Αργυρό μετάλλιο για την εθνική ομάδα πόλο
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε τη δεύτερη θέση κόντρα στους Σέρβους με σκορ 10-13.
Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει η εθνική ομάδα πόλο των αντρών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στον τελικό του τουρνουά απέναντι στη Σερβία, η ελληνική ομάδα προδόθηκε από το στοιχείο που την έφερε ως το βάθρο, την άμυνα. Οι "πλάβι" με την ποιότητα και την εμπειρία τους βρήκαν εύκολα λύσεις και, παρά τη μαχητικότητα των διεθνών που επέστρεψαν μία φορά από το -3, έφτασαν στη νίκη με 13-10 και διατήρησαν τον τίτλο που είχαν κατακτήσει στο Ρίο, στον... τελευταίο χορό της "χρυσής γενιάς" τους.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αρκέστηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, που και πάλι βέβαια αποτελεί τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, καθώς αποτελεί το τέταρτο μετάλλιο της χώρας μας στη φετινή διοργάνωση (που αγωνιστικά ολοκληρώθηκε με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση) και το δεύτερο της Ελλάδας σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία των Αγώνων, μετά το ασημένιο της αντίστοιχης εθνικής γυναικών, το 2004 στην Αθήνα.
Στον... τελευταίο χορό της "χρυσής γενιάς" της, η Σερβία κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Ολυμπιακό τίτλο, καθώς η ατομική ποιότητα, η τεράστια εμπειρία και η αυτοπεποίθηση των παικτών έκανε τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία του τελικού.
Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για την εθνική, με τον Σκουμπάκη να κλέβει στην πρώτη άμυνα και να σκοράρει αμέσως μετά σε παίκτη παραπάνω. Όμως, οι Σέρβοι είχαν "διαβάσει" πολύ καλά την ελληνική άμυνα, βρήκαν λύσεις με τους πολύπειρους Φιλίποβιτς και Πιγέτλοβιτς, καθώς και τον (αμυντικό) Γιάκσιτς, για να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δέχθηκε σε τέσσερα αγωνιστικά λεπτά όσα τέρματα δέχθηκε στον προημιτελικό με το Μαυροβούνιο και στο τέλος του οκταλέπτου έξι, όσα επέστρεψε στους Ούγγρους στον ημιτελικό. Το 6-3 της πρώτης περιόδου υποχρέωνε τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να ανέβουν ένα... βουνό στη συνέχεια του αγώνα.
Η αρχή έπρεπε να γίνει από την άμυνα. Και όντως, αφότου ο Μάντιτς "έγραψε" το 7-4 στις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου, η εθνική βελτιώθηκε αισθητά. Βοήθησαν βέβαια και κάποιες βιαστικές επιλογές των "πλάβι", έκανε και 2-3 καλές επεμβάσεις ο Μάνος Ζερδεβάς και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη. Ο Βλαχόπουλος με ένα δύσκολο σουτ από τη γωνία έδωσε το σύνθημα και οι δύο νεαροί της ομάδας, Γκιουβέτσης και Παπαναστασίου, νίκησαν τον Μπράνισλαβ Μίτροβιτς έφεραν το ματς στα ίσια (7-7), στα μισά της δεύτερης περιόδου. Η ελληνική ομάδα "έβγαλε" δύο άμυνες με παίκτη λιγότερο (στη μία ο Πιγέτλοβιτς αστόχησε εξ επαφής), αλλά έχασε κάποιες ευκαιρίες να προηγηθεί και ο Πρλαϊνοβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου έδωσε ξανά προβάδισμα 8-7 στη Σερβία.
Ο Μάντιτς αξιοποίησε τη δεύτερη ποινή του Φουντούλη και αποκατέστησε προσωρινά το +2 για τους Ολυμπιονίκες του Ρίο, αλλά ο Μουρίκης απάντησε άμεσα από τα 2μ. και ο Φουντούλης σε παίκτη παραπάνω ισοφάρισε σε 9-9. Δύο χαμένες ελληνικές επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα κι ένα γκολ του Πρλαϊνοβιτς έδωσαν τη δυνατότητα στους "πλάβι" να μπουν με προβάδισμα στην τελευταία περίοδο. Η ισοφάριση του Σκουμπάκη στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου αποδείχθηκε η τελευταία αναλαμπή της εθνικής. Οι Σέρβοι έδειξαν πιο αποφασισμένοι και μέσα σε 127 δευτερόλεπτα "καθάρισαν" τον τελικό, με ένα πέναλτι και δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω. Οι διεθνείς δεν είχαν τις ψυχικές δυνάμεις και αντιδράσουν στα τέσσερα λεπτά που απέμεναν και υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα μίας ομάδας που έκλεισε τον κύκλο της με ένα δεύτερο ολυμπιακό τίτλο.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 3-6, 4-2, 2-2, 1-3
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Σκουμπάκης (π.π.), 1-1 Ντ. Πιγέτλοβιτς (π.π.), 1-2 Φιλίποβιτς (περιφέρεια), 2-2 Κολόμβος (π.π.), 2-3 Γιάκσιτς (π.π.), 2-4 Φιλίποβιτς (πέναλτι), 2-5 Ντ. Πιγέτλοβιτς (φουνταριστός), 3-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 3-6 Γιάκσιτς (περιφέρεια), 4-6 Φουντούλης (π.π.), 4-7 Μάντιτς (περιφέρεια), 5-7 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 6-7 Γκιουβέτσης (π.π.), 7-7 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 7-8 Πρλαϊνοβιτς (π.π.), 7-9 Μάντιτς (π.π.), 8-9 Μουρίκης (φουνταριστός), 9-9 Φουντούλης (π.π.), 9-10 Πρλαϊνοβιτς (φουνταριστός), 10-10 Σκουμπάκης (π.π.), 10-11 Πρλαϊνοβιτς (πέναλτι), 10-12 Γιάκσιτς (π.π.), 10-13 Μάντιτς (π.π.).
Η εθνική είχε 7/17 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
Η Σερβία είχε 6/9 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Ραντζέλοβιτς (7΄40΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα), ο Ντέντοβιτς (3΄52΄΄ πριν το τέλος του ματς) και ο Αλεξιτς (2΄18΄΄ πριν τη λήξη του παιχνιδιού).
Διαιτητές: Γκόλντενμπεργκ (ΗΠΑ), Μπουτς (Ισπανία)
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2
ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντζέλοβιτς, Λάζιτς, Ντ. Πιγέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Αλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 3, Στ. Μίτροβιτς, Μπρ. Μίτροβιτς
** Εκτός 12άδας από ελληνικής πλευράς έμεινε και πάλι ο δεύτερος τερματοφύλακας, Κώστας Γαλανίδης.
Από: Thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Laonardo Bonucci: Ο τελευταίος των παλιών αμυντικών
Από τη Juventus μέχρι την Εθνική Ιταλίας, ένας στόπερ που έπαιξε άμυνα σαν να ήταν τέχνη και άλλαξε τον τρόπο που τη βλέπουμε.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΓιατί το Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου ήταν το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι όλων των εποχών
Η Παρί λύγισε τη Μπάγερν 5-4 σε έναν ημιτελικό-ροντέο με 9 γκολ, τρομερό ρυθμό και μεγάλες φάσεις. Η πρόκριση μένει ανοιχτή ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςEuroLeague playoffs: Οι "αιώνιοι" έκαναν το 1-0 και κοιτάνε προς τον ελληνικό τελικό
Ιδανική πρεμιέρα στα playoffs: ο Παναθηναϊκός έκανε break στη Βαλένθια, ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Μονακό και η Φενέρ πήρε προβάδισμα απέναντι στη Ζαλγκίρις.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΟ Γιάννης Τσουκαλάς χρειάστηκε μόνο ένα ζευγάρι γάντια για να πάρει όσα άξιζε
Ο Γιάννης Τσουκαλάς αφηγείται τη διαδρομή του στο kick boxing, τον παγκόσμιο τίτλο στη Σερβία και το περιστατικό που τον έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΠώς η Λέστερ έφτασε από το πιο ιστορικό πρωτάθλημα όλων των εποχών στην ολική κατάρρευση
Από την κατάκτηση της Premier League στο χάος της League One, η Λέστερ έζησε τα πάντα μέσα σε 10 χρόνια. Τι την οδήγησε στους δυο απανωτούς υποβιβασμούς;
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΠλήγμα για Παναθηναϊκό: Εκτός ο Σλούκας στα playoffs με Βαλένθια
Ο Κώστας Σλούκας τραυματίστηκε και μένει εκτός της σειράς με τη Βαλένθια στα playoffs της EuroLeague, δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης
