Το 20λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής του Chris Hemsworth

Όπως το έχει επιμεληθεί ο personal trainer της επιλογής του, Luke Zocchi.

"Δεν χρειάζεσαι άπειρο χώρο για να απολαύσεις ένα δυναμικό πρόγραμμα fitness" λέει ο Luke Zocchi, ο άνθρωπος πίσω από την εντυπωσιακή σωματοδομή του Chris Hemsworth, για να συνεχίσει: "Μπορείς πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσεις το σαλόνι του σπιτιού σου ή ακόμη και το υπνοδωμάτιο αν χρειαστεί". Ναι, ο ακριβοπληρωμένος star του Χόλιγουντ ζει σε ένα σπίτι πολύ μεγαλύτερο από την τυπική γκαρσονιέρα ενός εργένη, όμως δεν χρησιμοποιεί τον άπλετο χώρο που διαθέτει παρά μόνο μερικά τετραγωνικά για να κτίσει ένα από τα πιο αξιοζήλευτα σώματα της show-biz.

Πώς ακριβώς το πετυχαίνει αυτό; Με ένα 20λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής που χρησιμοποιεί το ίδιο το βάρος του σώματός του για να διατηρεί τη φυσική του κατάσταση σε εξαιρετική φόρμα, αντί να αναλώνεται σε εκατοντάδες επαναλήψεις με αλτήρες και μηχανήματα. "Συγκεντρώσου και κάνε αργές κινήσεις έτσι ώστε να πάρεις το maximum από κάθε επανάληψη. Μην αφήνεις τη βαρύτητα να κάνει όλη τη δουλειά για σένα" λέει ο Zocchi και καλό θα ήταν να τον ακούσεις, αφού η δική δουλειά του μιλά από μόνη της.

Το πρόγραμμα

Πρόκειται για σιρκουί ασκήσεων, οπότε κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένας σετ κάποια άσκησης, πρέπει να ξεκουράζεσαι πριν ξεκινήσει την επόμενη. Ή πιο συγκεκριμένα: Οι αρχάριοι πρέπει να γυμνάζονται για 20 δευτερόλεπτα και ύστερα να ξεκουράζονται για 40· οι έμπειροι για 30 δευτερόλεπτα και ύστερα να ξεκουράζονται για 30· οι προχωρημένοι να γυμνάζονται για 40 δευτερόλεπτα και ύστερα να ξεκουράζονται για 30.

Bodyweight squats (καθίσματα)

Lunges (προβολές ποδιών)

Burpees 

Bear Crawls

Kick Sits

Από: Esquire UK


φωτογραφία © Greg Funnell

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης