Η μεγάλη ευκαιρία του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Οι Milwaukee Bucks κέρδισαν το Game 7 με τους Brooklyn Nets, πέρασαν στους Τελικούς της Ανατολής και ο Greek Freak πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον τίτλο.

Πριν ξεκινήσουν τα φετινά playoffs του ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν οι Milwaukee Bucks έχουν προετοιμαστεί φέτος καλύτερα για την τελική φάση του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου, ειδικά μετά τις απογοητευτικές postseasons των δύο τελευταίων ετών.

"Δεν ξέρω αν φέτος θα είναι διαφορετικά. Θα σας πω ψέματα αν κάνω οποιαδήποτε εκτίμηση. Μπορεί να είμαστε και το ίδιο προετοιμασμένοι. Ποιος ξέρει; Ίσως τα αποτελέσματα να μιλήσουν από μόνα τους στο τέλος" απάντησε ο σταρ των Bucks.

Κάτι αλλάζει με τους Bucks

Ο Greek Freak αποδείχτηκε σωστός αλλά με τελείως διαφορετικό πρόσημο από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι. Για την ακρίβεια, οι Bucks επικράτησαν στη σειρά με τους πανίσχυρους Brooklyn Nets στο Game 7 των ημιτελικών της Ανατολής στο Barclays Center, 115-111.

Στο instant classic ματς του Μπρούκλιν, ο Γιάννης χρειάστηκε να γράψει 40 π., 13 ρ. και 5 ασ. για να βοηθήσει την ομάδα του. Χρειάστηκε όμως και τη βοήθεια των δύο πιο σημαντικών συμπαικτών του. Ο Khris Middleton έβαλε το σημαντικότερο ίσως καλάθι του παιχνιδιού, 40'' πριν το τέλος της παράτασης και ο Jrue Holiday έπαιξε μία σπουδαία άμυνα πάνω στον Kevin Durant, στην τελευταία φάση.

Όπως τα περισσότερα έβδομα παιχνίδια, έτσι κι αυτό είναι ένταση, ήταν σκληρό και μίλησαν σε αυτό οι σπουδαίες προσωπικότητες. Είναι σημαντικό για τους Bucks καθώς είναι ίσως η πρώτη φορά που δείχνουν τόσο αποφασισμένοι σε ένα τέτοιο, αφήνοντας πίσω κάποιες από τις προβληματικές καταστάσεις του παρελθόντος.

Επιβίωσαν σε έναν διαγωνισμό αντοχής στο υψηλότερο επίπεδο και, ναι, μπορούν πια να μιλούν ακόμη και για τον τίτλο. Ειδικά από τη στιγμή που από το bracket απουσιάζουν πια όλα τα φαβορί.

Υπενθυμίζουμε πως στις δύο τελευταίες τους προσπάθειες, οι Bucks ηττήθηκαν από τους Toronto Raptors, στους Τελικούς της Ανατολής το 2019, ενώ πέρυσι, στη Φούσκα της Φλόριντα, ήταν οι Miami Heat εκείνοι που τους κέρδισαν στους ημιτελικούς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

Ο coach Mike Budenholzer και ο general manager Jon Horst έκαναν πριν μερικούς μήνες μία μεγάλη θυσία -αναγνωρίζοντας ίσως και ένα σημαντικό λάθος του οργανισμού- στέλνοντας τον Eric Bledsoe και μερικά first-round picks στους New Orleans Pelicans για τον Holiday, έναν από τους καλύτερους two-way guards της λίγκας και φρόντισαν επίσης να πάρουν έναν πολύ σκληροτράχηλο τύπο σαν τον P. J. Tucker.

Η φόρμουλα δούλεψε και τα αποτελέσματα ήρθαν. Τουλάχιστον προς το παρόν. Μένει να δούμε αν τα Ελάφια μπορούν να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.