Οι νικητές του NBA Draft 2021

Το NBA Draft του 2021 δεν έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις. Υπήρχαν όμως εκείνοι που έκαναν τις ιδανικότερες επιλογές.

NBA draft 2021. Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και βρήκε στην κορυφή του ΝΒΑ τους Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο και πριν αρχίσει και επίσημα η free agency, οι ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου έκαναν τις επιλογές τους στη λοταρία. Κάποιοι χάρηκαν περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Στο νο. 1, ο Cade Cunningham

Όπως αναμενόταν, στο νο.1 βρέθηκε ο Cade Cunningham του Oklahoma State, που επιλέχθηκε από τους Detroit Pistons.

Ο ύψους 2,03 μ. γκαρντ/ φόργουορντ (μπορεί να αγωνιστεί πολύ καλά και στις 3 θέσεις της περιμέτρου) από το Άρλινγκτον του Τέξας, μόλις στα 19 του και με μία χρονιά κολεγιακού μπάσκετ στις πλάτες του, θεωρείται δικαίως το next best thing για το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο ίδιος προτιμά να παίζει στον άσο αλλά σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει το court vision ας πούμε του Penny Hardaway ή του Magic Johnson. Αντιθέτως, έχει τρομερά ανεπτυγμένα εκτελεστικά ένστικτα και αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα, σχεδόν με κάθε τρόπο. Αν μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με κάποιον, αυτός θα ήταν ίσως ο Devin Booker.

Ακολούθησε στο νο. 2 ο 19χρονος γκαρντ Jalen Green, τον οποίο διάλεξαν οι Houston Rockets και στο νο.3 ο σέντερ Evan Mobley (Cleveland Cavaliers).

Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στους -θεωρητικά- νικητές του NBA Draft 2021.

Οι κερδισμένοι του draft

Οι Detroit Pistons

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε η φήμη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, πως οι Pistons κινούνταν διακριτικά στην αγορά για να δουν τι μπορούν να 'πιάσουν', έχοντας στην κατοχή τους το νο.1 του draft. Τελικά, κράτησαν για τους ίδιος το πιο καυτό project της συγκεκριμένης φουρνιάς και θα προσπαθήσουν να χτίσουν επάνω του. Άλλωστε, πόσο χειρότερα μπορούν να τα πάνε;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Garza (@lgarza_55)

Οι Pistons δεν περιορίστηκαν όμως σε αυτόν: Διάλεξαν και τον φόργουορντ Isaiah Livers -έναν πανέξυπνο two-way παίκτη που μάλιστα κατάγεται και από το Μίσιγκαν- αλλά, κυρίως, τον εξαιρετικό σέντερ Luka Garza του Iowa στο νο.52.

Το NBL

Οι klahoma City Thunder διάλεξαν στο νο.6 τον Josh Giddey, έναν 19χρονο Αυστραλό γκαρντ, που θεωρείται ο επόμενος μεγάλος παίκτης της χώρας του. Πριν λίγο καιρό αναδείχθηκε Rookie of the Year στο NBL (σ.σ. το πρωτάθλημα μπάσκετ της Αυστραλίας). Η επιλογή του τόσο ψηλά στο draft ίσως ανοίξει το δρόμο και για άλλους μπασκετμπολίστες από την αχανή όσο και μακρινή χώρα/ήπειρο για το ΝΒΑ, με απευθείας πάντοτε δρομολόγιο.

Οι Orlando Magic

Με το νο.5 που είχαν στην κατοχή τους, οι Magic πήγαν σε κάτι σίγουρο, τον πολυσύνθετο γκαρντ Jalen Suggs από το Gonzaga.  Είχαν όμως και το νο.8, με το οποίο διάλεξαν έναν ακόμη ικανότατο γκαρντ, τον Γερμανό Franz Wagner από το Michigan. Τα χαρακτηριστικά των δύο δείχνουν να ταιριάζουν εξαιρετικά και μένει να δούμε τι θα κάνουν εκεί όπου όλα μετρούν, δηλαδή στο παρκέ.

Το κοινωνικό πρόσωπο του ΝΒΑ

Τον περασμένο Απρίλιο, ο ταλαντούχος γκαρντ του Kentucky Terrence Clarke σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, μόλις στα 20 του χρόνια. Ο νεαρός από τη Βοστώνη θεωρούνταν ένα από τα πιο δυνατά prospects για το φετινό draft αλλά η μοίρα είχε άλλη γνώμη.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ Adam Silver κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τελετής, εμφανίστηκε στη σκηνή μαζί με την μητέρα, την αδερφή και τον αδερφό του Clarke, ανακοινώνοντας τη -συμβολική- επιλογή του. "Θέλω να ξέρετε όλοι πως ο Terrence θα είναι πάντοτε μέρος της οικογένειας του ΝΒΑ" ανέφερε μεταξύ όλων ο Silver.

Το τρίποντο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by San Antonio Spurs (@spurs)

Joshua Primo (νο.12, San Antonio Spurs), Chris Duarte (νο.13, Indiana Pacers) και Trey Murphy (νο.17, Memphis Grizzlies - ανταλλαγή στους New Orleans Pelicans) επιλέχθηκαν πολύ πιο ψηλά από ό,τι θα περίμενε κανείς. Αυτό μαρτυρά κάτι πολύ συγκεκριμένο, με βάση την κοινή συνιστώσα των τριών παικτών (που είναι το πολύ καλό μακρινό σουτ): Το τρίποντο θα εξελιχθεί σε ακόμη μεγαλύτερο όπλο για τις ομάδες που θα το χρησιμοποιήσουν σωστά - και φυσικά για τους παίκτες που το 'έχουν'.

O Moses Moody

Στο νο.14, οι Golden State Warriors επέλεξαν τον γκαρντ του Arkansas, Moses Moody (1,95 μ., 20 ετών). Ο σουτέρ Moody δεν θα μπορούσε να βρεθεί σε καταλληλότερη ομάδα για την εξέλιξή του από το Golden State, καθώς φαινομενικά πάντοτε δείχνει ένα άψογο fit. Ο τρόπος που κινείται χωρίς την μπάλα και βεβαίως η ικανότητά του μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται το σύνολο του Steve Kerr. 

Επιπροσθέτως, στο πρόσωπο του Klay Thompson θα βρει τον ιδανικό μέντορα για τη δουλειά, ενώ το γεγονός πως αυτός μετά τον τραυματισμό του δε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε μεγάλο μέρος της σεζόν, θα δημιουργήσει περισσότερο αγωνιστικό χώρο και χρόνο για τον Moody.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος