Lou Williams: Ένας σταρ από τον πάγκο

Ο Sweet Lou κλείνει σήμερα 35 χρόνια ζωής.

Ο Louis Tyrone Williams, πιο γνωστός ασφαλώς απλά ως Lou Williams, γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα το 1986 στο Μέμφις. Μπήκε στο ΝΒΑ το 2005, όταν επιλέχθηκε στο νο. 45 από τους Philadelphia 76ers, για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε έναν από τους πιο χαρισματικούς γκαρντ του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη, παίζοντας ακόμη στους Toronto RaptorsLos Angeles Lakers, Houston Rockets, Los Angeles Clippers και Atlanta Hawks- ομάδα στην οποία συνεχίζει και τώρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lou Williams (@louwillville)

Εκείνο όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως ενώ είναι ένας παίκτης all-star calibre, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να έρχεται από τον πάγκο.

Lou Williams: Ένας σταρ από τον πάγκοGetty Images

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως άλλαξε τον ορισμό του Έκτου Παίκτη στο ΝΒΑ -ίσως μαζί με τον Jamal Crawford- κάτι που πιστοποιούν και τα τρία αντίστοιχα βραβεία που έχει κερδίσει (ΝBA Sixth Man of the Year in 2015, 2018 και 2019). Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2019 έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της λίγκας, σε πόντους από τον πάγκο. 

Οι αριθμοί του στον μαγικό κόσμο είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρόσεκτοι καθώς σε 1.001 παιχνίδια γράφει μέσους όρους 14,5 π., 3,1 ρ. και 5,6 ασίστ. 

"Ολόκληρη η καριέρα του Lou έχει μέσα της την αποδοχή του ρόλου του. Είναι ένας θαυμάσιος παίκτης και ένας ηγέτης-φαινόμενο" έχει πει γι' αυτόν ο μέχρι πρώην προπονητής των Los Angeles Clippers Doc Rivers, με τον (προπονητή των Boston Celtics) Brad Stevens να προσθέτει ότι "οι περισσότεροι παίκτες της αξίας του Lou Williams δεν θα δεχόντουσαν να έρχονται από τον πάγκο. Και αυτό είναι κάτι που σε κάνει να τον εκτιμάς ακόμη περισσότερο".

Ο ίδιος πάντως, μιλώντας παλαιότερα στην κάμερα του NBA TV είχε δηλώσει ότι δεν θυμάται ποιο είναι το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ήρθε από τον πάγκο, καθώς "αυτή δεν είναι μία τόσο ευχάριστη κατάσταση΄και κάτι που θέλω να θυμάμαι".

Ο Drake του έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο τραγούδι, το 6 Man, στο οποίο αποθεώνει την ικανότητά του σαν Έκτος Παίκτης - βέβαια αναφέρεται εκτενώς και στο γεγονός πως ο Williams διατηρούσε παράλληλη σχέση με τις Ashley Henderson και Rece Mitchell, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση. Το κομμάτι, μέρος του mixtape If You're Reading This It's Too Late, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2015, λίγο πριν ο Lou κερδίσει το πρώτο σχετικό βραβείο.

ΛΟΥ ΟΥΙΛΙΑΜΣ 1Getty Images

Ο Lou Williams θέλει όσο τίποτα ένα πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι πως θα έχει λίγες ακόμη ευκαιρίες για να το καταφέρει. Όπως ο ίδιος λέει: "Πάντοτε προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος. Να είμαι παίκτης επιπέδου All-Star. Αν δεν δουλέψει όλο αυτό, κάνω αυτό που πρέπει: Αγκαλιάζω αυτό που πρέπει και γίνομαι ο καλύτερος σε όποιον ρόλο μου ανατεθεί".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lou Williams (@louwillville)

 


φωτογραφίες ©Getty Images

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear