Ο James Harden στους Nets ίσως να μην είναι καλή ιδέα

Ένα νέο Big-3 πιθανότατα να δημιουργηθεί στο Μπρούκλιν και αυτό αλλάζει τις ισορροπίες στο ΝΒΑ. Όχι όμως μόνο με τον τρόπο που φαντάζεσαι.

Η σεζόν της Φούσκας έχει ολοκληρωθεί, φέρνοντας εις πέρας με απόλυτη επιτυχία το έργο της ολοκλήρωσης της -ιδιαίτερης λόγω κορονοϊού- σεζόν 2019/20 και άπαντες στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ ετοιμάζονται για το επερχόμενο draft καθώς και για τη free agency (καθώς και για τη διαδικασία των ανταλλαγών) ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Το ESPN -πιο συγκεκριμένα οι Adrian Wojnarowski και Ramona Shelburne- φρόντισε να "εγκαινιάσει" την εν λόγω διαδικασία με έναν μάλλον εκρηκτικό τρόπο: Σύμφωνα με δημοσίευμά του, οι Brooklyn Nets και ο James Harden έχουν όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούν.

Ο μέχρι αυτή τη στιγμή ηγέτης των Houston Rockets προέρχεται από την τρίτη σερί σεζόν που τον βρίσκει στην κορυφή των σκόρερ της λίγκας, ολοκληρώνοντας την 8η χρονιά του στο Χιούστον με μ.ο. πόντων τους 34,1. Ειδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων αγωνιστικών περιόδων, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του σαν καλαθομηχανή.

Το να συναντήσει δε στο Μπρούκλιν τον Kevin Durant -αλλά και τον Kyrie Irving- δημιουργεί προσδοκίες που ίσως να μην έχουμε ξαναδεί ποτέ στο ΝΒΑ όσον αφορά την παραγωγικότητα μίας ομάδας.

Ο James Harden στους Nets ίσως να μην είναι καλή ιδέαGetty Images

Ακόμη, δύσκολα κάποια άλλη ομάδα θα έχει τόσους πολλούς ικανούς on-ball defenders που να μπορούν να περιορίσουν το φημολογούμενο Big-3 αποτελεσματικά. Ένα γεγονός που ίσως βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η πρόσληψη του Mike D'Antoni (πρώην coach των Rockets, που είχε δώσει το ελεύθερο στον Μούσια να κάνει ότι θέλει στην επίθεση) σαν assistant υπό τον Steve Nash.

Δίχως αμφιβολία, αν τελικά επιτευχθεί η συμφωνία, θα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα trades στη σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ. Όμως, υπάρχει πάντοτε και το "αλλά".

Αρχικά, στο Μπρούκλιν ίσως να μην έμαθαν πολλά από το μάθημα του 2013, όταν και αντάλλαξαν 5 παίκτες και τρία draft picks πρώτου γύρου προκειμένου να αποκτήσουν τους Paul Pierce, Kevin Garnett και Jason Terry από τους Boston Celtics. Αυτό έρχεται σε συσχέτιση με το γεγονός πως τώρα οι Nets ετοιμάζονται να παραχωρήσουν κάποιον ή κάποιους από τους Caris LeVert, Spencer Dinwiddie, Jarrett Allen, Taurean Prince μαζί με draft picks. Οι προαναφερθέντες αποτελούν βασικά κομμάτια του κορμού και εκείνοι που έχουν ταιριάξει εξαιρετικά με τη χημεία του franchise. 

ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ ΝΕΤΣ 2Getty Images
ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ ΝΕΤΣ 3Getty Images

Έπειτα, η συνύπαρξη με τον Kyrie Irving. Ενώ με τον Durant έχει βρεθεί ξανά στην ίδια ομάδα (στους θαυμάσιους Thunder από το 2009 έως το 2012) και έχει δέσει αρμονικά στο αγωνιστικό πλάνο, δεν είναι βέβαιο πως αυτό θα γίνει και πάλι, ειδικά από τη στιγμή που στο ίδιο ρόστερ υπάρχει και ο Irving. Μην ξεχνάς πως το μπάσκετ παίζεται με μία μπάλα και ο Kyrie δεν είναι και ο πιο normal τύπος.

Στο τέλος της ημέρας, μένει να δούμε εάν και πώς θα ολοκληρωθεί το mega-trade, που θα αποτελέσει ένα game-changing  γεγονός για το πρωτάθλημα, με πολλές επιπτώσεις και σε άλλες ομάδες, πέραν των Rockets και των Nets. Κυρίως όμως, θα τονώσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα το ενδιαφέρον για τη σεζόν 2020/21.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος