Υπάρχουν κάποιες γεύσεις που φαινομενικά και με μία πρώτη ματιά δεν μοιάζουν να ταιριάζουν. Η πικάντικη chili sauce με το παγωτό ή το φυστικοβούτυρο με τις πίκλες θα μπορούσαν να είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μερικοί συνδυασμοί ωστόσο μπορούν και ξεπερνούν τους κανόνες της γεύσης, αναστέλλουν τη λογική των αντανακλαστικών μας και σχεδόν απροσδόκητα, κερδίζουν μία θέση στη μνήμη του ουρανίσκου μας, για όλους τους σωστούς λόγους.

Στο Elk Cafe του Μπρούκλιν ταυτίζονται απόλυτα με όλα τα παραπάνω, γι' αυτό και έχουν δημιουργήσει ένα cocktail που φέρει το όνομα Thunderbolt και χρειάζεται μόλις δύο υλικά για να παρασκευαστεί: Λεμονάδα και espresso. Ξέρω, το να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο απαιτεί τόλμη, φαντασία και γερό στομάχι. Το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι μία γλυκόπικρη και ξινή έκπληξη. Όταν σερβίρεται αρχικά, ο καφές στέκεται στο επάνω μέρος του ποτού, θυμίζοντας το κλασικό Arnold Palmer (τη μείξη δηλαδή κρύου τσαγιού με λεμονάδα). Ανακατεύοντας όμως καλά τα δύο υλικά, έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ένα σχεδόν καπνιστό drink που συγκρατεί τις εντάσεις του λεμονιού και την πικράδα του καφέ.

Η συγκεκριμένη σύνθεση δεν είναι ασφαλώς κάτι εντελώς καινούριο. Πριν λίγα χρόνια η εταιρεία La Colombe είχε λανσάρει ένα προϊόν που ονομαζόταν Lemon Shandy και περιείχε λεμονάδα και cold brew. To Thunderbolt του Elk Cafe όμως έχει πιο αυθεντικό χαρακτήρα. Είναι παράλληλα ο τέλειος τρόπος για να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι και να επιστρέψεις σε κάποιες γνώριμες, φθινοπωρινές γεύσεις. Cheers to Thunderbolt λοιπόν.

Η συνταγή

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. λεμονάδα της επιλογής σου 
  • 1 διπλός espresso

Εκτέλεση

  1. Βάζεις τη λεμονάδα σε ένα ποτήρι με πάγο. 
  2. Ρίχνεις μέσα τον espresso.
  3. Ανακατεύεις και απολαμβάνεις.

Από: Esquire US