Bucks ή Suns; Ποιος θα κερδίσει τους τελικούς του ΝΒΑ

Οι Τελικοί του ΝΒΑ ξεκινούν τα ξημερώματα και το Esquire παίρνει θέση.

Οι Τελικοί του ΝΒΑ για το 2021 ξεκινούν τα ξημερώματα της Τετάρτης και εύλογα άπαντες αναρωτιούνται αν οι Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα καταφέρουν να φτάσουν στον τίτλο μετά από 50 χρόνια ή αν οι Phoenix Suns των Chris Paul και Devin Booker θα πανηγυρίσουν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Το Esquire εξετάζει όλα τα δεδομένα για την ομάδα που θα διαδεχθεί τους Los Angeles Lakers στο θρόνο του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη, λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ στην Talking Stick Resort Arena της Αριζόνα. 

Τι χρειάζονται οι Bucks για να κερδίσουν

Να τρέξουν. Όσο περισσότερο γίνεται. Αυτό είναι κάτι που ο Γιάννης έχει εμφυσήσει στην ομάδα του και το οποίο εφαρμόζεται ακόμη κι όταν ο Greek Freak απουσιάζει. Η απουσία ή η παρουσία του θα καθορίσει τα πάντα και εύκολα αντιλαμβάνεσαι το γιατί.

Επιπροσθέτως, είναι εξαιρετικά σημαντική η στάση που θα κρατήσει η ομάδα του Mike Budenholzer απέναντι στο backcourt των Suns: Αν περιοριστούν οι Chris Paul (18,1 π., 8,7 ασ. και 3,9 ρ. στα playoffs) και Devin Booker (27 π., 4,8 ασ. και 6,4 ρ. στα playoffs) τα Ελάφια θα έχουν τύχη, με ή χωρίς Γιάννη.

Κάτι που προκαλεί εντύπωσε είναι η εικόνα που έχουν οι Bucks χωρίς τον ηγέτη τους. Ο τραυματισμός του ηγέτη τους, τους συσπείρωσε τρομακτικά πολύ και όλοι παίζουν και γι' αυτόν. Και στα μεγάλα παιχνίδια η επιθυμία και η διάθεση κάνει καμιά φορά τη διαφορά.

Τι χρειάζονται οι Suns για να κερδίσουν

Για τους Ήλιους του Monty Williams τα πράγματα είναι μάλλον απλά και σχετίζονται με τον περιορισμό των δεύτερων και τρίτων επιλογών των Bucks. Ο Γιάννης Αντετοτοκούνμπο παραμένει αμφίβολος λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά σε πόσα -και εάν- παιχνίδια θα αγωνιστεί. Επομένως, το βάρος της άμυνας των Suns θα πέσει στους Khris Middleton, Jrue Holiday και Brook Lopez, με τους Deandre Ayton, Mikal Bridges και Jae Crowder  να έχουν κομβικό ρόλο σε αυτό.

Έπειτα, θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν καλά όλα όσα τους οδήγησαν μέχρι εδώ: Να πηγαίνουν σε ψηλά σκορ, να ματώνουν στο παρκέ και να διατηρήσουν το λειτουργικό τους rotation.

Αν καταφέρουν δε, να διατηρήσουν το assist-turnover ratio στο 2.13 (δεύτερη καλύτερη επίδοση στα playoffs) τότε η δουλειά θα γίνει. Και πιθανότατα αρκετά πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Ποιος θα είναι ο MVP

Chris Paul, Devin Booker και Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι τα πρώτα ονόματα που αβίαστα βγαίνουν από τα χείλη όλων και το ποιος από αυτούς θα αναδειχθεί σε πολυτιμότερο παίκτη των Τελικών θα εξαρτηθεί από την έκβαση της σειράς. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phoenix Suns (@suns)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milwaukee Bucks (@bucks)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phoenix Suns (@suns)

 

Σκέψου όμως και το σενάριο-έκπληξη: Να κερδίσουν οι Bucks χωρίς τον Greek Freak. Τότε, κάποιος εκ των Jrue Holiday ή Khris Middleton δεν θα μοιάζει και τόσο ξένος ως MVP.

Η πρόβλεψη του Esquire

Θέλεις να πάρουμε το ρίσκο; Ωραία λοιπόν: Η λογική λέει πως οι Phoenix Suns θα στεφθούν προπονητές, πιθανότατα μετά από 6 παιχνίδια. Από την άλλη, πώς να αγνοήσει κανείς την επιθυμία των Bucks και διάφορους απίθανους τύπους που είχαν προβλέψει τους φετινούς Τελικούς, ήδη από το 2016; Περισσότερα, σε λίγες ώρες στο παρκέ.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear