Η γυμναστική βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Άλλος ένας καλός λόγος για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 08 Ιανουαρίου 2021

Η γυμναστική -ναι, εκείνο το πράγμα που υπόσχεσαι κάθε χρονιά ότι θα κάνεις περισσότερο- δεν βοηθά μόνο στην εξωτερική σου εμφάνιση. Όπως όλα δείχνουν, εκτός από τους κοιλιακούς, κάνει πολύ καλό και στη γονιμότητα. Σύμφωνα με νέα έρευνα, όσο περισσότερο γυμνάζεσαι, τόσο πιο υγιές και δυνατό γίνεται το σπέρμα σου.

Για την έρευνά τους, οι ερευνητές ανέλυσαν το σπέρμα εκατοντάδων αντρών που θεωρήθηκαν μετά από αναλυτικές εξετάσεις ικανοί να γίνουν δωρητές σπέρματος με βάση την ποιότητα του σπέρματός τους. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Human Reproduction, έδειξε πως οι άντρες που ασκούνταν περισσότερο μέσα στην εβδομάδα είχαν πιο ισχυρό και πιο γόνιμο σπέρμα.

"Η καθημερινή άσκηση είναι ικανή να βελτιώσει κάποιες ποιοτικές παραμέτρους τους σπέρματος σε υγιείς άντρες που όμως δεν παρουσιάζουν μεγάλη γονιμότητα" δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Yi-Xin Wang. Βέβαια, παρότι είναι φανερό ότι η γυμναστική είναι ωφέλιμη για το σπέρμα, οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν καταλήξει στο τι είδους ασκήσεις βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση – αν και είναι δεδομένο ότι το ποδήλατο, ιδιαίτερα φορώντας πολύ στενά κολάν, δεν κάνει καθόλου καλό.

Τέλος, εκτός από την συγκεκριμένη έρευνα που μας στέλνει κατευθείαν για γυμναστική (σε περίπτωση που θέλουμε να γίνουμε μπαμπάδες), υπάρχουν και έμμεσοι τρόποι με τους οποίους η άσκηση μας βοηθά στον κρίσιμο ζήτημα της γονιμότητας: Όπως υποστηρίζει ο διακεκριμένος ουρολόγος Dr. Ali Dabaja, η φυσική άσκηση μας βοηθά να διατηρούμε ένα υγιές βάρος, έναν παράγοντα δηλαδή που επηρεάζει άμεση την ποιότητα του σπέρματος.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ