Το 20λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής του Chris Hemsworth

Όπως το έχει επιμεληθεί ο personal trainer της επιλογής του, Luke Zocchi.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 02 Απριλίου 2020

"Δεν χρειάζεσαι άπειρο χώρο για να απολαύσεις ένα δυναμικό πρόγραμμα fitness" λέει ο Luke Zocchi, ο άνθρωπος πίσω από την εντυπωσιακή σωματοδομή του Chris Hemsworth, για να συνεχίσει: "Μπορείς πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσεις το σαλόνι του σπιτιού σου ή ακόμη και το υπνοδωμάτιο αν χρειαστεί". Ναι, ο ακριβοπληρωμένος star του Χόλιγουντ ζει σε ένα σπίτι πολύ μεγαλύτερο από την τυπική γκαρσονιέρα ενός εργένη, όμως δεν χρησιμοποιεί τον άπλετο χώρο που διαθέτει παρά μόνο μερικά τετραγωνικά για να κτίσει ένα από τα πιο αξιοζήλευτα σώματα της show-biz.

Πώς ακριβώς το πετυχαίνει αυτό; Με ένα 20λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής που χρησιμοποιεί το ίδιο το βάρος του σώματός του για να διατηρεί τη φυσική του κατάσταση σε εξαιρετική φόρμα, αντί να αναλώνεται σε εκατοντάδες επαναλήψεις με αλτήρες και μηχανήματα. "Συγκεντρώσου και κάνε αργές κινήσεις έτσι ώστε να πάρεις το maximum από κάθε επανάληψη. Μην αφήνεις τη βαρύτητα να κάνει όλη τη δουλειά για σένα" λέει ο Zocchi και καλό θα ήταν να τον ακούσεις, αφού η δική δουλειά του μιλά από μόνη της.

Το πρόγραμμα

Πρόκειται για σιρκουί ασκήσεων, οπότε κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένας σετ κάποια άσκησης, πρέπει να ξεκουράζεσαι πριν ξεκινήσει την επόμενη. Ή πιο συγκεκριμένα: Οι αρχάριοι πρέπει να γυμνάζονται για 20 δευτερόλεπτα και ύστερα να ξεκουράζονται για 40· οι έμπειροι για 30 δευτερόλεπτα και ύστερα να ξεκουράζονται για 30· οι προχωρημένοι να γυμνάζονται για 40 δευτερόλεπτα και ύστερα να ξεκουράζονται για 30.

Bodyweight squats (καθίσματα)

Lunges (προβολές ποδιών)

Burpees 

Bear Crawls

Kick Sits

Από: Esquire UK


φωτογραφία © Greg Funnell

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Σύντομος οδηγός για τον σωστό καθαρισμό του σπιτιού

Έτσι απολυμαίνουμε τους χώρους για να είμαστε ασφαλείς.

Τι δείχνει νέα έρευνα για τη μετάδοση του κορονοϊού στα κατοικίδια

Οι γάτες μπορεί να κολλήσουν, οι σκύλοι πιο δύσκολα.