Γιατί το Connaught αναδείχθηκε και πάλι το καλύτερο μπαρ του κόσμου
Όλα όσα κάνουν μοναδικό, το εμβληματικό μπαρ του Λονδίνου, που θριάμβευσε και φέτος στα World's 50 Best Bars.
Τα φώτα στο Roundhouse του Λονδίνου άναψαν και πάλι -μετά την περσινή διαδικτυακή εκδήλωση- με το bar industry να στρέφει τα βλέμματα στη βρετανική μητρόπολη και τον φημισμένο θεσμό World's 50 Best Bars, ο οποίος ανέδειξε τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το έτος που διανύουμε. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή βρέθηκε το The Connaught Bar του ομώνυμου ξενοδοχείου, στο Mayfair.

Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που το οδήγησαν στην κορυφή, ξανά;
Μοναδικό στο είδος του
Είναι δύσκολο να σκεφτείς κάποιο άλλο μπαρ στον κόσμο όπου η κομψότητα παίζει τόσο σημαντικό ρόλο σαν το Connaught Bar. Το εν λόγω μέρος δεν κυνηγά τις πρόσκαιρες εντυπώσεις και τον παροδικό ενθουσιασμό των επισκεπτών του αλλά λειτουργεί πάντοτε με ηρεμία προς ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό: Την αυθεντική όσο και εκλεπτυσμένη φιλοξενία.
Οι Ago Perrone, Giorgio Bargiani και Maura Milia κάνουν συνεχώς σταθερά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, με άψογα ποτά, προσαρμοσμένα κάθε φορά στο ύφος του Connaught και όλα όσα αυτό εκπροσωπεί. Τα δε Dry Martinis του έχουν γίνει γνωστά σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Το συγκεκριμένο μπαρ κρατά μία άψογη ισορροπία όσον αφορά το υποδειγματικό craftsmanship, τα ποτά-ορόσημα και τις τολμηρές νέες ιδέες. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι τοποθετημένο δίπλα στο βραβευμένο με αστέρια Michelin εστιατόριο Hélène Darroze.
Το αστραφτερό εσωτερικό του μας υπενθυμίζει πως τα μπαρ μπορούν να είναι έργα τέχνης, την ίδια στιγμή που είναι ζεστό, φιλόξενο και προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια. Οι τάσεις του, το προσωπικό του και τα κοκτέιλ του είναι άψογα προσαρμοσμένα στο concept που υπηρετεί.
Το τελευταίο του μενού, Formae, είναι εμπνευσμένο από τις σχεδιαστικές γραμμές του κτιρίου στο οποίο φιλοξενείται και από αυτό ξεχωρίζουν ποτά όπως το Magnetum: Ένα mix σκωτσέζικου ουίσκι και κρασιού sherry. Κατά τη διάρκεια του lockdown, το The Connaught Bar φρόντισε να εμφιαλώσει κάποια από τα cocktails του και να τα κάνει διαθέσιμα στο κοινό για κατ' οίκον κατανάλωση - ανάμεσα σε αυτά και το θρυλικό πια Martini του.


Το 5* Connaught Hotel αποτελεί ένα πραγματικό ινστιτούτο φιλοξενίας στο Mayfair από το 1815, όταν και άνοιξε ως Prince of Saxe Coburg Hotel, με το μπαρ του να βρίσκεται στο top-10 των World's 50 Best Bars συνέχεια από το 2010.
Υπενθυμίζουμε πως στη φετινή λίστα των World's 50 Best Bars συναντάμε για μία ακόμη χρονιά δύο εκπροσώπους της χώρας μας: Το The Clumsies κατόρθωσε να βρεθεί στην τέταρτη θέση και το Baba Au Rum στο νο.14. Επιπροσθέτως, το Barro Negro κατόρθωσε να μπει στη λίστα 51-100 του ίδιου θεσμού (πιο συγκεκριμένα, στο νο.74). Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ξανά το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του ελληνικού bartending αλλά και το γεγονός πως η Αθήνα είναι μία παγκόσμια μητρόπολη στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.