Πόσα χρήματα βγάζει το λεπτό ο Elon Musk;

Μέχρι να διαβάσεις αυτό το άρθρο, ο Elon Musk θα είναι κατά πολύ πλουσιότερος.

Ο Elon Musk είναι ο άνθρωπος που αποδεικνύει πως το να έρχεσαι κάπου "δεύτερος" δεν είναι και τόσο τραγικό τελικά. Eκείνος είναι δεύτερος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, όμως αυτό είναι άσχετο (περίπου). Πίσω, λοιπόν, από τον Bernard Arnault, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του κολοσσού LVMH, ο Elon "χτίζει" και επεκτείνει καθημερινά τη δική του "αυτοκρατορία", προσθέτοντας έτσι πολλά δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Προτού πιάσουμε τα κομπιουτεράκια και υπολογίσουμε πόσα κερδίζει ο Elon Musk ανά λεπτό, πρέπει να κάνουμε εδώ μια απαραίτητη διευκρίνιση: Ο υπολογισμός αυτής της τιμής δεν είναι απλός, διότι λαμβάνει υπόψιν πολλές μεταβλητές και την ίδια τη φύση του πλούτου του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Η λεγόμενη καθαρή περιουσία του ιδιοκτήτη της Tesla, σε αντίθεση με εκείνη πολλών μεγάλων διευθύνοντων συμβούλων και επιχειρηματιών, δεν έχει σταθερή αξία, αλλά συνδέεται με την απόδοση των μετοχών των εταιρειών του, οι οποίες μπορούν να ανεβαίνουν και να πέφτουν πολύ γρήγορα. Στην ουσία, ο Elon Musk δεν έχει πραγματικό μισθό, αλλά λαμβάνει όλο τον πλούτο του από συνεχείς επενδύσεις.

Και τώρα στο "ψητό". Ο "Iron Man" από τη Νότια Αφρική, που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έχει συνολική περιουσία αξίας 180 δισ. δολάρια, υπολογίζεται πως κάθε 60 δευτερόλεπτα γίνεται κατά 32.048,78 δολάρια πλουσιότερος. Για τους λάτρεις της στατιστικής, αυτό μεταφράζεται ως -σχεδόν- 2 εκ. δολάρια την ώρα. Δηλαδή ο Elon Musk κοιμάται το 8ωράκι του και ξυπνάει με έξτρα 16 εκ. δολάρια στο πορτοφόλι του. Εντάξει σταματάμε εδώ, σε λίγο τα μαθηματικά δημοτικού δε θα αρκούν για τους υπολογισμούς και η ψυχολογία μας θα είναι κάπου στα Τάρταρα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr