηση θα προστατεύσει τον εγκέφαλό, καθώς και θα σε κάνει να νιώσεις ξανά άνθρωπος.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.