Μία ιστορία για το πιο εξωφρενικό πρόστιμο του ΝΒΑ

Ο JR Smith έχει χαρακτηριστεί ως walking meme και ιστορίες όπως αυτή το επιβεβαιώνουν.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Earl Joseph J.R. Smith III, ευρέως γνωστός απλά ως JR Smith είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια, άλλοτε για τους σωστούς και -περισσότερο- για τους λάθους λόγους. Το ταλέντο δεν του έλειπε ποτέ (το αντίθετο μάλιστα). Το ίδιο και η άνεση με την οποία έμπλεκε σε άβολες, αστείες ή ακόμη και επικίνδυνες καταστάσεις εντός και εκτός παρκέ. 

Ο ΝΒΑer -που γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα, τις 9 Σεπτεμβρίου του 1985- έχει χαρίσει μερικά από τα πιο iconic highlights του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη. 

Μία ιστορία για το πιο εξωφρενικό πρόστιμο του ΝΒΑ

Ταυτόχρονα, έχει πρωταγωνιστεί σε μπόλικα memes εξαιτίας των παράλογων επιλογών του εντός παρκέ. Επιπλέον, έχει συλληφθεί αρκετές φορές εκτός αυτού, κυρίως για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση ατυχημάτων. Η λίστα με τις "άτυχες" εξωγηπεδικές στιγμές του είναι πραγματικά τεράστια. Τον Φεβρουάριο του 2007, οδηγούσε το αυτοκίνητο του τότε συμπαίκτη του στους Denver Nuggets Carmelo Anthony και το τράκαρε. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους ενεπλάκη σε άλλο τροχαίο στο Νιου Τζέρσεϊ, πολύ πιο σοβαρό, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτίσει ποινή φυλάκισης και κοινωνικής εργασίας.

Τον Αύγουστο του 2009 αναγκάστηκε να κλείσει τον λογαριασμό του στο Twitter, κατηγορούμενος πως έγγραφε σαν γκάνγκστερ. Προς τα τέλη του ίδιου μήνα, το ΝΒΑ αναγκάστηκε να του επιβάλλει (!) ποινή 10 παιχνιδιών λόγω επικίνδυνης οδήγησης και αμέτρητων κλήσεων και προστίμων. Τον Μάρτιο του 2012 του επιβλήθηκε πρόστιμο $25.000 από τη λίγκα γιατί πόσταρε στον (πρόσφατα σε επαναλειτουργία) λογαριασμό του στο Twitter τα οπίσθια του μοντέλου Tahiry Jose, με την οποία έβγαινε εκείνο τον καιρό.

Τον Μάιο του 2012 η αστυνομία της Φλόριντα τον συνέλαβε γιατί οδηγούσε ένα σκούτερ χωρίς δίπλωμα. Τον επόμενο μήνα έκανε μήνυση στην πρώην ομάδα του, την κινέζικη Zhejiang Golden Bulls, γιατί του χρωστούσε 1 εκατ. δολάρια - οι παράγοντες της υποστήριξαν πως προσποιούνταν τον τραυματία και έχανε προπονήσεις. Το 2016, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του πρωταθλήματος που κατέκτησαν οι Cleveland Cavaliers κυκλοφορούσε συνεχώς χωρίς μπλούζα, αναγκάζοντας μέχρι και τον Barack Obama να κάνει σχετικό tweet και να του ζητήσει να φορέσει μπλούζα τουλάχιστον όταν επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο. 

Στα τέλη του Μαΐου του 2020 συμμετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του George Floyd, όταν αντιλήφθηκε πως ένας νεαρός λευκός προσπαθούσε να σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου του με το σκέιτ του. Ο Smith τον πλάκωσε στο ξύλο, ανεβάζοντας και σχετικό βίντεο στα social media. 

ΤΖΕΙ ΑΡ ΣΜΙΘ 3
ΤΖΕΙ ΑΡ ΣΜΙΘ 2

Εκτός από όλα τα παραπάνω όμως, ο JR Smith έχει πληρώσει και ένα από τα πιο σπάνια και ασυνήθιστα πρόστιμα που υπάρχουν στο ΝΒΑ. Το 2014 αγωνιζόταν στους New York Knicks, όταν η ομάδα του αντιμετώπιζε τους Dallas Mavericks. Κατά τη διάρκεια των ελευθέρων βολών στεκόταν δίπλα από τον Shawn Marion. Πριν τη διεκδίκηση κάθε ριμπάουντ, επιχειρούσε να του λύσει τα κορδόνια. Οι ιθύνοντες του ΝΒΑ δεν το θεώρησαν εξίσου αστείο με τον ίδιο, ειδικά όταν το επανέλαβε με άλλους παίκτες σε επόμενο ματς εναντίον των Detroit Pistons. Μετά από αυτό, κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο $50.000 για "επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις αντιαθλητικής συμπεριφοράς".

Η Wall Street Journal τον περιέγραψε κάποτε ως τον παίκτη με το "πιο διαφοροποιημένο portfoliο παραβάσεων", κάτι που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. 


φωτογραφίες © Getty Images 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος