
Thunderbolt: Ένα cocktail με λεμονάδα και espresso
Το απροσδόκητα ευχάριστο αποτέλεσμα που δεν αφορά μόνο γενναίους drinkers.

Υπάρχουν κάποιες γεύσεις που φαινομενικά και με μία πρώτη ματιά δεν μοιάζουν να ταιριάζουν. Η πικάντικη chili sauce με το παγωτό ή το φυστικοβούτυρο με τις πίκλες θα μπορούσαν να είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μερικοί συνδυασμοί ωστόσο μπορούν και ξεπερνούν τους κανόνες της γεύσης, αναστέλλουν τη λογική των αντανακλαστικών μας και σχεδόν απροσδόκητα, κερδίζουν μία θέση στη μνήμη του ουρανίσκου μας, για όλους τους σωστούς λόγους.
Στο Elk Cafe του Μπρούκλιν ταυτίζονται απόλυτα με όλα τα παραπάνω, γι' αυτό και έχουν δημιουργήσει ένα cocktail που φέρει το όνομα Thunderbolt και χρειάζεται μόλις δύο υλικά για να παρασκευαστεί: Λεμονάδα και espresso. Ξέρω, το να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο απαιτεί τόλμη, φαντασία και γερό στομάχι. Το τελικό αποτέλεσμα όμως είναι μία γλυκόπικρη και ξινή έκπληξη. Όταν σερβίρεται αρχικά, ο καφές στέκεται στο επάνω μέρος του ποτού, θυμίζοντας το κλασικό Arnold Palmer (τη μείξη δηλαδή κρύου τσαγιού με λεμονάδα). Ανακατεύοντας όμως καλά τα δύο υλικά, έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ένα σχεδόν καπνιστό drink που συγκρατεί τις εντάσεις του λεμονιού και την πικράδα του καφέ.

Η συγκεκριμένη σύνθεση δεν είναι ασφαλώς κάτι εντελώς καινούριο. Πριν λίγα χρόνια η εταιρεία La Colombe είχε λανσάρει ένα προϊόν που ονομαζόταν Lemon Shandy και περιείχε λεμονάδα και cold brew. To Thunderbolt του Elk Cafe όμως έχει πιο αυθεντικό χαρακτήρα. Είναι παράλληλα ο τέλειος τρόπος για να αποχαιρετήσεις το καλοκαίρι και να επιστρέψεις σε κάποιες γνώριμες, φθινοπωρινές γεύσεις. Cheers to Thunderbolt λοιπόν.
Η συνταγή
Υλικά
- 1 1/2 φλ. λεμονάδα της επιλογής σου
- 1 διπλός espresso
Εκτέλεση
- Βάζεις τη λεμονάδα σε ένα ποτήρι με πάγο.
- Ρίχνεις μέσα τον espresso.
- Ανακατεύεις και απολαμβάνεις.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες