Στις 9 Ιουλίου του 1932 ιδρύθηκαν οι Boston Braves, μία ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου με έδρα τη Βοστώνη. Ο επιχειρηματίας George Preston Marshall ήταν ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ομάδας που αργότερα μετακόμισε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ και άλλαξε το όνομά της σε Redskins. Όλες αυτές τις δεκαετίες οι Redskins εξελίχθηκαν σε ένα από τα σημαντικότερα και πιο αναγνωρίσιμα franchises του NFL, κατακτώντας μάλιστα και 5 εθνικά πρωταθλήματα. Πλέον όμως, θα τους γνωρίζει κάποιος με νέο, ξανά, όνομα. 

Η ιστορική ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου πήρε την απόφαση να καταργήσει το εν λόγω όνομα που υπάρχει από το 1960 και παραπέμπει προς τους Ινδιάνους Αμερικανούς, καθώς κρίθηκε ρατσιστικό. Κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει πολλές φορές αντιδράσεις γι' αυτό αλλά η δολοφονία του George Floyd φαίνεται πως οδήγησε τα πράγματα πιο γρήγορα σε αυτή την κατεύθυνση.

"Η 13η Ιουλίου είναι μία ιστορική ημέρα για τους Ιθαγενείς σε όλο τον κόσμο μιας και η ομάδα της Ουάσινγκτον αποφάσισε να αλλάξει το όνομα και το σήμα της" ανέφερε σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων το Έθνος των Νάβαχο ενώ ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των Redskins Daniel Snyder, τονίζει πως δουλεύει μαζί με τους συνεργάτες του για την ανεύρεση ενός καινούριου ονόματος και κατ' επέκταση και νέου εμβλήματος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Washington Redskins ήταν μία από τις ελάχιστες ομάδες που εξέτασαν σοβαρά το ενδεχόμενο να υπογράψουν τον Colin Kaepernick τα τελευταία χρόνια.


Διάβασε ακόμη για το The Last Dance του Tom Brady Man in the Arena, το νέο αφεντικό του NFL Patrick Mahomes και την ιστορία του Colin Kaepernick που γίνεται σειρά στο Netflix.