Κάνει δουλειά η TikTok τάση 'μέλι και αλάτι' πριν από την προπόνηση;

Ο viral συνδυασμός του TikTok υπόσχεται καλύτερες προπονήσεις.

Καθημερινά εμφανίζονται από το πουθενά νέες viral τάσεις στο TikTok, τις περισσότερες από τις οποίες πιθανότατα αγνοείς, ωστόσο αυτή εδώ ίσως και να σε ενδιαφέρει αγαπητέ φίλε "κότα-ρύζι". Είναι το νέο hack της δημοφιλούς πλατφόρμας που σου υπόσχεται καλύτερη απόδοση στην προπόνηση, με 100% φυσικό τρόπο.

Όλα ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου όταν μία χρήστης του TikTok δημοσίευσε ένα βίντεο -με 7 εκ. προβολές- στο οποίο φαίνεται να γλείφει μέλι και αλάτι από το χέρι της στο αυτοκίνητο πριν από το γυμναστήριο. Η λεζάντα της δημοσίευσης που κάνει τον γύρο του κόσμου γράφει: "pov: δεν παίρνεις πια pre[-workout] οπότε τρως μέλι και αλάτι".

Έκτοτε, έχει ξεκινήσει ένα μικρός χαμός στο TikTok με όλο και περισσότερους χρήστες να δοκιμάζουν αυτό το trend, προκειμένου να έχουν ενέργεια -με φυσικό τρόπο- στην προπόνηση.

Πολλοί από αυτούς το περιγράφουν ως το ιδανικό "συμπλήρωμα" πριν το γυμναστήριο- τους δίνει την "πιο τρελή φυσική ενέργεια" και έτσι αποδίδουν τα μέγιστα στην προπόνησή τους.

Εντωμεταξύ, άλλοι χρήστες του TikTok υποστηρίζουν ότι το μέλι και το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι το πιο "καθαρό" συμπλήρωμα προπόνησης και πιο υγιεινό από όλα τα ενεργειακά ποτά και ροφήματα.

Σε ένα βίντεο με μεγάλη απήχηση, ο γυμναστής και ολιστικός διατροφολόγος Justin Kelly έδωσε τη γνώμη του για την τάση του TikTok και υποστήριξε πλήρως τη λήψη μελιού και αλατιού πριν από το γυμναστήριο.

Λειτουργεί όντως το combo "μέλι-αλάτι";

Ο Kelly, γυμναστής και ολιστικός διατροφολόγος, εξήγησε αν όντως λειτουργεί αυτό το hack μέσω ενός βίντεο στο TikTok, λέγοντας: "Παίρνω μέλι και αλάτι πριν την προπόνηση εδώ και καιρό και μπορώ σίγουρα να πω πως είναι 10/10. Το αλάτι αναπληρώνει τους ηλεκτρολύτες που χάνονται κατά την άσκηση και το μέλι προσφέρει μια απλή πηγή ζάχαρης, δηλαδή γρήγορης ενέργειας".

Αν και υπάρχουν περιορισμένες μελέτες από ειδικούς σχετικά με την τάση του μελιού και του αλατιού πριν από την προπόνηση, μία έρευνα του Πανεπιστημίου Baylor το 2007 έδειξε ότι η κατανάλωση μελιού πριν από μια προπόνηση με βάρη βοήθησε στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα καλύτερα από ό,τι άλλες πηγές υδατανθράκων.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου