Τα τρικ που θα σε κάνουν master στα job interviews

Ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο για να προετοιμαστείς καταλλήλως, όλα θα πάνε διάνα.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 10 Νοεμβρίου 2021

Όταν έχεις να κάνεις μία συνέντευξη για δουλειά, ιδανικά, χρειάζεσαι μερικές ημέρες για να προετοιμαστείς. Αυτή η συνθήκη, όμως, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πάντα. Κάποιες φορές, μάλιστα, μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνό σου σήμερα από μία εταιρεία που είχες στείλει το βιογραφικό σου πριν από έξι μήνες και να σου ζητήσουν να περάσεις για συνέντευξη αύριο. Πώς μπορείς, λοιπόν, ακόμα και σε μία τέτοια περίπτωση, να είσαι σίγουρος ότι θα τα πας περίφημα; Με τρία κόλπα στα οποία έχουν καταλήξει οι ειδικοί και που θα σε κάνουν να φύγεις από το job interview με τη θέση στο τσεπάκι σου. Ας τα δούμε ένα προς ένα.  

Απάντησε στην πιο σημαντική ερώτηση με αυτή την τεχνική

'Γιατί να σε προσλάβουμε;' Αυτή είναι η ερώτηση-κλειδί ή η ερώτηση-παγίδα που μπορεί να σου χαρίσει ή να σου στερήσει τη δουλειά. Το σημαντικό είναι να μην ακουστείς ούτε ανασφαλής αλλά ούτε και ψωνάρα. Πώς θα τα καταφέρεις; Θα αναλύσεις μέσω ενός συγκεκριμένου παραδείγματος το πώς η αφεντιά σου ωφέλησε μία εταιρεία στην οποία εργάστηκες κατά το παρελθόν, με ύφος άνεσης αλλά και ταπεινοφροσύνης.

Τα τρικ που θα σε κάνουν master στα job interviewsiStock

> Διάβασε ακόμα: Το τέλειο προφίλ στο LinkedIn

Ηρεμία και αυτοπεποίθηση

Μόνο και μόνο το ότι σε πήραν τηλέφωνο σημαίνει πως κάτι είδαν σε σένα και μάλλον σε θεωρούν κατάλληλο για την κάλυψη της θέσης. Οπότε κάλμαρε και νιώσε σιγουριά για τον εαυτό σου. Σε καμία περίπτωση, όμως, μην αρχίσεις να μιλάς χωρίς σταματημό κατά τη διάρκεια του job interview ή σαν να είναι οι συνεντευξιαστές φίλοι σου, καθώς αυτό θα δημιουργήσει μία αρνητική εικόνα για πάρτη σου.

> Διάβασε ακόμα: Πώς να ζητήσεις αύξηση από το αφεντικό σου

Μελέτησε την εταιρεία

Όσο χρόνο έχεις μπροστά σου μέχρι το ραντεβού για το job interview, αφιέρωσέ τον σε ένα πράγμα: Να μάθεις όσο πιο πολλά πράγματα γίνεται για το ποιόν αυτού που ενδιαφέρεται να σε προσλάβει. Μπες στο site της εταιρείας, άντλησε πληροφορίες για την εταιρική κουλτούρα, εξερεύνησε το ηλεκτρονικό της αποτύπωμα στο διαδίκτυο. Όλα αυτά όχι μόνο γιατί θα δείξουν ότι σε ενδιαφέρει πράγματι να δουλέψεις εκεί αλλά και επειδή μπορεί να σε ρωτήσουν ευθέως το τι γνωρίζεις για την εταιρεία.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ασκήσεις για να κάψεις το λίπος στην κοιλιά

Το επιθυμητό six-pack γίνεται πιο εφικτό δουλεύοντας δυο μόνο ασκήσεις με ένα kettlebell στα χέρια.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα newsletters που θέλεις -οπωσδήποτε- στο mail σου

Κι όμως, υπάρχουν κάποια που αξίζει να τα διαβάζεις συστηματικά.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη