Γιατί το Connaught αναδείχθηκε και πάλι το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Όλα όσα κάνουν μοναδικό, το εμβληματικό μπαρ του Λονδίνου, που θριάμβευσε και φέτος στα World's 50 Best Bars.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Δεκεμβρίου 2021

Τα φώτα στο Roundhouse του Λονδίνου άναψαν και πάλι -μετά την περσινή διαδικτυακή εκδήλωση- με το bar industry να στρέφει τα βλέμματα στη βρετανική μητρόπολη και τον φημισμένο θεσμό World's 50 Best Bars, ο οποίος ανέδειξε τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το έτος που διανύουμε. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή βρέθηκε το The Connaught Bar του ομώνυμου ξενοδοχείου, στο Mayfair.

Γιατί το Connaught αναδείχθηκε και πάλι το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι που το οδήγησαν στην κορυφή, ξανά; 

Μοναδικό στο είδος του

Είναι δύσκολο να σκεφτείς κάποιο άλλο μπαρ στον κόσμο όπου η κομψότητα παίζει τόσο σημαντικό ρόλο σαν το Connaught Bar. Το εν λόγω μέρος δεν κυνηγά τις πρόσκαιρες εντυπώσεις και τον παροδικό ενθουσιασμό των επισκεπτών του αλλά λειτουργεί πάντοτε με ηρεμία προς ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό: Την αυθεντική όσο και εκλεπτυσμένη φιλοξενία. 

Οι Ago Perrone, Giorgio Bargiani και Maura Milia κάνουν συνεχώς σταθερά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, με άψογα ποτά, προσαρμοσμένα κάθε φορά στο ύφος του Connaught και όλα όσα αυτό εκπροσωπεί. Τα δε Dry Martinis του έχουν γίνει γνωστά σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το συγκεκριμένο μπαρ κρατά μία άψογη ισορροπία όσον αφορά το υποδειγματικό craftsmanship, τα ποτά-ορόσημα και τις τολμηρές νέες ιδέες. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν είναι τοποθετημένο δίπλα στο βραβευμένο με αστέρια Michelin εστιατόριο Hélène Darroze.

Το αστραφτερό εσωτερικό του μας υπενθυμίζει πως τα μπαρ μπορούν να είναι έργα τέχνης, την ίδια στιγμή που είναι ζεστό, φιλόξενο και προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια. Οι τάσεις του, το προσωπικό του και τα κοκτέιλ του είναι άψογα προσαρμοσμένα στο concept που υπηρετεί.

Το τελευταίο του μενού, Formae, είναι εμπνευσμένο από τις σχεδιαστικές γραμμές του κτιρίου στο οποίο φιλοξενείται και από αυτό ξεχωρίζουν ποτά όπως το Magnetum: Ένα mix σκωτσέζικου ουίσκι και κρασιού sherry. Κατά τη διάρκεια του lockdown, το The Connaught Bar φρόντισε να εμφιαλώσει κάποια από τα cocktails του και να τα κάνει διαθέσιμα στο κοινό για κατ' οίκον κατανάλωση - ανάμεσα σε αυτά και το θρυλικό πια Martini του.

THE CONNAUGHT BAR ΛΟΝΔΙΝΟ 1
THE CONNAUGHT BAR ΛΟΝΔΙΝΟ 2

Το 5* Connaught Hotel αποτελεί ένα πραγματικό ινστιτούτο φιλοξενίας στο Mayfair από το 1815, όταν και άνοιξε ως Prince of Saxe Coburg Hotel, με το μπαρ του να βρίσκεται στο top-10 των World's 50 Best Bars συνέχεια από το 2010.

Υπενθυμίζουμε πως στη φετινή λίστα των World's 50 Best Bars συναντάμε για μία ακόμη χρονιά δύο εκπροσώπους της χώρας μας: Το The Clumsies κατόρθωσε να βρεθεί στην τέταρτη θέση και το Baba Au Rum στο νο.14. Επιπροσθέτως, το Barro Negro κατόρθωσε να μπει στη λίστα 51-100 του ίδιου θεσμού (πιο συγκεκριμένα, στο νο.74). Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ξανά το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του ελληνικού bartending αλλά και το γεγονός πως η Αθήνα είναι μία παγκόσμια μητρόπολη στο συγκεκριμένο κομμάτι.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.