5 tips για να σε παίρνει ο ύπνος κάθε βράδυ

Χωρίς να μετράς πρόβατα.

Έχεις βαρεθεί να ξυπνάς κουρασμένος και να περιμένεις πώς και πώς να φτάσει το επόμενο βράδυ για να πέσεις ξανά στο κρεβάτι; Ακόμα κι αν κοιμάσαι τις απαραίτητες οχτώ ώρες κάθε βράδυ, εάν ο ύπνος δεν είναι ποιοτικός μπορεί να μη σε βοηθάει να ξεκουράζεσαι όσο χρειάζεσαι. Τα tips που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς.

Γύρισε το ξυπνητήρι από την άλλη

Το φως που προέρχεται από ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να μπλοκάρει την έκκριση της μελατονίνης, της ορμόνης που λειτουργεί σαν φυσικό υπνωτικό. Ακόμα και ελάχιστο φως -όπως αυτό από το ξυπνητήρι που βρίσκεται στο κομοδίνο- μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον εγκέφαλό σου πίσω από τα κλειστά βλέφαρα και να δυσκολέψει τον ύπνο σου. Έχε υπόψη ότι τα ρολόγια που έχουν κόκκινο φως είναι λιγότερο ενοχλητικά σε σχέση με όσα έχουν μπλε ή λευκό, αλλά σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να είναι γυρισμένο από την άλλη, ώστε να μην μπαίνει το φως στο οπτικό πεδίο σου.

Βρες την ιδανική θερμοκρασία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες -σε αντίθεση με τις υψηλές- μάς κάνουν να νυστάζουμε, ενώ μια μικρή πτώση στη θερμοκρασία του σώματος βοηθάει στο να αποκοιμηθούμε πιο γρήγορα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδανική θερμοκρασία περιβάλλοντος για έναν ποιοτικό ύπνο είναι μεταξύ 18 και 22 βαθμών Κελσίου. Για να βρεις την ιδανική για σένα παρατήρησε πότε το δωμάτιο είναι αρκετά δροσερό ώστε να νιώθεις την ανάγκη να σκεπαστείς.

Ετοιμάσου για την επόμενη μέρα

Προετοίμασε όλα σου τα πράγματα από το προηγούμενο βράδυ –το γεύμα και τα ρούχα σου- ώστε να μη βιάζεσαι το πρωί.

Τεντώσου

Το τέντωμα είναι μια καλή συνήθεια που μπορείς να υιοθετήσεις. Όχι μόνο κάνει καλό στις αρθρώσεις και την ευλυγισία σου, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει στον ύπνο.

Στρώσε το κρεβάτι σου

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι στρώνουν κάθε μέρα το κρεβάτι τους έχουν 19% περισσότερες πιθανότητες να δηλώνουν ότι απολαμβάνουν καλύτερο ύπνο -σε σχέση με όσους θεωρούν ότι το να ασχοληθούν με κάτι που θα χαλάσει ξανά το επόμενο βράδυ είναι μάταιος κόπος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.