Dramathon: Ο τέλειος μαραθώνιος για τους λάτρεις του σκωτσέζικου ουίσκι

Σε αυτόν τον αγώνα οι δρομείς τρέχουν δίπλα από φημισμένα αποστακτήρια. Το έπαθλο είναι ουίσκι.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Ιανουαρίου 2019

Υπάρχουν τρία προαπαιτούμενα για οποιονδήποτε θέλει να πάρει μέρος στον καλύτερο μαραθώνιο που φτιάχτηκε ποτέ: Να εκτιμά τη σκωτσέζικη ύπαιθρο, να μπορεί να τρέξει τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα και να έχει όρεξη για ουίσκι. 

Το Dramathon είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους πιο ιδιαίτερους αγώνες δρόμου και για το 2019 θα λάβει χώρα στις 19 Οκτωβρίου, με τη φόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής να έχει ήδη ανοίξει. 

Dramathon: Ο τέλειος μαραθώνιος για τους λάτρεις του σκωτσέζικου ουίσκι

Διεξάγεται στο Speyside της Σκωτίας, μία από τις περιοχές που παράγεται ουίσκι και χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές διαδρομές, αναλόγως των χιλιομέτρων που επιθυμεί να τρέξει κάποιος: Στα 10 χιλιόμετρα, στα 20 και στα 42. Ο τερματισμός βρίσκεται στο αποστακτήριο του Glendfiddich αλλά ο κάθε αγώνας ξεκινά από διαφορετικό σημείο. Όσοι είναι αρκετά θαραλλέοι και αθλητικοί για να κάνουν τα 42 χιλιόμετρα, θα περάσουν και από τα περισσότερα αποστακτήρια - Glenfarclas, Ballindalloch, Tamdhu, Knockando, Dalmunach, Aberlour, Balvenie και τελικά, Glenfiddich.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Dramathon (@thedramathon) on

Η διαδρομή πλαισιώνεται από τα θαυμάσια τοπία της σκωτσέζικης φύσης, στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας. Εκτός από το μετάλλιο συμμετοχής, στον τερματισμό περιμένει τον κάθε συμμετέχοντα και ένα kit με μικρές φιάλες από τα αποστακτήρια της περιοχής.

Φέτος, είναι η τέταρτη χρονιά που θα διεξαχθεί το Dramathon, με τη διοργάνωση του 2018 να σημειώνει ρεκόρ με περισσότερους από 1.000 δρομείς. Για την ιστορία, ο περσινός νικητής, Alan Semple, τερμάτισε την μεγάλη διαδρομή σε 2 ώρες, 49 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Dramathon (@thedramathon) on

Εν αντιθέσει με άλλους παρεμφερείς μαραθώνιους, όπως το Beer Mile World Classic, εδώ δεν χρειάζεται να τρέξεις μεθυσμένος. Αυτό γίνεται μετά.

Σε περίπτωση που ψήθηκες, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης