Μόλις έφτασε η παρέα σου, αλλά η μπύρα που έχεις στο σπίτι είναι... σε θερμοκρασία δωματίου. Κλασικό πρόβλημα. Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένας δοκιμασμένος τρόπος για να τη μεταμορφώσεις σε παγωμένη απόλαυση μέσα σε μόλις δύο λεπτά. Όχι, δεν είναι υπερβολή.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μεγάλο μπολ, νερό, αρκετά παγάκια και – το μυστικό της επιτυχίας – μία γερή κουταλιά αλάτι. Ναι, αλάτι.

Πώς θα έχεις παγωμένη μπύρα μέσα σε 2 λεπτά

Γέμισε το μπολ με νερό και παγάκια, πρόσθεσε το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Το αλάτι ρίχνει το σημείο πήξης του νερού, κάνοντας το περιβάλλον γύρω από την μπύρα πιο ψυχρό απ’ όσο θα πετύχαινε απλός πάγος. Στη συνέχεια, βάλε μέσα την μπύρα – είτε είναι σε μπουκάλι είτε σε κουτάκι – και άφησέ τη εκεί για δύο λεπτά.

Μέχρι να ετοιμάσεις ένα μπολ με πατατάκια ή να φέρεις ποτήρια, η μπύρα σου θα είναι παγωμένη σαν να την έβγαλες από ψυγείο επαγγελματικής κουζίνας.

Όπως έγραψε ένας χρήστης στο Reddit, "Το δοκίμασα μια φορά και δεν κοίταξα ποτέ πίσω. Το κόλπο με το αλάτι ισχύει".

iStock

Για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα, μπορείς να γυρίζεις απαλά την μπύρα μέσα στο μείγμα όσο παγώνει – αλλά προσοχή στο άνοιγμα μετά (οι φυσαλίδες δεν αστειεύονται).

Οπότε την επόμενη φορά που θα ξεμείνεις από παγωμένες μπύρες και δεν θες να γυρίσεις στο περίπτερο, θυμήσου αυτό το κόλπο. Θα σώσεις το πάρτι, την όρεξή σου και – πιθανότατα – τη φήμη σου.

Αν ψάχνεις τη διαφορά ανάμεσα σε "κρύα" και "παγωμένη" μπύρα, μόλις τη βρήκες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.