Πώς ο Mark Zuckerberg έτρεξε 5 χλμ σε λιγότερο από 20 λεπτά

Ο CEO της Meta γεννήθηκε σαν σήμερα και είναι δεινός δρομέας.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Mark Zuckerberg συμμετείχε σε αγώνα 5 χιλιομέτρων στο My Heart Counts 5K του Stanford. Το εντυπωσιακό σε όλο αυτό ήταν ο χρόνος που έδειξε το χρονόμετρο μόλις πέρασε τη γραμμή τερματισμού. 19 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, αρκετά για να του χαρίσουν την 11η θέση ανάμεσα σε 885 συμμετέχοντες. Πώς το κατάφερε αυτό; Όχι πάντως όπως περίμενες.

Ο CEO της Meta -ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα στις 14 Μαΐου του 1984- κι όμως τερμάτισε 4ος στην ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών. Καθώς ο μέσος χρόνος 5 χιλιομέτρων στη δική του ηλικία είναι λίγο κάτω από 21 λεπτά, πρόκειται για μια εντυπωσιακή προσπάθεια.

Την απάντηση για τη "στρατηγική" που του εξασφάλισε αυτό τον χρόνο και αυτή την ταχύτητα, την έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram και συγκεκριμένα, απαντώντας σε ένα σχόλιο. Στην απορία του θαυμαστή του για το πως το κατάφερε αυτό, ο Mark Zuckerberg απάντησε: "Το Brazilian Jiu Jitsu με έκανε πιο δυνατό. Δεν προπονούμαι με τρέξιμο σχεδόν καθόλου πλέον, κι όμως τρέχω πιο γρήγορα από όταν το έκανα".

Πράγματι, το τελευταίο διάστημα ασχολείται όλο και περισσότερο με τις Μεικτές Πολεμικές Τέχνες. Είχε εμφανιστεί, μάλιστα, στο The Joe Rogan Experience τον περασμένο Αύγουστο προκειμένου να συζητήσει το αναδυόμενο ενδιαφέρον του για τις ΜΜΑ

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του, ο Mark Zuckerberg αναφέρθηκε επίσης στην απεμπλοκή του από την παλιά του συνήθεια του τρεξίματος, την οποία κάποτε είχε καταγράψει ευλαβικά στο Facebook - το 2016, ο άνθρωπος πέτυχε τον στόχο του να διανύσει 365 μίλια κατά τη διάρκεια του έτους με πέντε μήνες περιθώριο. "Συνήθιζα να τρέχω πολύ", είπε στον Rogan το περασμένο καλοκαίρι. "Αλλά το πρόβλημα με το τρέξιμο είναι ότι μπορείς να σκέφτεσαι πολύ".

Μπορούν οι MMA να σε κάνουν πιο γρήγορο;

Με μία σύντομη απάντηση, ναι σίγουρα. Οι Μεικτές Πολεμικές Τέχνες (ΜΜΑ) μπορούν να ενισχύσουν την καρδιαγγειακή σου αντοχή, τη δύναμη του κάτω μέρους του σώματος και τη σταθερότητα του κορμού σου. Υποθέτοντας ότι δίνεις ανάλογη προτεραιότητα στην αποθεραπεία σου, η εν λόγω προπόνηση μπορούν να σε φέρουν στα καλύτερά σου, ακόμη κι αν πλησιάζεις τα 40. 

Αν, όμως, είσαι αποφασισμένος να σπάσεις το φράγμα των 20 λεπτών στα 5 χιλιόμετρα, θα πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στα εβδομαδιαία χιλιόμετρα, στη διαλειμματική προπόνηση και στα tempo runs, όχι στο kickboxing. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης