Κανένας δεν περίμενε την επιστροφή του Carmelo Anthony

Έπειτα από μία μεγάλη αναζήτηση, ο Melo επέστρεψε για να θυμίσει και πάλι σε όλους ποιος πραγματικά είναι.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Ιανουαρίου 2020

Το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 2020, ο Carmelo Anthony έκανε ίσως το πιο δυναμικό statement του για τη φετινή σεζόν του ΝΒΑ. Στην έδρα των πρωταθλητών Toronto Raptors και με το σκορ στο 99-99, σημείωσε το κρισιμότερο καλάθι της αναμέτρησης, 3,3'' πριν το φινάλε, χαρίζοντας τη νίκη στους Portland Trail Blazers. Συνολικά είχε 28 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων. 

Η επιστροφή του Melo σε υψηλά standards απόδοσης ξεπερνά κατά πολύ ένα game winner, κυρίως γιατί ελάχιστοι πίστευαν πως ο 35χρονος σταρ έχει ακόμη μπάσκετ μέσα του και αισθητά λιγότεροι πως μπορεί να το βγάλει προς τα έξω. Όταν ο coach Terry Stotts αποφάσιζε να δώσει μία ευκαιρία στον Anthony πόνταρε πολλά στο πνεύμα νικητή που ανέκαθεν είχε ο παίκτης. Παρότι η αθλητική του ικανότητα και η φυσική του κατάσταση δεν είναι σε καμία περίπτωση κοντά στα επίπεδα των prime years του -στοιχεία απαραίτητα πια σε ένα όλο και πιο μεταβαλλόμενο προς αυτή την κατεύθυνση ΝΒΑ- ο προπονητής των  Portland Trail Blazers διέκρινε σε αυτόν όλα όσα έλειπαν από το παιχνίδι της ομάδας του, μένοντας ανεπηρέαστος από το γεγονός της πολύμηνης απραξίας του αλλά και της απροθυμίας οποιουδήποτε άλλου franchise να τον εντάξει στο δυναμικό του. 

Ο Carmelo Anthony δεν είναι σε καμία περίπτωση ο πιο χαρισματικός σκόρερ της λίγκας, όπως μερικά χρόνια πριν, αλλά φαίνεται πως βρήκε τον τρόπο να κερδίσει μία δεύτερη μπασκετική ζωή, την ίδια στιγμή μάλιστα που το φινάλε -ή η Κίνα- έμοιαζε αρκετά κοντά. Όπως δήλωσε και ο ίδιος πριν μερικές εβδομάδες: "Δεν βρήκα απλά το κίνητρο για να παίξω και πάλι σε υψηλό επίπεδο και σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί αλλά και τις κατάλληλες αφορμές για να αποτελέσω πηγή έμπνευσης για νεότερους παίκτες, ειδικά με τον τρόπο που επανήλθα και δεν τα παράτησα. Προσπαθώ να προσαρμοστώ εγώ στο παιχνίδι της ομάδας περισσότερο από ό,τι τα άλλα παιδιά στο δικό μου και πιστεύω πως αυτό είναι κάτι σωστό. Θέλω να συντονιστώ περισσότερο στο ρυθμό τους και να παίξουμε στα play-offs".

Κανένας δεν περίμενε την επιστροφή του Carmelo Anthony

Αν μη τι άλλο, η ωριμότερη εκδοχή τόσο του παίκτη όσο και του χαρακτήρα Carmelo μοιάζει να είναι εδώ. Ο πρωταθλητής του NCAA με το Syracuse, το 2003, και με τα 3 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια δεν έχει κερδίσει ποτέ του το πολυπόθητο δαχτυλίδι και γνωρίζει καλά ότι έχει ελπίδες, έστω και λίγες, να το καταφέρει.

Είναι αποφασισμένος να τις διεκδικήσει, έχοντας στο πλευρό του έναν από τους πιο ταλαντούχος και clutch παίκτες του πρωταθλήματος, τον Damian Lillard, αλλά και τον εξαιρετικό Eric McCollum. Ενδεικτικό της μεταστροφής του Anthony είναι η αποδοχή του ρόλου της τρίτης επιθετικής λύσης για τους Blazers, όταν οι δύο προαναφερθέντες βρίσκονται στο παρκέ.

Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό, καθώς το νο.00 (πλέον) βρίσκει περισσότερο χώρο για να δράσει, πολύ συχνά ως spot shooter από μέση και μακρινή απόσταση, χωρίς να χρειάζεται να επιδίδεται στο κάποτε αποτελεσματικό αλλά εσχάτως κουραστικό τρίπτυχο προσποίηση-ντρίμπλα-σουτ εκτός ισορροπίας. 

Όλοι φοβόντουσαν να δώσουν έστω και το μίνιμουμ συμβόλαιο των βετεράνων σε έναν μελλοντικό Hall of Famer. Άπαντες έμοιαζαν να αναζητούν μία αφορμή για να μην τον υπογράψουν λόγω μίας εκ των φημών που τον συνοδεουν: successful loser.

Αυτό ασφαλώς και δεν ισχύει και η μέχρι τώρα εικόνα συμφωνεί: 16,5 π., 6 ρ. και 1,3 ασ. σε 31' μ.ο., με 41,1% στα σουτ τριών πόντων είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοί αριθμοί για την ηλικία και το ρόλο του στην ομάδα. 

ΚΑΡΜΕΛΟ ΑΝΤΟΝΙ 2

"Συνολικά, ο Anthony είναι ακόμη ο ίδιος παίκτης που ήταν πάντοτε, χωρίς τις ανόητες εμμονές που είχε στη Νέα Υόρκη, το Χιούστον και την Οκλαχόμα. Οι Blazers τον χρειάζονταν, όπως τους χρειαζόταν και ο ίδιος. Αυτό που θα έχει ωστόσο ενδιαφέρον είναι πώς θα διαμορφωθεί ο ρόλος του όταν επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες της ομάδας και τα αποτελέσματα θα μετρούν περισσότερο" έγραψε πριν λίγες ημέρες ο Royce Young στο ESPN και οι αμφιβολίες του είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένες. Είναι όμως και το στοιχείο που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την περίοδο από τον ερχόμενο Μάρτιο μέχρι και τα play-offs. 


Διάβασε ακόμη για την εκτόξευση του Luka Doncic, για τις 10 καλύτερες ομάδες της δεκαετίας στο ΝΒΑ, γιατί ο Ja Morant είναι ο νέος Allen Iverson και πώς οι Brooklyn Nets εξελίχθηκαν στο πιο έξυπνο franchise του πρωταθλήματος.


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος