Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέχασαν την τέχνη των μεταγραφών

Οι παίκτες δεν έρχονται, τα έξοδα είναι πολλά και οι οπαδοί έχουν απογοητευτεί. Τι συμβαίνει στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ;

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Σεπτεμβρίου 2020

Το καλύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του πλανήτη, η Premier League, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες για τη σεζόν 2020/21, δικαιώνοντας τις προσδοκίες, τουλάχιστον σε επίπεδο ενδιαφέροντος και θεάματος, που υπήρχαν: Μεταξύ άλλων, η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ εμφανίζεται ακόμη πιο δυνατή, dark horses όπως η Έβερτον και η Λέστερ συνεχίζουν να δουλεύουν εξαιρετικά και η Λιντς του Marcelo Bielsa φαντάζει έτοιμη για όλα.

Υπάρχουν όμως και πολλά ερωτηματικά. Ένα από αυτά είναι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργεί πολλές απορίες ο τρόπος με τον οποίο οι Κόκκινοι Διάβολοι έχουν κινηθεί μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι, ειδικά από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εκατομμύρια φήμες και προσδοκίες για τους επόμενους σταρ της ομάδας, οι οποίοι δεν φτάνουν ποτέ στο Μάντσεστερ. 

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέχασαν την τέχνη των μεταγραφών

Οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος ενισχύθηκαν με σημαντικές προσθήκες και η Γιουνάιτεντ δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Εκτός αν πιστεύει κάποιος πως ο Donny van de Beek μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Ακόμη και να μπορεί, οι οπαδοί της είχαν άλλες φιλοδοξίες για το Covid-afflicted transfer window: Ο Jadon Sancho ήταν (και είναι;) ο πρώτος στόχος αλλά κανείς δεν έχει πειστεί πως αυτό είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού και αναγκών της ομάδας. Αν ισχύει αυτό, τότε γιατί δεν υπάρχουν εναλλακτικές για τη θέση του; Έπειτα, υπάρχουν μπόλικοι world-class ποδοσφαιριστές που είναι ακόμη ελεύθεροι και για κανέναν από αυτούς δεν φαίνεται να έχει γίνει κίνηση.

Ένας από τους παλιούς θρύλους της ομάδας, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, είπε σε μία παρέα δημοσιογράφων πως "στη Γιουνάιτεντ έχουν ξεχάσει τη σκοτεινή τέχνη των μεταγραφών". Είναι όμως (ακριβώς) έτσι; Βασικά, υπάρχει ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα και, ακόμη και τώρα, δείχνει να επηρεάζει την transfer policy.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 3

Η απουσία του Sir Alex Ferguson. Κανείς από τους διαδόχους του από το 2013 όταν και αποχώρησε, ούτε καν ο Jose Mourinho, δεν είχαν τον τρόπο του θρυλικού Σκωτσέζου στο να παρακολουθεί τους παίκτες-στόχους και να τους φέρνει στο Old Trafford προτού καν καλά-καλά το αντιληφθούν οι ίδιοι: Anderson, Phil Jones, Nani, Javier Hernández είναι κάποιες πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν αστραπιαία και για πολύ συγκεκριμένους ρόλους κατά το παρελθόν.

Επιπροσθέτως, φαίνεται πως τόσο το team του David Gill όσο και οι συνεργάτες του Ole Gunnar Solskjaer αδυνατούν να τρέξουν δύο ή περισσότερες υποθέσεις παράλληλα. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι του 2019 επικεντρώθηκαν στο να ξεφορτωθούν τον Romelu Lukaku αλλά όχι να αναζητήσουν παράλληλα τον αντικαταστάτη του. Τέλος, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις υπερ-κοστολογήσεις ποδοσφαιριστών που δύσκολα θα έπιαναν τόσα στην αγορά. Υπενθυμίζουμε πως ο Marouane Fellaini κόστισε 30 εκατ. Ευρώ και ο Harry Maguire περίπου 77.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 1

Η απογοήτευση είναι δικαιολογημένη αν και αγγίζει επίπεδα υστερίας στην εποχή του ίντερνετ. Δηλαδή, σκέψου πως θα αντιδρούσαν οι οπαδοί αν υπήρχαν social media το καλοκαίρι του 1995, όταν έφευγαν οι Mark Hughes, Paul Ince και Andrei Kanchelskis για να αποκτηθεί μόλις ένας αναπληρωματικός τερματοφύλακας. Κι όμως κάπως έτσι ξεκίνησε μία ποδοσφαιρική αυτοκρατορία.

Όλα τα παραπάνω έχουν κάνεις τους φίλους της Γιουνάιτεντ να απαισιοδοξούν και να έχουν χάσει την πίστη τους στον μεταγραφικό σχεδιασμό αλλά και τους ανθρώπους που τον τρέχουν. Αν όμως o Sancho (ή κάποιος άλλος πρωτοκλασάτος παίκτης ή εξαιρετικός νεαρός) φορά την κόκκινη φανέλα μέχρι τις 5 Οκτωβρίου, όταν και πέφτει η αυλαία των μεταγραφών, πολλά θα έχουν αλλάξει. Ή απλά, μερικά προβλήματα θα μπουν κάτω από το χαλί.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.