Οι νικητές και οι χαμένοι της ανταλλαγής Russell Westbrook-John Wall

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι ζημιώνονται από ένα ακόμη εντυπωσιακό trade στο ΝΒΑ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Δεκεμβρίου 2020

Μία σπουδαία ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ΝΒΑ, με τους Houston Rockets και τους Washington Wizards να συμφωνούν για ανταλλαγή των Russell Westbrook και John Wall. Δύο κορυφαίοι γκαρντ λοιπόν θα αγωνίζονται με νέες φανέλες τη σεζόν 2020-21, δίνοντας έξτρα ενδιαφέρον στη λίγκα. Ποιοι όμως κερδίζουν και ποιοι ζημιώνονται από αυτό το trade;

Οι νικητές

Ο κορμός των Rockets

Τόσο ο Russell Westbrook όσο και ο James Harden ήθελαν να φύγουν από το Χιούστον μετά το τέλος της Φούσκας. Επομένως, ο νέος general manager Rafael Stone έχει πολλή δουλειά να κάνει και μάλιστα υπό συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης. Ξεκίνησε προσλαμβάνοντας τον Stephen Silas σαν προπονητή στη θέση του Mike D'Antoni. Συνέχισε κάνοντας trade τον  Robert Covington στο Πόρτλαντ για τον Trevor Ariza και κάποια draft picks και στη συνέχεια έστειλε τον Ariza στο Ντιτρόιτ για τον Christian Wood.

Οι νικητές και οι χαμένοι της ανταλλαγής Russell Westbrook-John WallGetty Images

Το μεγάλο θέμα πάντως παραμένει το τι θα γίνει με τον Harden. Αν αυτός παραμείνει, οι Rockets θα έχουν κρατήσει ουσιαστικά τον κορμό τους, ενισχύοντάς τον με έναν σούπερ σταρ που δείχνει να είναι καταλληλότερο fit από τον Westbrook, στο πλευρό του Μούσια. Κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην πάντοτε δυνατή Δύση.

Ο Bradley Beal

Κανείς από τους δύο τους δεν θα το παραδεχτεί δημόσια αλλά ο Bradley Beal και ο John Wall δεν γούσταραν ακριβώς ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Για τον έτερο star των Wizards, ο Westbrook μοιάζει μία πιο σίγουρη επιλογή από τον Wall. Ακόμη κι αν όλο αυτό δεν δουλέψει, ο Beal έχει player option για την επόμενη free agency, οπότε μπορεί να αναζητήσει αλλού την τύχη του.  

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΡΑΣΕΛ ΓΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ ΤΖΟΝ ΓΟΥΟΛ 4Getty Images

Ο DeMarcus Cousins

Ο 30χρονος σέντερ κατέληξε πριν μερικές ημέρες στο Χιούστον, σε μία προσπάθεια να επανέλθει και να διεκδικήσει κάτι καλό στα play-offs. Για καλή του τύχη θα το κάνει έχοντας στο πλευρό του, ξανά, τον John Wall. Οι δύο τους είναι πάρα πολύ καλοί φίλοι και υπήρξαν συμπαίκτες στο Kentucky, κατά τη διάρκεια των κολεγιακών τους χρόνων.

Όπως και ο Wall, έτσι και ο Boogie έχει να παίξει αρκετούς μήνες μπάσκετ λόγω τραυματισμών αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει και πάλι ένας από τους κυρίαρχους ψηλούς της λίγκας.

Οι χαμένοι

Οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Harden

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι Rockets να στείλουν τον Harden κάπου αλλού προσεχώς. Αλλά οι πιθανότητες των Brooklyn Nets, των Philadelphia 76ers, των Golden State Warriors και οποιουδήποτε άλλου μνηστήρα έχουν μειωθεί συγκριτικά με την αρχή της trading period.

Κι αυτό, γιατί με την κίνηση τους οι Rockets απέδειξαν σε όλους πως δεν θα πάψουν να διεκδικούν το πρωτάθλημα - αυτό θα το έκαναν αν, ας πούμε, αντάλλασσαν τον Westbrook για κάποιους δευτερεύοντες παίκτες και μελλοντικά picks και όχι για έναν  All-Star Calibre γκαρντ. Το γεγονός ίσως κάνει και τον ίδιο τον Harden να σκεφτεί και πάλι το μέλλον του.

Οι fans των Wizards

Ξέρεις ποια ήταν η κορυφαία στιγμή των Washington Wizards την τελευταία δεκαετία; Το draft του 2010, όταν επέλεξαν τον John Wall στο νο.1. Έκτοτε δεν υπήρξαν ποτέ διεκδικητές αλλά τουλάχιστον έφταναν στα play-offs, ειδικά κατά την περίοδο 2014-18.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΡΑΣΕΛ ΓΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ ΤΖΟΝ ΓΟΥΟΛ 1Getty Images

Ο Wall εξελίχθηκε σε σταρ πρώτης γραμμής, με επιρροή στην ίδια την πόλη πέρα από το παρκέ στα 10 του χρόνια στην πρωτεύουσα, ασχέτως αν οι τραυματισμοί της τελευταίας διετίας συνδυαστικά με το supermax συμβόλαιο δρομολόγησαν την ανταλλαγή του.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως τόσο ο John Wall όσο και ο Russell Westbrook βγαίνουν κερδισμένοι από αυτό το trade.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΡΑΣΕΛ ΓΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ ΤΖΟΝ ΓΟΥΟΛ 8Getty Images

Μπορεί κανείς από τους δύο τους να μην είχε το προνόμιο να επιλέξει προορισμό όπως για παράδειγμα ο Anthony Davis, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως να τους δικαιώσει. Ο Westbrook θα συναντήσει έναν εξαιρετικό νέο συνοδοιπόρο στο backcourt όπως είναι ο Beal και θα ανταμώσει και πάλι με τον πρώην προπονητή του στους Thunder, Scott Brooks ενώ ο Wall έχει την ευκαιρία για μία νέα αρχή σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Μένει να δούμε τι θα συμβεί και στο παρκέ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος