5 ασκήσεις Crossfit για τεράστια δύναμη

Ασκήσεις του δεκάλεπτου για να δείχνεις μυώδης και να είσαι αληθινά δυνατός.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 09 Μαρτίου 2020

Οι ειδικοί (και οι οπαδοί) του CrossFit έχουν να το λένε: Αν θέλει να αποκτήσεις όχι μόνο μεγάλη μυϊκή μάζα αλλά ταυτόχρονα πανίσχυρη ολική δύναμη και αντοχή, οι πολυαρθρικές ασκήσεις πάνω στις οποίες βασίζεται η προπόνηση CrossFit είναι το Α και το Ω. Επιπλέον, αυτές οι συγκεκριμένες κινήσεις που θα δεις παρακάτω, πολλαπλασιάζουν το ρυθμό καύσης λίπους από κάθε σημείο του σώματός σου. Εκτέλεσέ τις στη σειρά, αφιερώνοντας μόνο 2 λεπτά για κάθε άσκηση.

Άρσεις θανάτου

Θα δουλέψεις με επίκεντρο τον πυρήνα, υποστηρίζοντας την κίνηση με όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος -από τους ώμους, το στήθος και την πλάτη μέχρι τους γλουτούς, τους μηρούς και τις γάμπες. Θεμελιώδη σημασία παίζει η σωστή τεχνική, η οποία όχι μόνο θα σε βοηθήσει να σηκώνεις πιο εύκολα τη μπάρα, αλλά πρωτίστως θα σε προφυλάξει από τραυματισμούς στη μέση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Comunidad De Entrenamiento (@training.around.the.world) on

Barbell Thruster

Μια άσκηση σχεδιασμένη με στόχο την μυϊκή υπεροπλία τόσο του άνω όσο και του κάτω μέρους του κορμού. Ταυτόχρονα, χτίζει τεράστια αντοχή στο καρδιοαναπνευστικό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cezar Ciutacu (@cezarciutacu) on

Ημικαθίσματα με ρίψη ιατρικής μπάλας

Εδώ, τόσο η εκτέλεση του ημικαθίσματος όσο και η επιδεξιότητα των άνω άκρων να διατηρούν τη βαριά μπάλα σε κάθετη τροχιά, δημιουργούν ένα εκρηκτικό συνδυασμό δύναμης, αντοχής και ισορροπίας, που όμοιό του δεν θα βρεις σε καμιά άλλη άσκηση. Επιπλέον, όσο πιο γρήγορος ο ρυθμός εκτέλεσης, τόσο μεγαλύτερη καύση θερμίδων.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by shubhamkumar (@shubham_kumar581) on

Άλματα σε κουτί και κάμψεις

Burpees στην πιο εξουθενωτική παραλλαγή τους. Ποτέ, μια τόσο φαινομενικά απλή άσκηση, δεν πρόκειται να βάλει τους μυς του σώματός σου να "παραδοθούν" (ειδικά τα πόδια) μετά τις πρώτες 5 επαναλήψεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Coach David Amorim (@coachdavidamorim) on

Man Μaker

Η πιο περίπλοκη λειτουργική κίνηση που μπορείς να βιώσεις σε μια προπόνηση (και πάλι, μια -ακόμη πιο φρενήρης- παραλλαγή των burpees). Εδώ, όλα έχουν να κάνουν όχι μόνο με σωστή τεχνική, αλλά και με εστίαση στο ρυθμό. 10 full speed επαναλήψεις, μπορούν να σε στείλουν κατευθείαν στα προκριματικά αγώνων CrossFit (εκεί όπου το μίνιμουμ όριο Man Maker ξεπερνά τις 30 επαναλήψεις).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raul Vivas (@raulvivas73) on

Εκτός από αυτές τις 5 βασικές ασκήσεις CrossFit, μπορείς να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου και μια σειρά από ημικαθίσματα υψηλής ταχύτητας μόνο με το σωματικό σου βάρος, με πρωτεύον όφελος την εξολόθρευση του λίπους από παντού!

Από: Esquire ES

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀ VICTOR MATTOS (@euvictormattos) on

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness