Τα πιο εντυπωσιακά γκολ στην ιστορία του EURO

Από τον Mario Balotelli μέχρι τον Marco van Basten και από τον Wesley Sneijder μέχρι τον Zlatan Ibrahimovic.

Μπήκαμε αισίως στην εβδομάδα που ξεκινά το EURO 2021EURO 2020, όπως προτιμάς) και άπαντες ζουν στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Το Esquire κάνει μία αναδρομή σε εκείνα τα γκολ που συγκλόνισαν τον ποδοσφαιρικό κόσμο και θα μείνουν για να πάντα ανεξίτηλα χαραγμένα στην ιστορία του θεσμού αλλά και στη μνήμη των φιλάθλων.

Wesley Sneijder/ Ολλανδία-Γαλλία (EURO 2008)

Στη διοργάνωση του 2008, οι Ολλανδοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους Γάλλους στη φάση των ομίλων και πιο συγκεκριμένα στο Group C. Οι Οράνιε συνέτριψαν τους Τρικολόρ, με τον 24χρονο τότε μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης, να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

> Διάβασε ακόμη: Ο μεγαλύτερος συλλέκτης αυτοκόλλητων Panini στην Ελλάδα

Frank De Boer/ Ολλανδία-Γαλλία (EURO 2000)

Ακόμη ένας Ολλανδός, ακόμη ένα φανταστικό γκολ. Και πάλι εναντίον της Γαλλίας. Ο κεντρικός αμυντικός των Οράνιε κέρδισε τον Γάλλο τερματοφύλακα Bernard Lama με ένα εξωφρενικό φάουλ από τα 40 μέτρα.

Gareth Bale/ Ουαλία-Αγγλία (EURO 2016)

Ο εξαιρετικός Ουαλός επιθετικός κατάφερε να βρει δίχτυα στο ντέρμπι εναντίον της Αγγλίας, με τον Joe Hart να μην μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο. Η μακρινή απόσταση του φάουλ του επέτρεψε να το δει να έρχεται.

Maniche/ Πορτογαλία-Ολλανδία (EURO 2004)

Στον ημιτελικό του αλησμόνητου για εμάς EURO 2004, η Πορτογαλία χρειάστηκε ένα φανταστικό γκολ για να προκριθεί στον τελικό. Ο 27χρονος τότε μέσος της Πόρτο κατόρθωσε να βρει το στόχο από πλάγια εκτός περιοχής θέση, με ένα έξοχο σουτ.

 Zlatan Ibrahimovic/ Σουηδία-Γαλλία (EURO 2012)

Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον Zlatan στα prime του. Στο EURO 2012 ο Σουηδός striker πέτυχε ένα θαυμάσιο τέρμα εναντίον των Γάλλων (μάλλον τυχαίο θα είναι που αυτοί δέχονται τα ομορφότερα γκολ). 

Mario Balotelli/ Ιταλία-Γερμανία (EURO 2012)

Δεδομένης της σημασίας του ματς (και του μεγάλου rivarly των δύο αντιπάλων) αλλά και λόγω του ανθρώπου που βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια των Γερμανών, το δεύτερο από τα δύο γκολ του τρελο-Mario σε εκείνο το παιχνίδι. Ο ιδιόρρυθμος επιθετικός δέχτηκε την μακρινή μπαλιά από τον Riccardo Montolivo και εκτέλεσε με δύναμη, ακρίβεια και τεχνική τον Manuel Neuer.

> Διάβασε ακόμη: EURO: Ήρθε η ώρα της Αγγλίας. Μπορεί και όχι.

Xherdan Shaqiri/ Ελβετία-Πολωνία (EURO 2016)

Το εν λόγω ματς για τη φάση των 16 του EURO 2016 σημαδεύτηκε δίχως αμφιβολία από το έξοχο γυριστό του Xherdan Shaqiri. Δυστυχώς για τους Ελβετούς, οι Πολωνοί προκρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Marco van Basten/ Ολλανδία-Σοβιετική Ένωση (EURO 1988)

Ο ενδεχομένως κορυφαίος Ευρωπαίος φορ όλων των εποχών κρατούσε το μάλλον καλύτερο γκολ της καριέρας του για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1988. Από πλάγια θέση, φρόντισε να μετατρέψει τη σέντρα του Arnold Mühren σε ένα αξέχαστο γκολ, που έχει σημαδέψει την ιστορία των EURO.

Ανυπομονούμε για τα επόμενα, στο EURO 2021.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος