Αυτό είναι το πιο ακριβοπληρωμένο επάγγελμα για το 2024

Αν ονειρεύεσαι μηνιαίο εισόδημα στα 11.000 ευρώ, η συγκεκριμένη δουλειά θα στα εξασφαλίσει.

Πολλά επαγγέλματα και ολόκληροι τομείς έχουν γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την αντίστοιχη εκτίναξη των μισθών παγκοσμίως. Σύμφωνα με την Techopedia, έναν δικτυακό τόπο με επίκεντρο την τεχνολογία, η κυβερνοασφάλεια ξεχωρίζει ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας, τόσο σε σημασία, όσο και σε αμοιβές. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις δουλειά; Οι πληροφορίες προέρχονται από την Cybersecurity Ventures και παρέχουν μια ματιά στο μέλλον, ρίχνοντας φως στο ποιο θα μπορούσε να είναι το πιο ακριβοπληρωμένο επάγγελμα για το 2024.

Ζήτηση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Η παγκόσμια ζήτηση για επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με μια εντυπωσιακή αύξηση 350% στις προσλήψεις από το 2013 έως το 2021, που καλύπτει λιγότερο από μια δεκαετία.

Η Techopedia αναφέρει ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν σήμερα "πάνω από 750.000 ανοιχτές θέσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας". Αυτή η αυξητική τάση αναμένεται να συνεχιστεί συστηματικά, προβλέποντας πάνω από τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα μέχρι το 2025.

Αυτή η αύξηση της ζήτησης μεταφράζεται φυσικά σε αυξανόμενους μισθούς, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να προσελκύσουν έμπειρους επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ποιο είναι το μέσο εισόδημα ενός εμπειρογνώμονα κυβερνοασφάλειας;

Επί του παρόντος, ένας εμπειρογνώμονας κυβερνοασφάλειας κερδίζει κατά μέσο όρο 45.000 ευρώ ετησίως, που μεταφράζεται σε κάτι λίγο λιγότερο από 4.000 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό, που είναι ήδη πολύ πάνω από τον μέσο όρο, μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το επίπεδο ευθύνης.

Σε πολλές δυτικές χώρες, το εισόδημα είναι σημαντικά υψηλότερο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο μέσος ετήσιος μισθός για τους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας ανέρχεται σε 120.000 δολάρια, που αντιστοιχεί σε περίπου 10.000 δολάρια μηνιαίως.

Οι έμπειροι επαγγελματίες στις ΗΠΑ μπορούν να κερδίσουν ακόμη περισσότερα, με μισθούς που φτάνουν τα 165.000 δολάρια ετησίως -ένα όχι ασυνήθιστο ποσό για όσους έχουν τουλάχιστον 8 χρόνια εμπειρίας στον τομέα. Αν και τα ποσά αυτά μπορεί να φαίνονται εξαιρετικά υψηλά για τα ελληνικά δεδομένα, είναι εφικτά για όσους είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν τις διεθνείς ευκαιρίες και να εργαστούν στο εξωτερικό.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κι αν το μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται στην πρωτεΐνη;

Από ό,τι φαίνεται, μία νέα βακτηριακή πρωτεΐνη καταφέρνει να διατηρεί τα ανθρώπινα κύτταρα υγιή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Murat Erdem, o cult Τούρκος που κάνει καριέρα στο ελληνικό TikTok

Μουστάκι, καρέ μαλλί, ντύσιμο δεκαετίας '70 και κλείσιμο ματιού. Σα να λέμε Tonis Sfinos made in Turkey.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Whamaggedon, ο χριστουγεννιάτικος μαραθώνιος που πάει κόντρα στο Last Christmas

Κάνε τα πάντα για να μην ακούσεις το τραγούδι των Wham! και δε θα χάσεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τα νέα emojis που αποκτήσαμε μέσα στο 2023

Πάνω από 100 ολοκαίνουργια emojis έχεις εδώ και καιρό για να εκφραστείς ψηφιακά.

Γραφει Παυλος Κρουστης