Η ζωή είναι πολύ μικρή για να πίνεις κακό κρασί λέει μία δημοφιλής ιντερνετική -και όχι μόνο- ρήση. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, το Esquire σου προτείνει 5 κρασιά που ταιριάζουν άψογα με το γενικότερο προφίλ της εποχής και οι οποίες μπορούν να σταθούν τόσο μόνες τους στο ποτήρι αλλά και συνοδεύοντας το φαγητό σου. 

Σπάνιες Γαίες Single Vineyard Βίδια 2019 Στροφιλιά

Ισορροπημένο και απολαυστικό Chardonnay δεξαμενής που έμεινε για λίγο καιρό με τις φίνες οινολάσπες του, δίνοντας όγκο και πολυπλοκότητα. Ανοιχτό χρυσοπράσινο χρώμα. Εκρηκτικά αρώματα φρέσκων ώριμων εξωτικών φρούτων, αλλά και φλούδας λεμονιού. Αντίστοιχα αρωματικό και πλούσιο στο στόμα, ενδιαφέρον και ζωηρό, χάρη στην οξύτητα και σε μια ευχάριστη αίσθηση μεταλλικότητας.

Διαρκής, αρωματική επίγευση. Συνοδεύει πιάτα μεσογειακής κουζίνα, θαλασσινά, ψητά ψάρια, δροσερές σαλάτες και ζυμαρικά. Συνδυάζεται επίσης με αρωματικά ριζότο λαχανικών ή θαλασσινών και λευκά κρέατα.

Pink Pull Rose Κτήμα Καριπίδη 2019

Από την οικογένεια Καριπίδη στη Θεσσαλία, ένα αξιοπρεπές ξηρό ροζέ κρασί, από την ιταλικά ποικιλία Sangiovese.  Γοητευτικό ανοιχτόχρωμο ροζ στην όψη, με κρεμμυδί απόχρωση, και ασημένιες ανταύγειες. Αρώματα κυδωνόπαστας, λίτσι, και φλουδας πορτοκαλιού. Ο αρωματικός του χαρακτήρας αποδίδετε και γευστικά Στόμα λιπαρό με ισορροπημένη οξύτητα. Μια επιλογή για κάθε διάθεση.

F Foivos Papastratis 2020

Ο Φοίβος Παπαστρατής, γοητευμένος από τη δυναμική της ευβοϊκής γης, αποφάσισε να ασχοληθεί με την οινολογία και το αποτέλεσμα τον αντάμειψε. Το F είναι ένα κρασί που προέρχεται από τον συνδυασμό των ποικιλιών Ασύρτικο και Μοσχάτο. Οι δύο ποικιλίες συνυπάρχουν σε ποσοστό ισόποσο 50% και μας χαρίζουν ένα εκφραστικό και απολαυστικό κρασί. Λαμπερό στην όψη, με ανοιχτό χρυσαφένιο χρώμα.

Στη μύτη αναδύει τα όμορφα αρώματα του Μοσχάτου ενώ στο στόμα το Ασύρτικο γοητεύει με την ευδιάκριτη οξύτητά του. Νότες εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων συνυπάρχουν με ανθικές και φυτικές νύξεις, σε ένα άκρως γοητευτικό σύνολο που διαρκεί μέχρι και τη μακριά του επίγευση.   

> Διάβασε ακόμη: Δύο από τα καλύτερα ροζέ κρασιά του κόσμου για το 2021 είναι ελληνικά

Peplo 2019 Κτήμα Σκούρα

Το χρώμα είναι λαμπερό και φίνο, το απόλυτο κοραλί με ανταύγειες κόκκινου χρυσού. Στη μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα το κεράσι η φράουλα ένα ίχνος λεμονιού εσπεριδοειδών γκρέιπφρουτ, λευκά άνθη, μέλι λίγη βιολέτα και μια ιδέα ορυκτότητας. 

Το στόμα είναι γεμάτο, με νεύρο και οξύτητα, λιπαρό σώμα, δροσερό, πολύπλοκο, και πολυεπίπεδο. Αρωμάτα ακακίας, γλυκιά βανίλια και νύξεις ορυκτού, συναντώνται τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα και συμπληρώνονται με νότες γλυκολέμονου και εσπεριδοειδών. Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα.

Dry Riesling GG Welhener Sonnenuhr Alte Reben 2017 Dr Loosen

Το Wehlener Sonnenuhr αντιπροσωπεύει επάξια το ντελικάτο και το έντονα ανθικό τυπικό στυλ του μπλε σχιστόλιθου. Το Riesling αυτό προέρχεται από μεγάλης ηλικίας κλήματα, που βρίσκονται σε απόκρυμνους αμπελώνες και χαρίζουν στα κρασιά τον πιο κομψό χαρακτήρα της κοιλάδας και αποτελεί ένα από τα πιο ντελικάτα και ευαίσθητα λευκά κρασιά στον κόσμο.

Το πετρώδες, ρηχό υπέδαφος πλούσιο σε μπλε σχιστόλιθο δίνει στο κρασί μια λεπτή και φρέσκια οξύτητα καθώς και μια μοναδική ορυκτή κομψότητα. Μετά την 12μηνη ωρίμαση με τις οινολάσπες αποκτά μια πολύ γοητευτική προσωπικότητα ακόμη και στη νεαρή του ηλικία, με κυρίαρχα τα αρώματα του ροδάκινου και του πράσινου μήλου. 

Στη φιάλη φαίνεται ανάγλυφα ο όρος GG που σημαίνει Grosses Gewächs. Υποδηλώνει ότι το κρασί προέρχεται από grand crus αμπελώνες και το κρασί υφίσταται ωρίμαση με τις οινολάσπες για 12 μήνες,  γεγονός που εξασφαλίζει ότι το κρασί έχει μια επιπλέον δόση κομψότητας και μακρόχρονη δυνατότητα παλαίωσης. 


Info

Τα 5 παραπάνω κρασιά αλλά και εκατοντάδες ακόμη θα τα βρεις στην Κάβα Ανθίδη.