Με τον Mario Balotelli δε θα βαρεθείς ποτέ

Ο αμφιλεγόμενος Ιταλός ποδοσφαιριστής συμπληρώνει σήμερα 33 χρόνια ζωής.

Δε χωρά αμφιβολία πως ο Mario Balotelli είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων στον 21ο αιώνα. Δεν χωρά επίσης αμφιβολία, ότι μιλάμε για μία από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες ακριβώς της ίδιας χρονικής περιόδου. Ο Ιταλός επιθετικός, που αγωνίζεται με τα χρώματα της τουρκικής Αντάνα Ντεμίρσπορ της Süper Lig, κλείνει σήμερα τρεις δεκαετίες + τρία έτη ζωής (γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1990), γεμάτες ποδοσφαιρική αλητεία, γκολ και μπόλικη τρέλα. Θα επικεντρωθούμε στο τελευταίο σκέλος με κάποιες σπαρταριστές ιστορίες του. 

Τραγουδώντας τον ύμνο της Μίλαν

Ο παραπάνω μεσότιτλος δεν θα είχε τίποτα περίεργο, αν ο Super Mario δεν το έκανε ως παίκτης της Ίντερ. Ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τους Ροσονέρι αλλά μετά από έναν τσακωμό με τον Jose Mourinho, μάλλον ξεπέρασε κάθε όριο. Άρχισε να τραγουδά στην προπόνηση των Νερατζούρι, δυνατά μάλιστα, τον ύμνο της Μίλαν για να τρελάνει τον Πορτογάλο τεχνικό. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε σε ένα σόου της ιταλικής τηλεόρασης και με φανέλα της Μίλαν. Ο Special One αναγκάστηκε να τον αφήσει εκτός αποστολής για μερικά παιχνίδια, ενώ είχε δηλώσει σχετικά πως: "Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο με 200 σελίδες γι’ αυτόν μόνο από τα δύο χρόνια μας στην Ίντερ. Φυσικά δεν θα ήταν δράμα αλλά μια τρελή κωμωδία".

Με τον Mario Balotelli δε θα βαρεθείς ποτέ

Υπάρχει Άγιος Βασίλης;

Μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα του 2012, τριγυρνούσε στους δρόμους του Μάντσεστερ (αγωνιζόταν στη Σίτι), μοιράζοντας χρήματα σε περαστικούς. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο αστικός μύθος και δεν έχουμε μάλλον κανέναν απολύτως λόγο για να μην το πιστέψουμε. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός πως συχνά-πυκνά έδινε το ποσό των £1.000 σε άστεγους της βρετανικής πόλης.

Βελάκια

Κάποτε απλά δεν του άρεσε η φάτσα ενός παίκτη από την ομάδα Νέων της Μάντσεστερ Σίτι και απλά αποφάσισε να του πετάξει βελάκια. Την άποψή του δεν συμμερίστηκαν οι άνθρωποι της ομάδας, που τον τιμώρησαν με πρόστιμο σχεδόν €100.000.

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ 2

Πυρκαγιά

Το φθινόπωρο του 2011, ο Mario πιθανότατα βαριόταν φρικτά στο σπίτι του στο Μάντσεστερ, οπότε θεώρησε απολύτως λογικό και διασκεδαστικό να ανάψει κάποια πυροτεχνήματα στο μπάνιο του, με αποτέλεσμα το διαμέρισμα να πάρει φωτιά. Αξίζει να αναφερθεί πως κάηκε ένας ολόκληρος όροφος της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε.

"Απλά είμαι πλούσιος"

Τον πρώτο καιρό που βρισκόταν στο Μάντσεστερ, τον είχε σταματήσει η τοπική αστυνομία για έναν τυπικό έλεγχο στο δρόμο. Μεταξύ άλλων, βρήκαν στο σακίδιο πλάτης του περισσότερες από £5.000. Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί κουβαλά επάνω του τόσα μετρητά, για να λάβουν την πληρωμένη απάντηση: "Γιατί είμαι πλούσιος".

Ένα διαφορετικό drive-by

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ίντερ, ένα βράδυ αποφάσισε να βγει με τους φίλους του. Η βόλτα τους με ένα Audi περιελάμβανε ένα ψεύτικο πιστόλι με καψούλια, με το οποίο ο Mario πυροβολούσε από το παράθυρο. Σύντομα τους περικύκλωσαν οι καραμπινιέρι, με τον ίδιο να απολογείται πως "δεν έκανε τίποτα κακό, απλά διασκέδαζε", έχοντας παράλληλα την απορία: "Τι φταίω εγώ που οι ηλίθιοι οι αστυνομικοί το πέρασαν γι’ αληθινό;".

Πρωτοστάτης εναντίον του ρατσισμού

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του στοιχεία είναι πως ποτέ δεν κρύβεται. Ότι έχει να πει, θα το πει. Αυτό ακριβώς κάνει και με κάθε ανεγκέφαλο ρατσιστή. "Αν κάποιος μου πετάξει μία μπανάνα στο γήπεδο ή στον δρόμο απλά θα τον σκοτώσω και θα πάω φυλακή. Θα έχω σώσει τον κόσμο όμως από ένα κάθαρμα" είχε πει το 2012 στην Guardian. Ίσως η δήλωσή του να εμπεριέχει μία υπερβολή αλλά σίγουρα είμαστε μαζί του απέναντι σε κάθε είδους ρατσιστή.

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ  3

Why Always Me?

Μία από τις πιο θρυλικές στιγμές στα ντέρμπι του Μάντσεστερ έλαβε χώρα στις 23 Δεκεμβρίου του 2011. Ο τρελο-Mario σκόραρε εναντίον της Γιουνάιτεντ (σε ένα ματς στο οποίο η Σίτι θριάμβευσε με 6-1) για να ακολουθήσει ο επικός πανηγυρισμός του: Σήκωσε τη φανέλα του για να φανεί από κάτω μία άλλη, με την επιγραφή "Why always me?" (Γιατί πάντοτε εγώ;).

Να τα εκατοστήσεις Mario.


Διάβασε ακόμη γιατί η Λίβερπουλ πήρε τον Κώστα Τσιμίκα, για τον μύθο του Javier Zanetti, τον τελευταίο Ρωμαίο πολεμιστή Daniele De Rossi, τη νέα μπάλα της Premier League που φέρνει την επανάσταση και γιατί όλοι νοσταλγούν το ποδόσφαιρο των 90s.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.