97 χρόνια Ολυμπιακός

Ο τεράστιος αθλητικός σύλλογος του Πειραιά ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925, για να φτάσει σήμερα να θεωρείται Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού.

Γράφει: Esquire Editors 10 Μαρτίου 2022

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς είναι το πιο αναγνωρίσιμο αθλητικό brand του ελληνικού αθλητισμού σε όλη τη Γη και το λαοφιλέστερο αθλητικό σωματείο της Ελλάδος, σύμφωνα με την UEFA, αλλά και βάσει έρευνας πανεπιστημιακών και των μετρήσεων που έχουν διεξαχθεί διαχρονικά.

Η 10η Μαρτίου 1925 είναι η ημερομηνία που αποτυπώνει στο συμβολικό επίπεδο την επίλυση, μεταξύ των ιδρυτών, διαφόρων προβλημάτων που είχαν καθυστερήσει την οριστικοποίηση της σύστασής του.

H ιδρυτική συνέλευσή του είχε λάβει χώρα σχεδόν ένα ολόκληρο έτος πριν, τον Μάιο του 1924. Επίσημα, τυπικά, συστάθηκε στις 20 Μαΐου 1925.

Ο Ολυμπιακός σε πανελλήνιο επίπεδο έχει κατακτήσει εκατοντάδες ομαδικούς τίτλους, όντας ο πολυνίκης -στο σύνολο των εγχώριων διοργανώσεων ανά άθλημα- σε πολλά από αυτά, όπως το Ποδόσφαιρο ανδρών, το Πόλο ανδρών, το Βόλεϊ ανδρών, η Επιτραπέζια Αντισφαίριση γυναικών και η Κολύμβηση ανδρών-γυναικών, στην οποία μάλιστα έχει τις περισσότερες σε αριθμό κατακτήσεις τροπαίων σε μια συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση (60 στο Πρωτάθλημα Ελλάδας) από τo σύνολο των υπαρχουσών εγχώριων διοργανώσεων, με το ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων στην όλη διάρκεια του θεσμού να το έχει επίσης ο Ολυμπιακός (24 συνεχόμενα: 1996-2019) και το οποίο αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο πανελλήνιο ρεκόρ στα αθλήματα μετά από τα 35 συνεχόμενα του ΝΟΒ στο Εθνικό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι και τα 26 συνεχόμενα του Άτλαντα Καλλιθέας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελευθέρας Πάλης.

Είναι ο σύλλογος με τα περισσότερα νταμπλ (πρωτάθλημα-κύπελλο): 75 στο σύνολο, 65 στα ομαδικά σπορ (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Πόλο, Χάντμπολ) και 10 στα ατομικά (όλα στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση).

Η συνέχεια στο Thetoc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας