Η μπύρα βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος λέει η επιστήμη

Την ευεργετική σχέση του λυκίσκου με τη γονιμότητα αποδεικνύει νέα έρευνα. Και την ευχαριστούμε γι' αυτό.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 19 Ιουλίου 2018

Αν θέλεις να αυξήσεις τη γονιμότητά σου, πιες μπύρα. Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει μια πρόσφατη έρευνα του νοσοκομείου Policlinico του Μιλάνου, η οποία μάλιστα τονίζει πως μία μπύρα την ημέρα βοηθά στην παραγωγή περισσότερου και καλύτερης ποιότητας σπέρματος. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 323 άντρες, στους οποίους χορηγούνταν εβδομαδιαίως μπύρα, για 1 μήνα. Συγκεκριμένα, χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ: στο πρώτο έπιναν από 1-3 μπύρες την εβδομάδα, στο δεύτερο κατανάλωναν 4-7 μπύρες/ εβδομάδα και στο τελευταίο πάνω από 8/ εβδομάδα. 

Η μπύρα βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος λέει η επιστήμη

Οι άντρες στα δύο γκρουπ με την μεγαλύτερη κατανάλωση παρουσίασαν υψηλότερη συγκέντρωση σπέρματος σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας σε σχέση με τους υπόλοιπους. Επιπροσθέτως, αυτοί που έπιναν από 4-7 μπύρες είχαν και καλύτερη ποιότητα σπέρματος. Για να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο, οι ερευνητές εξέτασαν και δείγματα από 39 άντρες, οι οποίοι συνήθιζαν να πίνουν πάνω από 14 μπύρες την εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί κάποια στατιστική ή κλινική βελτίωση στο γενετικό υλικό που παρήγαγαν.  

Η μεγαλύτερη παραγωγή αλλά και η βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος σχετίζεται με την ουσία ξανθοχουμόλη (Xn), που μπορεί να βρεθεί στον λυκίσκο και έχει προστατευτικές για τα σπερματοζωάρια ιδιότητες. Το συμπέρασμα; Η ελεγχόμενη πρόληψη αλκοόλ και συγκεκριμένα μπύρας έχει θετική επίδραση στο σπέρμα. 

Ας πιούμε σε αυτό λοιπόν. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις αξίζει να περπατήσεις

Έτσι κι αλλιώς, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τις γνωρίσεις.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Μικρό εγχειρίδιο για εργασιομανείς

Με αυτά τα τρία απλά βήματα θα έχεις και κοινωνική ζωή, εκτός από πάρα πολλή δουλειά.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

H ρομαντική έπαυλη του Mel Gibson στο Malibu

Ο ηθοποιός διαθέτει ένα από τα πιο ωραία σπίτια στην δημοφιλή πόλη της Καλιφόρνια.

O Kanye West άλλαξε το όνομά του

Η νομική πράξη επικυρώθηκε από δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Το Rikers Island παραμένει μία κόλαση επί γης

Παρότι είχε ψηφιστεί να κλείσει, το Rikers Island υπάρχει ακόμα και συγκαταλέγεται στις σκληρότερες φυλακές του πλανήτη.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη