Τι είναι χειρότερο από το να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο με ιδιαίτερα πικάντικα φαγητά και να καταλαβαίνεις, μετά, πως το στόμα σου μυρίζει σκόρδο; Σίγουρα, πολλά πράγματα, ωστόσο στο πλαίσιο της προσωπικής υγιεινής, η κακοσμία του στόματος συγκαταλέγεται στα βαρύτερα "παραπτώματα" και πολύ θα θέλαμε να ξέραμε πως μπορούμε να την αποφύγουμε.

Μπορείτε να προστατευτείς από την αναπνοή που μυρίζει σκόρδο;

Η Sheryl Barringer, επιστήμονας τροφίμων στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, έχει εντοπίσει όλα αυτά τα χρόνια διάφορες επιστημονικές λύσεις για την αναπνοή με σκόρδο, όπως τα οξέα στα μήλα και τη μέντα και τα λιπαρά στο γάλα. Αλλά τώρα φαίνεται ότι βρήκε τελικά το απόλυτο όπλο για να νικήσει αυτόν τον σούπερ κακό: το γιαούρτι .

"Γνωρίζουμε ότι η πρωτεΐνη δεσμεύει τη γεύση : πολλές φορές αυτό θεωρείται αρνητικό, ειδικά αν ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη έχει λιγότερη γεύση", εξηγεί ο Barringer. "Σε αυτή την περίπτωση, όμως, θα μπορούσε να είναι καλό".

Όταν η Barringer και ο συνάδελφός του Manpreet Kaur έπαιξαν με το pH του γιαουρτιού - το οποίο μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι πρωτεΐνες δεσμεύουν τις πτητικές ουσίες - διαπίστωσαν ότι ένα πιο όξινο γιαούρτι ήταν καλύτερο στο να αποσβένει τις δύσοσμες πτητικές ουσίες στο ωμό και το τηγανητό σκόρδο.

"Με τα μήλα, πάντα λέγαμε να τα τρώτε αμέσως", συμβουλεύει. "Το ίδιο υποτίθεται ότι ισχύει και για το γιαούρτι: Πάρτε το σκόρδο και φάτε το γιαούρτι αμέσως". Μετά από αυτά τα επιστημονικά ευρήματα, δε θα θέλαμε να φανταστούμε πως θα μύριζε το τζατζίκι αν αντί για γιαούρτι, αποτελούταν από κάποιο άλλο συστατικό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.