Ένα ζεστό μπάνιο καίει τις ίδιες θερμίδες με κάποιο έντονο σπορ

Σε περίπτωση που δεν έχεις χρόνο για τρέξιμο, μάθε πως το μπάνιο είναι μια τέλεια εναλλακτική.

Γράφει: Esquire Editors 09 Οκτωβρίου 2019

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που προτιμούν να αράξουν στην μπανιέρα με ζεστό νερό από το να φορέσουν τα running shoes τους και να ξεχυθούν στους δρόμους, τότε σου έχουμε ευχάριστα νέα: Μία έρευνα αποδεικνύει ότι η λήψη ενός ζεστού μπάνιου είναι το ίδιο αποδοτική με το τρέξιμο. 

Το Loughborough University ανέλυσε την επίδραση της θερμότητας του νερού στο σώμα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα ζεστό μπάνιο είναι το ίδιο αποδοτικό για τον οργανισμό όσο το τρέξιμο ή το έντονο βάδισμα.

Ένα ζεστό μπάνιο καίει τις ίδιες θερμίδες με κάποιο έντονο σπορ

Στην έρευνα συμμετείχαν 14 άντρες, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ: Το πρώτο πέρασε μία ώρα μέσα στην μπανιέρα με ζεστό νερό και το άλλο αναλώθηκε σε μία ώρα τρεξίματος ή ποδηλάτου. Και στις δύο περιπτώσεις η θερμότητα του σώματος αυξήθηκε κατά έναν βαθμό Κελσίου, εκτός όμως από αυτήν εξετάστηκε και το επίπεδο σακχάρου στο αίμα καθώς και ο αριθμός θερμίδων που κάηκαν. 

Το γκρουπ που αθλήθηκε έκαψε περισσότερες θερμίδες αλλά το αποτέλεσμα όσων έκαναν μπάνιο ήταν αξιοσημείωτο: Έκαψαν 150 θερμίδες - ποσότητα που ισούται με μισή ώρα έντονου βαδίσματος. Το επίπεδο σακχάρου στο αίμα ήταν το ίδιο και για τις δύο ομάδες, μόνο που το ζεστό μπάνιο είχε θετική επίδραση στην φλεγμονώδη αντίδραση του σώματος. Η τακτική άθληση μπορεί να αποτρέψει λοιμώξεις και ασθένειες αλλά η έρευνα αυτή απέδειξε πως και το μπάνιο μπορεί να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. 

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.