Το κοινό μυστικό των Elon Musk και Bill Gates για περισσότερη παραγωγικότητα

Οι πιο ισχυροί και σημαντικοί άνθρωποι στον επιχειρηματικό κόσμο δομούν με συγκεκριμένο τρόπο την ημέρα τους.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε αρχικά στο Inc."αποκαλύπτει ένα μυστικό που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για όποιον θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τον χρόνο του, να είναι πιο ευτυχισμένος και πιο παραγωγικός. "Τον τελευταίο χρόνο διερεύνησα τις προσωπικές ιστορίες πολλών ευρέως γνωστών επιχειρηματιών, όπως ο Elon Musk, η Oprah Winfrey, ο Bill Gates, ο Warren Buffett και ο Mark Zuckerberg", εξηγεί ο συντάκτης του άρθρου, "για να καταλάβω πώς εφαρμόζουν τις αρχές της σκόπιμης πρακτικής".

Η περιέργειά του για τα πρότυπα συμπεριφοράς αυτών των ισχυρών ανθρώπων τον οδήγησε σε ένα σημαντικό συμπέρασμα, το οποίο ο συγγραφέας ονόμασε "κανόνα των πέντε ωρών". Τι είναι αυτός; Να αφιερώνεις μία ώρα την ημέρα για να μαθαίνεις κάτι καινούργιο, είτε μέσω ανάγνωσης, είτε μέσω πειραματισμού, είτε μέσω προβληματισμού.

Ακολουθούν οι συνιστώμενες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν σε μία ώρα την ημέρα.

Διάβασε

"Τα βιβλία ήταν το εισιτήριό μου για την προσωπική ελευθερία", είπε κάποτε η Oprah Winfrey. Μαζί της είναι ο Arthur Blank, συνιδρυτής της Home Depot, ο οποίος περνάει δύο ώρες την ημέρα διαβάζοντας, και ο δισεκατομμυριούχος David Rubenstein, ο οποίος λέγεται ότι διαβάζει έξι βιβλία την εβδομάδα.

Συλλογίσου

Το να ξεκλέβεις χρόνο από τις διάφορες εργασίες είναι μια καλή ευκαιρία για να προβληματιστείς και να σκεφθείς με ηρεμία. Ο επιχειρηματίας Tim Armstrong ξοδεύει τέσσερις ώρες την εβδομάδα για να βυθιστεί στις σκέψεις του, ο Jack Dorsey βρίσκει επίσης συχνά χρόνο για να προβληματιστεί ελεύθερα και ο Jeff Weiner, επικεφαλής του LinkedIn, παίρνει επίσης χρόνο μακριά από τη βιασύνη για να σκεφθεί ήρεμα.

Πειραματίσου

Το να αφιερώνεις χρόνο για να δοκιμάσεις νέους τρόπους ή άλλες λύσεις, να πειραματιστείς με νέα χόμπι ή απλώς να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείς καθημερινά, όλα αυτά προσθέτουν θετικά στην ανθρώπινη εμπειρία.

"Οι άνθρωποι που εφαρμόζουν τον κανόνα των πέντε ωρών στον κόσμο της εργασίας έχουν ένα πλεονέκτημα. Η ιδέα της σκόπιμης εξάσκησης συχνά συγχέεται με την απλή σκληρή εργασία", εξηγεί το κείμενο. "Οι περισσότεροι επαγγελματίες επικεντρώνονται στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα, όχι στη βελτίωση. Ως αποτέλεσμα, πέντε ώρες σκόπιμης μάθησης την εβδομάδα μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Murat Erdem, o cult Τούρκος που κάνει καριέρα στο ελληνικό TikTok

Μουστάκι, καρέ μαλλί, ντύσιμο δεκαετίας '70 και κλείσιμο ματιού. Σα να λέμε Tonis Sfinos made in Turkey.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Whamaggedon, ο χριστουγεννιάτικος μαραθώνιος που πάει κόντρα στο Last Christmas

Κάνε τα πάντα για να μην ακούσεις το τραγούδι των Wham! και δε θα χάσεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τα νέα emojis που αποκτήσαμε μέσα στο 2023

Πάνω από 100 ολοκαίνουργια emojis έχεις εδώ και καιρό για να εκφραστείς ψηφιακά.

Γραφει Παυλος Κρουστης