Kalvin Phillips, καλωσήρθες στη μεγάλη σκηνή

Ο Pirlo του Yorkshire δίνει άλλο χρώμα και ένταση στο παιχνίδι της εθνικής Αγγλίας.

Μπορεί ο Raheem Sterling να ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο γκολ της εθνικής Αγγλίας απέναντι στην αντίστοιχη της Κροατίας και ο Jude Bellingham να έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο EURO, αλλά ο Kalvin Phillips είναι αυτός με τον οποίο ασχολούνται, δικαιολογημένα, τα Μέσα τόσο στο Νησί όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Το προφίλ

O Kalvin Mark Phillips γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1995 στο Λιντς. Η πορεία του στο ποδόσφαιρο ξεκίνησε το 2008, με την τοπική ομάδα Wortley, προτού ενταχθεί στις ακαδημίες της Λιντς, σε ηλικία 14 ετών.

Ξεχώρισε σχεδόν αμέσως για το παιχνίδι, την αντίληψή του και τον φιλικό του χαρακτήρα, παράλληλα με τα ηγετικά χαρακτηριστικά που είχε. Διόλου τυχαία έγινε αρχηγός στην U-18 των Παγωνιών, προτού ξεκινήσει να συμπεριλαμβάνεται στις αποστολές της πρώτης ομάδας, λίγο πριν τα 20 του χρόνια.

Ο πρώην προπονητής της Λιντς, Garry Monk, ήταν αυτός που του έδωσε τις πρώτες του ευκαιρίας, υπολογίζοντάς τον τόσο σαν κεντρικό αμυντικό όσο και σαν αμυντικό μέσο. Όλα όμως άλλαξαν για τον ίδιο, μόλις έφτασε στο Δυτικού Γιορκσάιρ ο Marcelo Bielsa. Ο Αργεντινός δάσκαλος του ποδοσφαίρου διέκρινε σε αυτόν σπάνια χαρακτηριστικά και τον ανέβασε αποκλειστικά σε ρόλο κεντρικού χαφ ή deep-lying playmaker. 

Τα όσα ακολούθησαν είναι ιστορία, με τον Phillips να θεωρείται πλέον ο καλύτερος παίκτης της θαυμάσιας Λιντς του Bielsa και να φτάνει από την Championship να παίζει βασικός με την εθνική Αγγλίας στο EURO.

Η αποκάλυψη στην πρεμιέρα

"Τεχνικά είναι άρτιος, είναι πολύ αθλητικός, τον είχαμε παρακολουθήσει από την Championship και ήταν εκπληκτικός στο παιχνίδι. Υψηλή απόδοση, χαμηλό προφίλ ως παίκτης και άνθρωπος. Μας αρέσει πάρα πολύ αυτό" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Gareth Southgate για τον άσο της Λιντς, μετά το ματς. Και πώς να μην το κάνει, όταν ο ένας εκ των δύο κεντρικών χαφ του πραγματοποίησε μία θαυμάσια εμφάνιση, λειτουργώντας άψογα με τον παρτενέρ του στο κέντρο, Declan Rice. 

Phillips κάλυψε 10,3 χιλιόμετρα, κέρδισε την κατοχή της μπάλας 7 φορές, επικρατώντας σε 4 μονομαχίες και είχε ως κερασάκι στην τούρτα την ασίστ στο γκολ του Sterling. Επιπροσθέτως, η ακρίβεια στις πάσες του ξεπέρασε το 94%.

Άπαντες στο Νησί ελπίζουν πως ο Phillips θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και πως ο Southgate θα αρχίσει να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τους Ben Chilwell και Jadon Sancho, ώστε η Αγγλία να έχει πιθανότητες για κάτι καλό.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος