Οι δουλειές που ίσως σε κάνουν εκατομμυριούχο

Έρευνα που διεξήχθη στις Η.Π.Α. καταδεικνύει τα πιο επικερδή επαγγέλματα.

Μία από τις πιο googlαρισμένες φράσεις στα χρονικά της μηχανής αναζήτησης, είναι το "πώς θα γίνεις εκατομμυριούχος". Το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι παγκοσμίως, δε βοήθησε πολύ κόσμο παρά τις υποσχέσεις, άλλωστε μόνο οι αφελείς θα μπορούσαν να βασίσουν το μέλλον τους σε μία ενδεχόμενη νίκη που θα εξασφάλιζε οικονομική ευημερία. Ρίχνοντας μία ματιά στους (δισ)εκατομμυριούχους του πλανήτη, οι πιο γνωστοί (βλ. Bill Gates, Jeff Bezos, Elon Musk) είναι CEO σε παντοδύναμες εταιρείες που δημιούργησαν μετά κόπων και βασάνων.

Παρόλα αυτά, αν το αντίστοιχο σενάριο για τη δική σου περίπτωση φαντάζει πολύ μακρινό, μπορείς απλά να ρίξεις μια ματιά στη λίστα των επαγγελμάτων που ακολουθεί και που εξαρχής υπόσχονται παχυλά έσοδα. Οι αριθμοί που θα διαβάσεις, αφορούν τα αμερικανικά δεδομένα, αλλά προφανώς, δεν απέχουν ιδιαίτερα από ό,τι συμβαίνει και στην Ευρώπη. Όλα αυτά, με την προοπτική ότι πιστεύεις ακράδαντα πως "ποτέ δεν είναι αργά" για μία αλλαγή επαγγελματικής πορείας. 

Αναισθησιολόγος

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 323.740 

Μία νευραλγική θέση όπως αυτή, δε θα μπορούσε παρά να αμείβεται πλουσιοπάροχα, δεδομένου του ότι ενέχει τεράστιο ρίσκο για τη ζωή των ασθενών. 

Γιατρός

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 201.862 

Οι επαγγελματίας υγείας, όσο πιο εξειδικευμένοι είναι, τόσο καλύτερα αμείβονται. Οι ειδικοί στη χειρουργικοί, επίσης.

Διευθυντής προστασίας δεδομένων 

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $  151.246 

Ολοένα και πιο πολύτιμη θεωρείται η συνδρομή των ανθρώπων που αφενός παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλα αφετέρου εγγυώνται πλήρη προστασία από τη διαρροή δεδομέων στο διαδίκτυο που μπορεί να στοιχίσει καριέρες.

CEO 

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 112.353 

Ο Chief Executive Officer όπως εξηγείται το αρκτικόλεξο, είναι ο επικεφαλής μιας εταιρείας και συνήθως επιλέγεται για τις γνώσεις του στις πωλήσεις και γενικότερα τις επιχειρήσεις.

Λογιστής

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 108.629 

Πρόκειται για το άνθρωπο που σώζει την κατάσταση όταν η επιχείρηση κινδυνεύει. Επίσης, είναι εκείνος που φροντίζει να μη φτάσει σε αυτό το σημείο εξαρχής.

Χρηματιστής

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 97.648 

Στο συγκεκριμένο επάγγελμα, υπάρχουν μέρες εξαιρετικά επικερδείς και άλλες που απλά "υπάρχουν". Η αποκλειστική συνεργασία τους με εταιρεία μπορεί να γίνει εξαιρετικά αποδοτική εφόσον παίρνουν προμήθειες για τους πελάτες που "φέρνουν". 

Μεσίτης

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 87.845 

Ένας διαχειριστής ακίνητης περιουσίας, ο άνθρωπος που προτείνει και συμβουλεύει εταιρείες και ιδιώτες θα μπορούσε παρά να βγάζει καλά χρήματα ως μεσολαβητής.

Μηχανικός

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 85.962 

Φαντάσου το εύρος των επαγγελμάτων στο οποίο μπορεί να επεκταθεί ένας μηχανικός. 

Επαγγελματίας αθλητής

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 81.107 

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να βρίσκεται σε υψηλότερη θέση. Ίσως οι προσδοκίες μας να ήταν αυξημένες έχοντας στο μυαλό μας αθλητές όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Παρόλα αυτά, δεν είναι καθόλου άσχημος ο μέσος όρος αυτός.

Ασφαλιστικός πράκτορας

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 79.938 

Υγεία, περιουσία, αυτοκίνητο, και οι τομείς που κάποιος θέλει να είναι σίγουρος ότι δε θα ζημιωθούν με κάποιο τρόπο. Όσα περισσότερα συμβόλαια κλείσεις, τόσα περισσότερα χρήματα θα συνεχίσεις να παίρνεις σε βάθος χρόνου.

Ορκωτός λογιστής

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 72.621 

Υπεύθυνοι για οικονομικές συμβουλές, φορολογικές υπηρεσίες και οικονομικές στρατηγικές με καλή γνώση της ισχύουσας νομοθεσίας. 

Δικηγόρος

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 70.136 

Όλοι γνωρίζουμε τι (είναι διατεθειμένος να) κάνει ένας δικηγόρος στο πλαίσιο της δουλειάς του. Όσο πιο γνωστοί και ισχυροί είναι οι πελάτες του, τόσο το καλύτερο για την τσέπη του.

Επιχειρηματίας

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 68.904 

Ο επιχειρηματίας του σήμερα έχει επεκταθεί σε πολλούς περισσότερους τομείς από ό,τι μπορούσαμε παλαιότερα να φανταστούμε. Το ζήτημα είναι το αντίκρυσμα που έχει το δημιούργημά του, όποιο κι αν είναι αυτό. 

Τραπεζικός επενδυτής

Μέσος όρος ετήσιου εισοδήματος: $ 62.222 

Ξέρει πώς και πού μπορείς να επενδύσεις καλύτερα το κεφάλαιό σου ώστε να έχεις περισσότερο κέρδος. Λες να μην ξέρει να βγάλει κέρδος για τον εαυτό του;
 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.