Αυτές είναι οι δουλειές του μέλλοντος

Ο Davide Dattoli, συνιδρυτής του Talent Garden, της μεγαλύτερης πλατφόρμας ευρωπαϊκής συνεργασίας και ψηφιακής κατάρτισης, τις περιγράφει.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 05 Φεβρουαρίου 2019

Για να βρεις σήμερα δουλειά και να συνεχίσεις να βρίσκεις στο μέλλον, πρέπει να εγκαταλείψεις τα παλιά πρότυπα και να μπεις σε μια διαδικασία μόνιμης, τακτικής και στοχευμένης κατάρτισης, λέει ο Davide Dattoli, συνιδρυτής του Talent Garden, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ψηφιακής πλατφόρμας με αντικείμενο το coworking και την εκπαίδευση σε συνεργασία με 23 πανεπιστημιουπόλεις σε 8 διαφορετικές χώρες.

Αυτές είναι οι δουλειές του μέλλοντος
Davide Dattoli
"Θα ακολουθήσεις σύντομα αλλά εντατικά μαθήματα, τα οποία θα σε προετοιμάσουν κατάλληλα για θέσεις εργασίας που θα διαρκέσουν από 3 έως 5 χρόνια", συνεχίζει ο Dattoli. "Όλα τα μαθήματα διδάσκονται από επαγγελματίες κάθε κλάδου ειδίκευσης και διαρκούν το πολύ 12 εβδομάδες. Οι εκπαιδευόμενοι επισκέπτες κατανέμονται σε ομάδες μεταξύ άλλων "συναδέλφων” με σχεδόν παρόμοια σταδιοδρομία ή κατεύθυνση -ή και από την ίδια εταιρεία-, με κύριο σκοπό να αναβαθμίσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τις επιχειρήσεις που εργάζονται στην νέα ψηφιακή εποχή –η οποία δεν αφορά απλά αριθμούς", λέει ο Dattoli και εξηγεί: 
ΔΟΥΛΕΙΑ

"Κάθε σύγχρονος μάνατζερ πρέπει πια να γνωρίζει πώς να ερμηνεύσει τα δεδομένα και όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να κατανοήσουν απόλυτα τη βασική λογική του ψηφιακού κόσμου. Υπό αυτή την έννοια, τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξε μια θεαματική αλλαγή στους χώρους εργασίας, με τις ψηφιακές καινοτομίες να μην αφορούν αποκλειστικά τους CEO, αλλά και το σύνολο των υφισταμένων. Και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν πόσο θεμελιώδης είναι αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός των εργαζομένων σε κρίσιμους τομείς όπως το μάρκετινγκ και τη διαχείριση του προσωπικού. Πολύ απλά, διευθυντές, προϊστάμενοι ή απλοί υπάλληλοι, όλοι γίνονται επίκεντρο της επιχείρησης στην οποία εργάζονται", τονίζει ο Dattoli.

Δυσαρεστημένος από την παραδοσιακή εκπαίδευση στην επαγγελματική κατάρτιση και σταδιοδρομία, ο Dattoli εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο (Οικονομία και Εμπόριο) τους πρώτους έξι μήνες και ίδρυσε το Talent Garden, με έδρα τη γενέτειρά του Μπρέσια, στη βόρεια Ιταλία. "Αποφάσισα να χτίσω μια νέα αγορά, παρά να προσπαθήσω να εισέλθω σε μια προκαθορισμένη και οπισθοδρομική αγορά, έχοντας την βαθιά πεποίθηση ότι αυτή η καινοτομία θα διασφάλιζε τόσο τους νεοεισερχόμενους στον επαγγελματικό στίβο, όσο και τις ίδιες τις επιχειρήσεις που θα στελέχωναν. Και είδα με ικανοποίηση πως όλοι ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν την αξία των πεποιθήσεών μου και ότι πράγματι απέδωσε στο μέγιστο. Άνθρωποι σαν εμένα που ξεκίνησαν από το μηδέν, αποτελούν σήμερα την αιχμή των εξελίξεων στην αγορά εργασίας", λέει ο Dattoli.

ΔΟΥΛΕΙΑ

Μετά την εξασφάλιση σημαντικού μεριδίου συμμετοχής από την Rain Making Loft, του μεγαλύτερου δικτύου συνεργασίας στις σκανδιναβικές χώρες, ο Dattoli σχεδιάζει να ανοίξει 20 πανεπιστημιουπόλεις ψηφιακής εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια, ξεκινώντας από το Δουβλίνο και τη Βιέννη, με την  ιδέα να αναπαραχθεί το μοντέλο το συντομότερο δυνατό στο Τελ Αβίβ και στην Κίνα. Εντωμεταξύ, η Talent Garden έχει ήδη ξεκινήσει μια κοινή επιχείρηση με την επενδυτική τράπεζα Cassa Depositi e Prestiti με στόχο να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο κέντρο καινοτομίας του κόσμου, στο Σαν Φρανσίσκο.

Τα επαγγέλματα στα οποία αξίζει να επιδιώξεις σήμερα; "Στην κορυφή, νομίζω ότι βρίσκεται ο τομέας User Experience Design, δηλαδή, η κατάρτιση πάνω σε πρωτοποριακές γραφιστικές εφαρμογές οι οποίες βελτιώνουν την ευκολία χρήσης και αλληλεπίδρασης ενός προϊόντος. Αμέσως μετά είναι ο Web Developer, ο προγραμματιστής που ειδικεύεται στην ανάπτυξη ιστοσελίδων και εφαρμογών, όπως και  o Growth Hacker: ο εμπειρογνώμονας ψηφιακού μάρκετινγκ που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της επιχείρησης της εταιρείας, αναμειγνύοντας γνώση και δεξιότητες που έχουν να κάνουν με μάρκετινγκ, προγραμματισμό και ανάλυση δεδομένων".

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tα βασικότερα λάθη στο LinkedIn

6 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις χρησιμοποιώντας το LinkedIn.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Πλήρης αναζωογόνηση μυών με προπόνηση HIIT

Όλες οι έρευνες αναδεικνύουν την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση στο πιο υπαρκτό ελιξίριο νεότητας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι 5 κορυφαίοι influencers αυτοκινήτων

Ήταν θέμα χρόνου κάποιος Influencer να σκεφτεί ότι το αυτοκίνητο είναι ένα καλό πεδίο για να επεκταθεί.

Γραφει TopGear

Οι φαντασμαγορικές ασκήσεις που θα σε δυναμώσουν

Χωρίς μπάρες και μηχανήματα, ό,τι πιο διασκεδαστικό και challenging μπορείς να κάνεις για να γυμναστείς αποτελεσματικά.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Όσα έμαθε η ζωή στον Tony Curtis

Ο Tony Curtis έφυγε από τη ζωή σαν χθες, πριν από 13 χρόνια και εντός διαβάζεις όλα όσα είχε μοιραστεί με το αμερικανικό Esquire το 2006.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Τρικς για γρήγορη απώλεια κοιλιακού λίπους που συνιστούν οι ειδικοί

Συμβουλές σχετικά με τη διατροφή, την προπόνηση και την αερόβια άσκηση για να ξεφορτωθείς το ανεπιθύμητο "σωσίβιο".

Γραφει Γιαννης Σπανος