Patrick Mahomes, το νέο αφεντικό του NFL

Η ιστορία του 24χρονου Τεξανού quarterback των Kansas City Chiefs που έγραψε ιστορία στο Super Bowl.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Φεβρουαρίου 2020

Στο 54o Super Bowl της αθλητικής ιστορίας, οι Kansas City Chiefs επικράτησαν με 31-20 των San Francisco 49ers, κατακτώντας τον τίτλο στο NFL και το δεύτερο συνολικά πρωτάθλημά τους. Δεν θα τα είχαν καταφέρει, αν δεν είχαν στη θέση του quarterback τον Patrick Mahomes, ο οποίος σε ηλικία 24 ετών και 33 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης της λίγκας που κατορθώνει να έχει στην κατοχή του τόσο το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου (2018) όσο και εκείνο του MVP του Super Bowl (2020).

Η βιογραφία

O Patrick Lavon Mahomes II γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1995 στο Τάιλερ του Τέξας. Ο πατέρας του είναι ο πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ Pat Mahomes, ενώ ο νονός του είναι ο LaTroy Hawkins, επίσης παίκτης του μπέιζμπολ και παλιός συμπαίκτης του Mahomes Sr. στους Minnesota Twins. Ο νεότερος Mahomes πήγε στο Whitehouse High School, στην ομώνυμη περιοχή του Τέξας και η εφηβική αθλητική του δράση μοιράζονταν μεταξύ αμερικανικού ποδοσφαίρου, μπέιζμπολ και μπάσκετ.

Patrick Mahomes, το νέο αφεντικό του NFL

Ήταν μάλιστα εξίσου καλός στα δύο πρώτα σπορ, κάτι που τον βοήθησε να ανακηρυχθεί Maxpreps Male Athlete of the Year 2013-2014 - ένα βραβείο που απονέμει ετησίως το high school sports website MaxPreps σε συνεργασία με το CBS Sports για τους κορυφαίους αθλητές από τα σχολεία της χώρας. To Texas Tech τον επέλεξε στο κολεγιακό του πρόγραμμα και σύντομα ο Mahomes έγινε το βασικό γρανάζι των Red Raiders, μοιράζοντας το χρόνο του, εκτός από QB και σαν relief pitcher, στην ομάδα μπέιζμπολ του πανεπιστημίου.

Έπειτα από την πρώτη του χρονιά επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο football και κάπου εκεί ξεκίνησε η εκτόξευσή του. Αξίζει να αναφερθεί πως κατέχει κάποια ρεκόρ του NCAA όπως εκείνο του single-game yards passing με 734 και αυτό του single-game yards total offense με 819.

  • Μετά την MVP season, o Mahomes κατάφερε να συνάψει αρκετές εμπορικές συμφωνίες όπως αυτή με την εταιρεία Hunt's, διαφημίζοντας το κέτσαπ της, όντας fan της συγκεκριμένης σάλτσας. Διατηρεί επίσης συνεργασίες με τις Oakley, Essentia Water, Hy-Vee, State Farm, DirectTV και Adidas.
  • Είναι ο αθλητής που βρίσκεται στο εξώφυλλο του video game Madden NFL 20. Μάλιστα, είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Kansas City Chiefs που καταφέρνει κάτι τέτοιο. 
  • Η σύντροφός του είναι η Brittany Matthews, με την οποία αποτελούν ζευγάρι από το σχολείο. Η Matthews υπήρξε επαγγελματίας παίκτρια ποδοσφαίρου (κανονικού ποδοσφαίρου, όχι αμερικανικού), έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων και στο πρωτάθλημα γυναικών της Ισλανδίας. Πλέον, έχει ένα αρκετά επιτυχημένο fitness site
ΠΑΤΡΙΚ ΜΑΧΟΜΣ 2
ΠΑΤΡΙΚ ΜΑΧΟΜΣ 3
ΠΑΤΡΙΚ ΜΑΧΟΜΣ 4

Η έκπληξη στο draft και η έκρηξη

"Σημαίνει πάρα πολλά για εμένα να κάνω κάτι σημαντικό για την πόλη του Κάνσας και την ομάδα. Οι Chiefs με επέλεξαν για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους, με πίστεψαν. Θέλω να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους, κερδίζοντας ένα Super Bowl" έλεγε πίσω στο 2017 ο Mahomes όταν επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του draft του NFL και συγκεκριμένα στο νο.10 αυτού. Η επιλογή του είχε χαρακτηριστεί από πολλούς από παράτολμη έως εξωφρενική. Βλέπεις, οι ομάδες του αμερικανικού ποδοσφαίρου δεν συνηθίζουν να διαλέγουν παίκτη στην καθοριστική θέση του quarterback από τον πρώτο γύρο, αν αυτός δεν είναι εξαιρετικά σπάνιο ταλέντο που μπορεί να αλλάξει ακόμη και την μοίρα του πρωταθλήματος. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kansas City Chiefs (@chiefs) on

Οι Kansas City Chiefs ωστόσο -που σημειωτέον δεν είχαν κατακτήσει τον τίτλο από το μακρινό 1969- τόλμησαν και τρία χρόνια μετά δικαιώθηκαν πανηγυρικά. Η επιλογή τους δεν περιείχε όμως μόνο το στοιχείο του ρίσκου: Εξέτασαν εξονυχιστικά τον παίκτη, αναλύοντας κάθε κίνησή του στα 3 κολεγιακά χρόνια στο Texas Tech αλλά και κανονίζοντας  18 private workouts με τον Mahomes, τα περισσότερα από κάθε άλλον αθλητή εκείνου του draft, σε οποιαδήποτε ομάδα. Πέρασε την πρώτη του χρονιά στη λίγκα βλέποντας όλα τα ματς από τον πάγκο, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής μόνο στο τελευταίο, αδιάφορο, παιχνίδι της σεζόν. Ουσιαστικά όμως, οι Chiefs δεν ήθελαν να τον "κάψουν". Κάτι που περίτρανα αποδείχθηκε την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΠΑΤΡΙΚ ΜΑΧΟΜΣ 1

Στις 30 Ιανουαρίου 2018 οι Chiefs ανακοίνωσαν το trade του βασικού τους QB, του βετεράνου Alex Smith. Αυτό ουσιαστικά σήμαινε ότι ο ρόλος θα δινόταν στον 22χρονο Τεξανό. Ο Mahomes όχι απλά σήκωσε το βάρος αλλά αναδείχθηκε και MVP της κανονικής περιόδου 2018-2019, οδηγώντας την ομάδα μέχρι τους τελικούς της Περιφέρειας AFC - εκεί βέβαια το εμπόδιο των μετέπειτα πρωταθλητών New England Patriots του Tom Brady αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Όλος ο κόσμος ωστόσο κατάλαβε τι ακριβώς είχαν χτίσει οι Chiefs. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου 2020 στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι.


Διάβασε ακόμη για τον Kobe Bryant και το νέο logo του NBA, τον μύθο του Gianluigi Buffon και για τον πιο άγριο αγώνα όλων των εποχών.


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.