Ανέκδοτες φωτογραφίες του Michael Jordan από τον David Banks

Σπάνιες στιγμές του Air μέσα από τον φακό του βετεράνου αθλητικού φωτορεπόρτερ.

Γράφει: Esquire Editors 06 Σεπτεμβρίου 2020

Την περίοδο του lockdown ο βετεράνος αθλητικός φωτορεπόρτερ David Banks βρήκε χρόνο να καταδυθεί στο αρχείο του και να οργανώσει τα αρνητικά. Με έκπληξη μεγάλη ανακάλυψε σπάνιες φωτογραφίες του τις οποίες για χρόνια δεν είχε εμφανίσει. Ανάμεσα σε αυτές, και φωτογραφίες του θρύλου του NBA, Michael Jordan, τις οποίες σήμερα βλέπουμε για πρώτη φορά.

Ο Banks, γέννημα θρέμμα του Σικάγο, άρχισε την καριέρα του δουλεύοντας για διάφορα φωτογραφικά πρακτορεία όταν ο Jordan κατέφτασε στην "Πόλη των Ανέμων" στο ξεκίνημα της σεζόν 1984-1985 ως ρούκι. Είχε επιλεγεί στο draft από τους Chicago Bulls στo νο.3, πίσω από τον Hakeem Olajuwon (Houston Rockets) και τον Sam Bowie (Portland Trail Blazers). Το ντεμπούτο του έκανε στις 26 Οκτωβρίου του 1984 εναντίον των Washington Bullets. Από εκείνη τη στιγμή, ο Banks εστίασε τον φακό του στον Jordan.

Ανέκδοτες φωτογραφίες του Michael Jordan από τον David Banks
ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1

"Είπα στον εαυτό μου, ότι αυτό στ' αλήθεια θ' αλλάξει τα πράγματα για τους Chicago Bulls" δήλωσε, σύμφωνα με το Rolling Stone, ο Banks ο οποίος με τη φωτογραφική μηχανή του κατέγραφε την άνοδο της ομάδας στην κυριαρχία στο NBA (μαζί με βετεράνους φωτογράφους όπως οι Scott Strazzante και Nuncio Dinuzzo). "Ήξερες ότι ο MJ ήταν πραγματικά ξεχωριστός. Να τον βλέπεις να παίζει, ήταν κάτι που το μυαλό δεν το χωρούσε. Ήξερα ότι δεν έπρεπε να στρέψω την κάμερά μου μακριά απ' αυτόν. Αν έπαιρνες την απόφαση να πας κάπου αλλού με τη φωτογραφική σου μηχανή, ήταν πάντα μια κακή απόφαση. Είπα στον εαυτό μου 'ε, ηλίθιε, εστίασε στον Jordan. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία'" εξήγησε όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε μια περίοδο που δεν υπήρχε η ψηφιακή τεχνολογία στις φωτογραφικές μηχανές, ο Banks, με δύο αναλογικές μηχανές περασμένες στους ώμους -μια Nikon FM2 και την πρώτη Canon με αυτόματη εστίαση-, ακολουθούσε τον Air. "Το πέρασμα του χρόνου είναι αυτό που συχνά κάνει να είναι δυνατή μια φωτογραφία" υπογράμμισε. Και ανάμεσα στις φωτογραφίες που βλέπουμε σήμερα, υπάρχουν στιγμές ανεπανάληπτης συγκίνησης: ο Magic Johnson να παίζει άμυνα πάνω στον Jordan (1988) ή το ζέσταμα του Mike (1990) ή κάρφωμα του Air στους τελικούς με τους Los Angeles Lakers, το 1991. Και άλλες πολλές. Σπουδαίες στιγμές στο παρκέ, σπουδαίες φωτογραφίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.