Το Line είναι ένα αυθεντικό ινστιτούτο ποτού και φαγητού
Το τολμηρό project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου φιλοδοξεί να γίνει κάτι παραπάνω από ένα ακόμη talk of the town.
Πίσω στο πρώτο δεκαήμερο του 2022, το επίσημο site των World's 50 Best δημοσίευε μία λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα openings του πλανήτη για το έτος που διανύουμε. Μεταξύ πολλών ενδιαφέροντων concepts και ένα μέρος που όπως αναφερόταν στα info αντιστοιχεί στη διεύθυνση Agathodaimonos 37, Kato Petralona. Προφανέστατα, κάτι παραπάνω από έναν μήνα μετά τη σχετική δημοσίευση και μερικές εβδομάδες από το άνοιγμά του, θα έχεις διαβάσει πολλά, πάρα πολλά, για το Line Athens. Το νέο project των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου (The Clumsies και Three Cents αντίστοιχα) στρέφει το ενδιαφέρον στην -μάλλον ήσυχη κατά τα άλλα- γειτονιά των (ελληνιστί) Κάτω Πετραλώνων.
Ναι αλλά τι είναι το Line;
"Η όλη ιδέα ξεκίνησε από το πώς θα θέλαμε να φτιάξουμε το μπαρ για τα επόμενα χρόνια. Λάβαμε υπόψιν τι έρευνα πρέπει να κάνουμε, ποια θα πρέπει να είναι η συλλογιστική μας πορεία. Και όλο αυτό, να το βγάλουμε σωστά προς τα έξω και να το προσφέρουμε στον κόσμο. Και είπαμε να ξεκινήσουμε από τα απλά: Μπύρα, κρασί και ψωμί. Πράγματα που μπορεί ο καθένας να καταλάβει και να εκτιμήσει" μου λέει ο Νίκος Μπάκουλης σχετικά, δίνοντας κατά κάποιο τρόπο το στίγμα της νέας αυτής προσπάθειας.
Ξεκινάω από τα βασικά: Πρόκειται για ένα all day σποτ που συνδυάζει το κομμάτι του μπαρ με εκείνο του hip εστιατορίου καθώς και του εργαστηρίου, δίνοντας τεράστια έμφαση στη βιωσιμότητα (και την πιο-zero-waste-δε-γίνεται προσέγγιση).
Η βιωσιμότητα είναι άλλωστε όχι μόνο η κινητήρια δύναμη αλλά και η δημιουργός αιτία της γέννησης του απόλυτου αυτήν τη στιγμή talk of the town, που σχεδιαζόταν από τους τρεις προαναφερθέντες για 2 ολόκληρα χρόνια.

Στεγάζεται στο χώρο που μέχρι πρότινος συναντούσες τη γκαλερί Ζουμπουλάκη. Αφού περάσεις την πράσινη πόρτα και διαβείς την -σε σχετική απόχρωση- κουρτίνα της εισόδου, θα αντικρίσεις έναν έξυπνα αλλαγμένο χώρο από την Nine Design, που υπέβαλλε το εσωτερικό σε ένα μινιμαλιστικό makeover.



Πολύ industrial, λίγο θεατράλε και σίγουρα σέξι, όπου είναι μοιρασμένα -μεταξύ άλλων- ένα μπαρ, μία αυλή, ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι, μία μωβ n' pop Αφροδίτη της Μήλου (μάλιστα, πάνω στο tap της μπίρας) και ένα εργαστήριο στο οποίο συμβαίνουν πολλά και διάφορα.
Τι σερβίρουν εδώ;
Στο Line Athens θα βρεις grape-less κρασί ή fruit wine αν προτιμάς, το οποίο προέρχεται από ζυμώσεις φρούτων, με ή χωρίς πρόσθετα υλικά. Και αντίστοιχα βερμούτ. Και μπύρα νομαδικής ζυθοποίησης. Και πολύ νόστιμο προζυμένιο ψωμί που φέρει την υπογραφή της Φαίδρας Μαυροειδή- Σβανά.
Και μία προσεκτική επιλογή πιάτων που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης. Και cocktails (κλασικά με Line-oriented twists), φυσικά. Πώς θα μπορούσε να μην υπάρχει κάτι τέτοιο εδώ;




Τι σου μένει;
Πέρα από τα προφανή (ότι δηλαδή θα περάσεις καλά σε ένα καλοφτιαγμένο νέο μαγαζί με ευχάριστο vibe) και τα προαναφερθέντα; Σίγουρα μία αίσθηση πως κάτι σημαντικό γεννιέται εδώ. Κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα - ίσως και όχι μόνο γι' αυτά. Ένα μέρος που για να το καταλάβεις και να το εκτιμήσεις στην πραγματική του υπόσταση, θα πρέπει να το επισκεφθείς αρκετές φορές.
Και πίστεψέ με, δε χρειάζεται να αντιληφθείς απόλυτα τι ακριβώς συμβαίνει, όχι τουλάχιστον με μία πρώτη ματιά. Αρκεί να έχεις το μυαλό σου ανοιχτό. Να απολαύσεις τη συνολική εμπειρία. Και να δοκιμάζεις. Ξανά και ξανά.
Info
Αγαθοδαίμονος 37 και Ορέστου, Κάτω Πετράλωνα
Τηλ. 210 3421311
www.lineathens.gr
Instagram: line.athens
Facebook: Line Athens
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.
Νέο Red Bull Winter Edition: Η δροσιά του χειμώνα σε ένα κουτάκι
Ό,τι κι αν περιλαμβάνει η χειμερινή "bucket list", το νέο Red Bull Winter Edition Iced Vanilla Berry είναι εμπειρία που δεν χάνεται!
Γιατί η μπύρα χωρίς αλκοόλ δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή -Τι αποκάλυψε μια νέα μελέτη
Μερικοί ειδικοί αρχίζουν να διερευνούν κατά πόσο ακόμη και τα μη αλκοολούχα ποτά μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην υγεία - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςDon Julio Tequila: Μια γιορτή για τη ζωή, τη μνήμη και τις στιγμές με τους αγαπημένους μας
Η Don Julio tequila έφερε το πνεύμα του Dia de Muertos στην Αθήνα με μια premium εμπειρία στο Mona Athens, γεμάτη χρώματα, μουσική και signature cocktails.