Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μία κοινή μεταγραφική μοίρα

Πριν τον Raphael Varane, υπήρξαν πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και τις δύο πολύ βαριές φανέλες.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τις δύο τεράστιες ποδοσφαιρικές ομάδες ενώνουν πολλά περισσότερα από όσα θα φανταζόσουν. Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μία από τις ομάδες που έχουν κινηθεί πιο δυναμικά από τις υπόλοιπες της Γηραιάς Ηπείρου στο φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι. Μετά τον Jadon Sancho, οι Κόκκινοι Διάβολοι ολοκληρώνουν και την απόκτηση και του Γάλλου αμυντικού Raphael Varane, συνεχίζοντας την πολύχρονη μεταγραφική τους -άτυπη- σχέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι έχουν 'ανταλλάξει' πολλές φορές ποδοσφαιριστές -είτε απευθείας, είτε με μικρά stopovers διαμέσου άλλων ομάδων. 

Και με τα κόκκινα και με τα λευκά

Το όνομα του Laurie Cunningham πιθανότατα να μη σου λέει και πολλά. Μάθε λοιπόν πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά χαρισματικό τεχνικά αριστερό εξτρέμ, που το 1979 πήρε μεταγραφή από την Γουέστ Μπρόμιτς στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Cunningham, αφού κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας με τη Βασίλισσα, έπαιξε και στη Γιουνάιτεντ για μία χρονιά, ως δανεικός μάλιστα από τη Ρεάλ. 

Φυσικά, ένας από τους πιο δημοφιλείς συνδετικούς κρίκους των δύο ομάδων είναι ο David Beckham.

O Becks, έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια στο Ολντ Τράφορντ, είχε μετακομίσει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου το 2003, αποτελώντας έναν από τους πιο fabulous -δικαιολογημένα- Galacticos.

Ένα από τα πιο ηχηρά swaps μεταξύ των δύο ομάδων ήταν και εκείνο του Ruud Van Nistelrooy, που μετά από μία επική και γεμάτη γκολ πενταετία στο Μάνστεστερ, είχε κατηφορίσει στην ισπανική πρωτεύουσα το 2006. 

Τα χνάρια του Ολλανδού κανονιέρη είχε ακολουθήσει και ο Αργεντινός αμυντικός Gabriel Heinze, όπως επίσης και ο Μεξικανός επιθετικός Javier 'Chicharito' Hernández.

Κι αν τα δύο τελευταία ονόματα δεν επιβεβαιώνουν ακριβώς το μεταγραφικό glamour που απαιτείται σε τέτοιου είδους συνδιαλλαγές, τότε τα δύο επόμενα το κάνουν σίγουρα και με το παραπάνω. 

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός Angel Di Maria αγωνίστηκε στη Βασίλισσα από το 2010 μέχρι το 2014, προτού η Γιουνάιτεντ τον κάνει δικό της έναντι 60 εκατ. λιρών.

Δυστυχώς για όλους, ο Di Maria έπαιξε μόλις μία σεζόν στο Ολντ Τράφορντ, καθώς τότε εμφανίστηκε η Παρί Σεν Ζερμέν και τον 'έκλεψε'. Ο 33χρονος άσος είναι μέχρι σήμερα παίκτης των Παριζιάνων.

Για το τέλος, αφήσαμε τον πιο λαμπερό όλων: Τον Cristiano Ronaldo. Ο Πορτογάλος άσος έμεινε στο Μάντσεστερ από το 2003 μέχρι το 2009. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, κατέκτησε τα πάντα και έπειτα πήγε στη Ρεάλ για να πετύχει ακόμη περισσότερα.

Η μεταγραφή του, το καλοκαίρι του 2009, κόστισε €95.000.000, με τη συνέχεια να είναι γνωστή σε όλους.
 

 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.