Γιατί ο Elon Musk απαγορεύει το άρωμα στα γραφεία του

Το αν λειτουργεί προς όφελός σου το να φοράς άρωμα στις συνεντεύξεις για δουλειά και στο γραφείο σηκώνει μεγάλη κουβέντα.

Ο Elon Musk, με τις ιδέες αλλά και τις παραξενιές του, μας δίνει συχνά πυκνά τροφή για σκέψη. Τελευταία, λοιπόν, μας απασχολεί για το ότι δεν επιτρέπει στους ανθρώπους που τον συναναστρέφονται να φορούν άρωμα, ειδικά στο γραφείο. Αν, επίσης, σε περνάει ο ίδιος από συνέντευξη για δουλειά, μπορεί να σε κόψει με τη μία, όχι για μια λάθος απάντηση που θα του δώσεις, αλλά γιατί έκανες το λάθος να αρωματιστείς π.χ. με την όλο φρεσκάδα Colonia της Acqua di Parma. Πάει καλά; Ίσως ναι, ίσως και όχι. Το θέμα μας είναι άλλο και έχει να κάνει με την πιθανότητα, τελικά, να έχει δίκιο. Αλλά πριν βγάλουμε τελική κρίση, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η απαγόρευση του Elon Musk

Ενώ στις συνεντεύξεις για δουλειά και στο γραφείο καλό είναι να πηγαίνεις 'σένιος', καθαρός και καλοχτενισμένος, ο Musk έχει απαγορεύσει τη χρήση αρωμάτων. Σε αυτή την 'παραξενιά', δεν είναι μόνος. Υπάρχουν πολλοί που του δίνουν τα δίκια του. Κι αυτό γιατί το 'λάθος' άρωμα ενδέχεται να κάνει κακή εντύπωση, ακόμα και να προκαλέσει πονοκεφάλους.

Γιατί ο Elon Musk απαγορεύει το άρωμα στα γραφεία του iStock

Ο Elon Musk όμως απαγορεύει γενικά τα αρώματα, λάθος και σωστά. Αυτό καθώς, αν πιστέψουμε στις σχετικές φήμες, έχει μια υπερευαισθησία στις μυρωδιές και αντιλαμβάνεται τις οσμές πιο έντονα από τον μέσο άνθρωπο. Μάλιστα, συγκεκριμένα αρώματα, μπορεί να τον κάνουν να αισθανθεί άρρωστος.

> Διάβασε ακόμα: Η αγαπημένη κολόνια του Elvis Presley κοστίζει λιγότερο από €10

Κατά τις ίδιες πηγές, οι υποψήφιοι για δουλειά στις εταιρείες του λαμβάνουν ειδική ενημέρωση πριν προσέλθουν στο ραντεβού τους να μη φορούν άρωμα οποιουδήποτε είδους, ακόμα και αν το ραντεβού τους δεν είναι με τον ίδιο τον Musk, σε περίπτωση και μόνο που τύχει εκείνος να περάσει από κοντά τους.

> Διάβασε ακόμα: H Acqua di Parma και το γοητευτικό άρωμά της

Ο κανόνας για τα αρώματα στον χώρο εργασίας

Τι θα πρέπει να κάνεις εσύ όμως όταν είναι να πας σε μια συνέντευξη για δουλειά, όχι για να εργαστείς στην Tesla, αλλά σε κάποια άλλη εταιρεία; Σίγουρα υπάρχει ένα σχετικό 'πρωτόκολλο', τόσο για αυτή την περίσταση όσο και για το τι 'επιτρέπεται' και τι όχι στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με αυτό, κανείς δεν σου απαγορεύει το να φοράς άρωμα, καθώς μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι πιο ήρεμος, πιο παραγωγικός και να έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Αν λοιπόν γνωρίζεις ότι κανείς από όσους πρόκειται να σε 'μυρίσουν' δεν έχει κάποια αλλεργία, κανείς δεν σου απαγορεύει να αρωματίζεσαι, με μέτρο, με το αγαπημένο σου άρωμα.

Να θυμάσαι μόνο πως θεωρείται ευγενικό το άρωμα που βάζεις να μην είναι πολύ έντονο. Επίσης, καλό είναι να μη 'λούζεσαι' με την κολόνια σου. Τέλος, σε διαβεβαιώνουμε ότι κανένα άρωμα, όσο έντονο κι αν είναι, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το σαπούνι με το νερό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.