Tα βασικότερα λάθη στο LinkedIn

6 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις χρησιμοποιώντας το LinkedIn.

Το LinkedIn είναι ένα από εκείνα τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία δε θέλεις πραγματικά να ανήκεις με την έννοια του ότι είναι μία ακόμη υποχρέωση. Ως μέλος τους αποδεικνύεις ότι είσαι ενήλικας και επισήμως, από εκείνους που οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και φιλοδοξίες υπερκαλύπτουν την κοινωνική του ζωή. 

Αν και ήδη μπορεί να σκέφτεσαι ότι το Facebook και το Instagram αποτελούν ένα μεγάλο πονοκέφαλο που απορροφά πολλές ώρες της ημέρας, το LinkedΙn σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επαγγελματικής ανέλιξης, αρκεί να το χρησιμοποιείς σωστά. 

Παρακάτω ακολουθούν τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις να είναι αποτελεσματικός ο χρόνος που αφιερώνεις σε αυτό. 

1. Το φλερτ 

Παρότι συμβαίνει κατά κόρον, καλό θα ήταν να αποφύγεις το φλερτ μέσω Linkedin αν θέλεις να παραμείνει ένα επαγγελματικό βήμα και να μη μετατραπεί σε νυφοπάζαρο χωρίς λόγο. 

2.  Τα connections για τα connections

Το LinkedIn έχει σχεδιαστεί για να "συνδέει" άτομα με τα οποία έχετε συνεργαστεί, ώστε να μπορείτε να αλληλεπιδράτε μεταξύ σας στο μέλλον και να παραμένετε ενήμεροι για τις επόμενες επαγγελματικές κινήσεις σας. Επομένως, δεν χρειάζεται να προσθέσεις όλους τους συμπαίκτες σου από την ποδοσφαιρική στην οποία έπαιζες το 2008. 

3. Η χρήση των 'προκάτ' συγχαρητηρίων

Αφιέρωσε 10 δευτερόλεπτα από το χρόνο σου για να στείλεις μία προσωπική ευχή που θα είναι πολύ περισσότερο εκτιμητέα στο τέλος της ημέρας από ένα προκατασκευασμένο και άρα ψυχρό μήνυμα. 

4. Το ανελέητο spamming σε feed και inbox

Το LinkedIn χαίρει περισσότερου σεβασμού από το Facebook γιατί στο δεύτερο σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι που ποστάρουν κατά ριπάς και στέλνουν συνεχώς μηνύματα χωρίς λανένα νόημα. Φρόντισε να μη γίνεις ένας από αυτούς. 

5. Η χρήση λεξιλογίου α λα LinkedIn 

Ας είμαστε ειλικρινείς, στο LinkedIn βλέπουμε και αρκετές χαζομάρες, από τις προαναφερθείσες απόπειρες άβολου φλερτ μέχρι λέξεις που δεν έχουν κανένα νόημα ή κυρίως σωστή χρήση. Απόφυγέ τις.

6. Τα ορθογραφικά λάθη

Το LinkedIn λειτουργεί σαν online βιογραφικό και είναι σχεδόν περιττό να πούμε ότι τα ορθογραφικά λάθη μόνο πλήγμα στην επαγγελματική εικόνα σου μπορούν να προκαλέσουν.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης