Ο Tiquinho και οι κορυφαίοι Βραζιλιάνοι του Ολυμπιακού

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός είναι πλέον παίκτης των Ερυθρολεύκων. Πριν από αυτόν όμως, κάποιοι συμπατριώτες του έμειναν στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά.

Ο 30χρονος πρώην επιθετικός της Πόρτο και της Βιτόρια Γκιμαράες Francisco das Chagas Soares dos Santos  -ή πιο απλά Tiquinho- υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής προστίθεται έτσι στο ρόστερ των Ερυθρολεύκων και στο πλευρό των Youssef El-Arabi και Ahmed Hassan, στη γραμμή κρούσης της ομάδας του Πειραιά. Κυρίως όμως έρχεται για να συνεχίσει την παράδοση που έχουν χτίσει οι κορυφαίοι Βραζιλιάνοι του Ολυμπιακού, τις τελευταίες δεκαετίες. 

Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως οι παρακάτω.

Giovanni 

Η εμβληματική μορφή του Giovanni Silva de Oliveira θα βρίσκεται για πάντα στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού, απολύτως δικαιολογημένα. Ο Βραζιλιάνος μάγος ήρθε στην Ελλάδα από την Μπαρτσελόνα, στα 29 του, προσφέροντας κάποιες αξέχαστες στιγμές και κατακτώντας 5 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

Rivaldo

Με διαφορά το σπουδαιότερο όνομα ποδοσφαιριστή που έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο Rivaldo έπιασε λιμάνι το 2004, φόρεσε για μία τριετία την ερυθρόλευκη, κερδίζοντας ισάριθμα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα, πριν αγωνιστεί και μία σεζόν στην ΑΕΚ.

> Διάβασε ακόμη: Η δεύτερη νιότη του Mathieu Valbuena

Guilherme Torres

Για δύο σεζόν, ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος ήταν ένας από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές στη θαυμάσια ομάδα που έφτιαξε ο Pedro Martins, προτού αποχωρήσει, έναν χρόνο πριν, για την Αλ Σαντ, αφήνοντας πίσω του μόνο θετικές εντυπώσεις.

Ze Elias

Με θητεία σε Κορίνθιανς, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ίντερ και Μπολόνια, ο Βραζιλιάνος -εν ενεργεία διεθνής τότε- συμφώνησε με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2000. Έμεινε στον Πειραιά τρία χρόνια (κερδίζοντας άλλα τόσα πρωταθλήματα) και αγαπήθηκε για το δυναμικό του παιχνίδι.

Luciano de Souza

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έφτασε στον Πειραιά από την Ξάνθη, το καλοκαίρι του 1998. Ξεχώριζε για το φαρμακερό αριστερό του πόδι και μέχρι σήμερα είναι μία από τις πιο συμπαθείς μορφές ξένων ποδοσφαιριστών στις τάξεις των Ερυθρολεύκων οπαδών. Σε αυτό βοήθησε πολύ ασφαλώς και η καλύτερη εμφάνιση της ζωής του, στο εμβληματικό 1-4 επί του Παναθηναϊκού, στις 21 Μαρτίου 2001.

Οι υπόλοιποι

Στην εν λόγω λίστα θα μπορούσαν εύκολα να συμπεριληφθούν και οι Dudu Cearense (μέσος, 2008-11), Julio Cesar (αμυντικός, 2006-08) και Diogo Luís Santo (επιθετικός, 2008-13) - όσο κι αν ο τελευταίος ξεχώρισε ουσιαστικά μόνο στις δύο πρώτες χρονιές του. Ίσως να χωρούν και οι τίμιοι Sebá (επιθετικός, 2015-19) και Leandro Salino (αμυντικός, 2013-16) ενώ ο Rafinha έπαιξε μόλις ένα εξάμηνο στον Ολυμπιακό και μάλλον δε συγκαταλέγεται στη σχετική λίστα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος