The Block: Η μεγάλη στιγμή του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ίσως καθορίσει τους Τελικούς του ΝΒΑ και, πιθανότατα, την πορεία της καριέρας του.

Για κάθε σπουδαίο αθλητή, σε οποιοδήποτε άθλημα, υπάρχει μία στιγμή που μπορεί να αλλάξει την καριέρα του: Από μεγάλη μπορεί να τη μετατρέψει σε τεράστια, ίσως και θρυλική. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπορούσαμε να πούμε πως είχε μία τέτοια στιγμή, στον 4ο τελικό του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα ξημερώματα, οι Milwaukee Bucks του Greek Freak κέρδισαν με 109-103 τους Phoenix Suns και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά των Τελικών του ΝΒΑ, με το μομέντουμ να αλλάζει μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια και να φαίνεται πως πηγαίνει υπέρ των Ελαφιών.

Το χρονικό μίας μυθικής στιγμής

Ένα λεπτό και δεκαοχτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος του Game 4, οι Bucks προηγούνται με δύο πόντους. Ο Devin Booker υψώνει την μπάλα για τον DeAndre Ayton, που μοιάζει έτοιμος να κατεδαφίσει τη μπασκέτα. Υπό κανονικές συνθήκες να το έκανε. Αν δεν υπήρχε εκεί ο δύο φορές MVP του ΝΒΑ, ο οποίος παρεμπιπτόντως αρχικά είχε την προσοχή του στον γκαρντ των Suns και όχι στον ψηλό τους.

Πρόλαβαε όμως. Αρκούσαν δύο κοφτά πίσω βήμα, μία γρήγορη περιστροφή του κορμιού του και ένα καθοριστικό άλμα για να κοπεί ο Ayton. "Ξέρεις, πίστευα πως θα καρφώσει στα μούτρα μου για να είμαι ειλικρινής. Αλλά το ρισκάρεις, ειδικά αν νιώθεις ότι θα τα καταφέρεις" δήλωσε ο Γιάννης μετά το ματς, για την ενδεχομένως πιο καθοριστική φάση. Όχι μόνο του ίδιου του παιχνιδιού αλλά πιθανότατα των Τελικών. 

Δεν ήταν buzzer-beater αλλά ήταν η φάση που έκανε τη διαφορά. Το defining play του Αντετοκούνμπο για τους Τελικούς. Κάποιοι λένε ήδη και για την καριέρα του. 

Κι αν δε συμφωνείς μαζί μας, ρίξε μία ματιά στο τι λένε στο Twitter κάποιοι από τους σταρ του ΝΒΑ αλλά και το πλήθος γενικότερα.

Επόμενο ραντεβού για τις δύο ομάδες, τα ξημερώματα της Κυριακής στη Phoenix Suns Arena. Εκεί όπου θα φανεί τι πραγματικά συνέβη χθες βράδυ στο Μιλγουόκι.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος